Heidfeld: "Alonso, Massa'dan Daha Hızlı"

yazar:

kategori:

Barselona’daki sıralamalarda ikili arasındaki fark yaklaşık 0.6 saniye kadardı ve Alonso dördüncü olurken Massa dokuzuncu sırada kaldı.

Bu sonucun ardından Alonso ile Massa arasında sıralama sonuçlarına göre durum 4-1 oldu.

Heidfeld, Alman Motorsport-Magazin.com’a yaptığı açıklamada, “Zaten son yarışta Fernando’nun istikrarlı olarak daha hızlı olduğu açıkça belliydi” diye konuştu.


Yorumlar

  1. F! sever,bişeyler anlatmaya çalıştığın kessin ama ferrarinin seni duymayacağını sanmıyorum,kaldı ki,massa bile alonsodan farklı programlar izledik diyo,yani massa takımdan ne istiyorsa takımda onu veriyor massaya,tıpkı şumhi ve rosbergin farklı programlar izlediği gibi, bak sana pilotun nasıl kayrıldığınıda söylim o bahsettiğin geçen senelerde farklı benzin yökleriyle,pilot kayrıla biliniyordu ama bu sezon dikkatini çekerim aynı yakıt yöküyle sıralamalara başlanıyor.

  2. Alonso'nun massa'dan daha iyi bir pilot olduğu aşikar.Ama ben massa'nın hala kondisyon eksiği olduğuna inananlardanım.O kazanın üstüne çok fazla ay antreman yapamadı.Eminim etkilemiştir ama bu bir bahane değil.Ferrari koltuğunda oturuyorsan önce takım arkadaşını geçmelisin.Motive olması için ona yardımcı olacak bir bebeği var, neden bu kadar gerilerde kaldığı anlaşılır gibi değil.

  3. MagicAlonso avatarı

    yaa sene başında massa nezamn Alonsodan üstün denilebilecek bir hıza sahipti söylermisiniz.İlk yarışa bakıldığında sezon boyunca iyi bir çekişme olacağını düşünüyordum fakat massa gerek başarılı olmadığı gerekse sevdiği pistlerde gittikçe yavaşlamaya başladı fakat bence bu yavaşlamadan öte Alonsonun araca alışmasıyla aracından daha fazla performans elde etmesiyle alakalı.Yoksa Alonso da aracın sürüşünden şuan %100 mutlu değil fakat ona rağmen maksimumu çıkarmaya çalışıyor ve bunu renoda olduğu gibi burda da gerçekleştiriyor.

  4. Sene başında Alonsodan hızlı olan Massa son 1 ayda araç kullanmayı mı unuttu ? Tabii ki hayır.Yapılan güncellemeler hep Alonso yönündeydi.Bi mühendis acaba Massaya danışmışmı merak ediyorum gerçekten…

  5. Fernando nun araç gelişimi üzerine maharetleri yine mercedes taraftarlarını rahatsız etmiş olsa gerek ki (-) dolu yorumlar ortada cirit atıyor.Fernando Takımda daha çok yeni olmasına rağmen uyum sürecini de kısa sürede tamamlamış ve adapte olmuş.İlk sektörde Redbullardan bile hızlı olması bu farkın ortaya çıkmasına sebeb olmuştur.Massa ile arasındaki bu farkın nedenini anlayamayıp başka yollara sapan arkadaşlar Fernando nun ilk sektördeki zamanlarına bakmazlar mı acaba.Thrillercd.

  6. Alonso bildiğimiz alonso araçtan maksimum performans çıkarabiliyor,belki massa biraz yavaş,yoksa herkes biliyor ki ferrari renault ve mercedesten daha hızlı.

  7. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    dillendirmeye gerek yoktu heildfeld. ortada herşey.

  8. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Komik..

  9. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Alonso mantığına göre yazıcam.

    takım alonsoya çalışıyor massa ya destek olmuyor.

    oldu mu?

  10. arada 8 puan olmasını, kendisi adına şans olarak gördüğüm için söyledim. dediğin gibi, alonso avustralya'da spin ve malezya'da araç problemi yaşamamış olsa daha fazla puan farkı olacaktı.en azından kapatmak zorunda olduğu büyük bir puan farkı yok şu an. geri dönmek için geç kalmış değil massa.

  11. Ertan Akkaş avatarı

    Takım arkadaşı ile aralarında 8 puan fark var aslında herkes bunun gerçekçi olmadığını biliyor. İlk yarışlar malumunuz. Alonso geride kaldığı yarışlarda bile hızını belli etmekten çekinmedi. Massa bu sorunu çalışkanlığı ve azmi ile halledecektir. Tabi kazadan ve baba olduktan sonra hala tanıdğımız Massa ise…

  12. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    massa kazadan sonra toparlanamadı olan bu. kazadan sonraki tipi bile değişti sanki kilo almış,bezgin bir hali var.kubica söylentileride moralini sıfırın altına indirmiştir.değilse gerçek massa kesinlikle bu değil.

  13. bir de şu yönü var, massa daha zor ve kötü günler de yaşamıştı. özellikle 2007'nin ilk 2 yarışındaki hataları nedeniyle tüm f1 camiasından büyük eleştiriler almıştı. ama bir nokta geldi, massa geri döndü. bu sezon içerisinde de böyle bir geri dönüş yaşanacak buna hiç şüphem yok. önemli olan bunun ne zaman gerçekleşeceği. şimdilik durum puan açısından fena değil, arkadaşın "hiç şüphesiz" dediği alonso ile arada yalnızca 8 puan fark var ve geri dönüş yapmak için kesinlikle geç kalmış değil. hem cebindeki puanlar, hem de daha koşulacak 15 yarışın var olduğu düşünülünce, geri dönüşleriyle ünlenen massa'nın bir kez daha geri döneceğine inanmak hiç zor değil. daha kaybedilmiş hiç bir şey yok.

  14. Massa araçtan rahatsız.Schumiye benzer sorunlar yaşadığını düşünüyorum.Yoksa Massanın performansından kaynaklanan birşey değil.Normal şartlarda takım arkadaşları arasındaki fark 0.5-0.6 sn olmaz(bkz hamilton-button,webber-vettel,schumi-nico bu yarış için)

  15. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Doğru bir tespit ama 0.6 gibi bir fark tamamen hızdan kaynaklanmıyor. Belli ki ayar konusunda ki sorunun etkisi büyük. F-Duct ı ayarlarla tam harmanlayamadı belkide.. İnş bir an önce daha iyi olur ve toparlanır. Puanlara ihtiyacımız var :/

  16. açıkçası durum bu yönde. fernando massa'dan daha hızlı. massa bir an önce mevcut durumda neler yapabilir, nerelerde kaybediyor nerelerde kazanabilir analiz yapmalı. ve işe muhakkak (aslında en başarılı olduğu alan olan) sıralamalardan başlamalı. smedley ve massa için kara bulutlar dolaşıyor. artık baby muhabbetini bir kenara bırakıp çok sıkı bir çalışma içine girmeliler. sözleşmenin bitiyor olması ve transfer söylentileri de fazlasıyla duygusal olan felipe için engel yaratıyor olabilir. ama bir şekilde kafasını toplaması ve yalnızca işine verebilmesi şart. f1 çok acımasız; kimse başarılı günleri hatırlamaz, sorunların ne olduğuna bakmaz, yalnızca başarı ile ilgilenir. massa da mühendisi ile kafa kafaya verip kendi göbeğini kendisi kesmek zorunda.

  17. Hiç şüphesiz… Doğru bir tespit.

  18. acikcasi ben de massa'dan alonso ile bu kadar acik ara dusuk bir performans beklemezdim ispanya'da.. ama en gec turkiye'de islerin diger turlu, yani massa'nin leyhine yuruyecegine adim gibi eminim. monaco icin kesin bir sey soyleyemem ama…

    ama genel olarak alonso'nun bir adim iki adim her neyse; hem daha istikrarli hem de hiz bakimindan daha ustun oldugunu da kabul ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir