Massa: "Böyle Olacağını Tahmin Ediyordum"

yazar:

kategori:

Yarışa dokuzuncu sıradan başlayacak olan Felipe Massa; “Sıralamalarda, en yavaş virajlardan oluşan özellikle de ikinci ve üçüncü sektörlerde doğru tutunma seviyesini bulma konusunda çok fazla sorun yaşadım. Kendimi ralli yapıyormuş gibi hissettim, daima önden kayma yaşıyordum.”

“Zaten daha dün bunun kolay bir hafta sonu olmayacağını fark etmiştim. Bu yüzden bugün olanlar beni şaşırtmadı. Araçta farklı ayarlar denedik ve en iyisini kullandık. Ama yeterli olmadı. Neden böyle olduğunu öğrenmeliyiz ama panik yapmamak gerek. Sakince durumu değerlendireceğiz. Belki de mümkün olan en iyi tur için her şeyi bir araya getirememişimdir. Ama öyle olmasa bile yukarılar ile mücadele edebileceğimi sanmıyordum. Red Bull’lar burada herkesten daha hızlı ve biz de elimizden gelenin en iyisini yapıp, yarışı iyi bir yerde bitirmeliyiz” diye konuştu.

 


Yorumlar

  1. emre özduru avatarı

    Mc Laren ~Mercedes GP arkadaşım,bir soru sormuşsun ama sanırım değil benim gibi eski F1 izleyicileri herkes,n bu cevap hoşuna gider.

    Soru:hızı nasıl tanımlarsın,tam anlamadım?
    Cevap:Ayrton SENNA

    Amacım kinaye değil kesinlikle sadece bu adam gibi süren ve karizmasına sahip 2 kişi var gridde.Bir tanesi biraz yaşlı ama endam yerinde diğeri efsane olmaya aday zaten.

  2. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    hızı nasıl tanımlarsın tam anlamadım, önemli olan tüm sektörlerin toplamında iyi olmak, tek sektörde kötü olursan tamamda tek sektörde iyi olmanın mantığı yok:) sektör sektör bakıldığındada redbull lar dışında süreler aynı birisi ordan süre kazanırken birisi diğerinden kazanıyor

  3. murat levent avatarı

    İşin tuhafı ilk sektor alonso çok hızlı diğerlerinden, 2 ve 3 te ölüyor dereceler.

    Bence ferrari redbuldan yavaş değil ama bir ayar eksikliği var sanki.

  4. daha öncede söylemiştim. alonso ya bakıpta massa nın diğer ferrari yi sürdüğüne inanmak çok güç. kazanın etkisimi yoksa yeni babalık sendromu mu bilemiyorum. tek bildiğim acilen toparlanması gerektiği. yoksa alonso mu çok çok hızlı ya?

  5. kingofspain avatarı

    Nurettin duyanda kasıtlı yaptı zanneder.Schumacherde 2004 olabilir Webber'a çarpmıştı aynı şekilde pitten çıkıp.Mekaniker'in hatası var.Pilotlar garajdan çıkarken tamamen mekanikere güveniyorlar ve bakmıyorlar gelen varmı diye.Takımda nasıl olduysa görememiş.

  6. Formula 1 bilgisinden mahrum insanlar hemen birileri öne çıkarıyor birilerini yargılıyor.Massa 9. sırayı aldığında hemen Massa artık eski hızında değil dediniz ya hamilton lastik ısıtma sorunundan avusturyada aynı noktada değilmiydi ve yarıştada uçarcasına dereceler yapmadımı…Alonso ile hemen kıyaslanıyor da Alonso ferraride resmen ipleri eline almıs dediğim dedik çaldığım düdük olmuş…Rosberge yaptığıda bunu gösteriyor çinde massaya yaptığıda.Alonso nun hakkından massa gelemez doğru ama hamilton gelir

  7. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bir yerlerde ''massa bu yıl iyi değil'' dediğimizde aldığımız küfür gibi cevapların sahipleri oturup biraz düşünüyorlardır umarım.. tabii o idrak varsa! massacı dostum üzerine alınmasın sakın.

  8. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    Belki de mümkün olan en iyi tur için her şeyi bir araya getirememişimdir. Ama öyle olmasa bile yukarılar ile mücadele edebileceğimi sanmıyordum. Red Bull'lar burada herkesten daha hızlı ve biz de elimizden gelenin en iyisini yapıp, yarışı iyi bir yerde bitirmeliyiz

    kendi durumunu zaten kendisi özetlemiş. tabiki sağa sola bahane aramak yerine yine kendisini suçluyor. bu çocuğun bu yönünü gerçekten çok seviyorum. kaza sonrası ben dönüşünde düşüş olmasını zaten bekliyordum. o yüzden pek şaşırmıyorum. ferrari'nin aracı daha çok alonso üzerinde yoğunlaştırdığını düşünüyorum bir de. massa bu ayarlara adapte sorunu yaşıyor da olabilir. ama kaza sonrası iyi bir rehabilitasyon süreci yaşaması gerekirken her allahın günü massa gidecek yerine şu gelcek bu gelcek diye haber yaparsanız yıllarını bu takıma vermiş, takım için her şeyi yapmış, en kötü günlerinde bile takımı eleştirmek yerine destek çıkan bu adamı küstürürsünüz. massa ağzı ile kuş tutsa bu takımda kalamayacağının farkında bence. bu da performansını etkiliyor. çok görmemek lazım.

  9. Bu pist önden kayma yaşayanlara en büyük darbeyi vuran pist.Eğer önden kayma yaşıyorsanız işiniz çok zor burada.Massa da Rosberg gibi bu sorundan muzdarip.Daha doğrusu çoğu pilot öyle, tabi bazıları daha fazla etkilenir.Bu seneki kural değişiklikleri bazı pilotlar için hiç iyi olmadı.Bunlara Massa da dahil.Umarım yakında dönersin çünkü ne yapabileceğini biliyoruz.

  10. bu performans ile massa'dan iyi bir derece beklemiyorum. alonso'nun gayet gerisinde. hem başlama sırası, hem de performans olarak. yapacak bir şey yok, ya bu yaşadığı sorunlara bir çözüm üretir ya da silinir gider.

  11. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    massa da anlamsız bir düşüş var sezonun ilk yarışından itibaren,başka sebepler arayayım diyorum ama birşey bulamıyorum,özellikle de sıralama turlarındaki yavaşlığı karşısında şaşıyorum ve kalıyorum şimdilik.tabii ki çıkan haberler ve bunun beraberinde gelen moral bozukluğu onu ister istemez takımdan ve yarışlardan biraz soğutmuştur,kim olsa etkilenir..gittikçe de daha kötü bir hal alacak gibi görünüyor bu durum massa için,hayat böyle massa,kimse snein 2008 de yaptıklarını hatırlamaz malesef.

  12. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hadi koç toparlan, redbullarla olmasa bile Mclaren ve Ferrari çifti düellosu izletin bize…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir