Klien Test Pilotu Olarak Formula 1'e Geri Döndü

yazar:

kategori:

27 yaşındaki Avusturyalı pilot 2004 ve 2006 yılları arasında Jaguar ve Red Bull’da yarışmış ve sonrasında da Honda ve BMW takımlarında test pilotluğu yapmıştı.

Yeni takımların gelişiyle kendine bir yarış koltuğu bulabileceğini düşünen Klien bunu başaramadı ancak Hispania’nın test ve yedek pilotluğu görevini üstlenecek bundan sonra.

Klien, “Bu rol ile yeniden Formula 1 ortamına katılıp sürüş şansı elde edeceğim. Bahreyn ve Çin’de bulunup aracı yakından inceledim. Takım üyeleriyle de tanıştım ve daha önceki yıllardan bazıları ile zaten tanışıyorum.”

“Bu noktada bana gösterdiği ilgi için Dr Colin Kolles’a teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir sporda yeni bir takımın bir parçası olmak oldukça heyecan verici ve motive edici.” diye konuştu.

Takım patronu Kolles da küçüklüğünde yarıştığı serilerden bu yana Klien’e hayran olduğunu ve onun gerçekten hızlı bir pilot olduğunu dile getirdi.

Hispania aynı zamanda Sakon Yamamoto ile de test ve yedek pilotluk görevi için anlaşma imzalamıştı.

 

 


Yorumlar

  1. tam da "test de olsa pilotluk yapacak" dedim ama "hispania" ismini gorunce hayal kirikligi yasadim acikcasi.

    olsun; en azindan hamlamamistir 😀

    en azindan hispania pilotlari ile klien'in performansini karsilastirma imkani buluruz diye dusunuyorum. ha bir de yamamoto var 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir