Alonso Son Anda Gelen İkincilikle Sevindi

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu yarışı dördüncü sırada bitirmeye hazırlanırken, önce Sebastien Vettel’in sonra da Lewis Hamilton’ın yaşadığı son sayesinde ikinciliğe kadar yükseldi.

Hafta sonunun en iyi olmalarına rağmen aldıkları sonucun harika olduğunu dile getirdi Alonso.

“Şu anda bu sonucu aldıktan sonra, yarışın son bölümünde iki sıra birden kazanmanın ardından fazlasıyla mutlu hissediyorum kendimi. Beklemeyen bir şeydi. Ama harika hissettiriyor.”

“Bizim için hafta sonu genel olarak şöyle-böyle geçti, ama alınan sonuç açısında harika bir hafta sonu oldu. Sıralamalarda dördüncülük ve yarışta elde edilen ikincilik takım için harika.”

Alonso buna rağmen Ferrari’nin Red Bull’u yakalamak için gelişmesi gerektiğini kabul etti.

“Gelişmemiz gerekiyor bunun farkındayız. Bu hafta sonu gördük ki bazı bölümlerde gelişmeye ihtiyacımız var, özellikle de sıralamalarda.”

“Bu hafta sonu bazı şeyler öğrendik. Yine potansiyelimizi maksimize etmek için çalıştık. Bazen üçüncü, bazen beşinci ve umarım bazen de birinci olabiliriz. Elimizden gelenin en iyisini yaptığımız zaman durumdan tatmin olabiliriz.”


Yorumlar

  1. quva kardeşim; aşağıdaki yorumum üzerine kendince bir şeyler yazmışsın. Önce şuna dikkat etmen gerekirdi. Yorumun o kısmını, yalnızca ferrari forewer kardeşimin kendince bir McLaren pilotunu aşağılaması karşılığında yazılmış bir yorumdu. Kimsenin kırılmaması ve durumun özelliğini belirtmek için de "Buradan itibaren kimse üzerine alınmasın, yalnızca ferrari forewer kardeşime yazıyorum." cümlesiyle yoruma başlamışım. Müsade edinde bu şekildeki yorumlar karşısında aynı tarzda yorum yapabilelim.

    AARank kardeşim; insanları tanımadan yargılama yapman hatalıdır. Aşağıda '08 Monaco sonrasından örnek vermişim, demek ki en az iki senedir bu sitedeyim. Bak kardeşim sitenin arşivi var, benim Alonso hakkında düşüncelerim bellidir ama kesinlikle tahmin ettiğin gibi değildir. Alonso veya herhangi bir pilot hakkında durup dururken hakaret, aşağılama, beğenmeme üzerine bir tane yorumumu bul ondan sonra gel. Ne zaman ki rakip pilot veya takım taraftarı zavallıca bir yorum yapar ben o zaman aynı üslupla yorum yaparım, aşağıdaki örnekte olduğu gibi. Hem sizler aşağıdaki ferrari forewer'ın yorumunu nasıl oluyorda göremiyorsunuz, anlayamıyorum. Ayrıca kardeşim dikkat ettim, başta sen ve bir kaç kardeşim daha şunu yapıyorsunuz; yorumcuların isim veya avatarlarında McLaren ile ilgili bir şey gördüğünüzde direkt bir dışlama, karşı çıkma, aşağılama (ki bunu en çok yapan sensin), saldırma, alay etme… konumuna geçiyorsunuz. Hani bir söz vardır, 'insanları dış görünüşüne göre yargılamayın' diye, ben de diyorum ki; yorumcuları kullanıcı adları ve avatarlarına göre yorumlamayın.

    Son olarak şunu da belirteyim, keşke tüm Alonso taraftarları 'espoir(Al10so)' kardeşim gibi olsa.

  2. onur aybars bir şey soracağım.o yazdığım yorumun ilk cümlesi benim olmasını çok istediğim bir şey olsa gerek öyle yazmışım..fakat lewis alonso hızlı turları atınca zaten 8 saniye önünde olduğu bir adamın hızlı turlarına cevap vermek istercesine zorlaması sana ne kadar mantıklı geliyor?ki lewisin stilini bilmeyen yok şu sitede.alonsonun stilinide bilmeyen yok.alononun sanırım avusturalyada idi yumuşak stil konusunda yani lastiği koruma konusunda çok övülen buttondan bile daha iyi olduğunu lastik tedarikcisi kendisi söyledi.buradan yola çıkarak 50 tur aynı lastiklerle gitmek kim lewis kim.şimdi bazıları diyor bir tur gitmekle lastikmi patlarmış diye.dikkat ettiysen lewis alonsoda farklı bir şekilde aldı hızlı tur zamanını.yani zaten stilleri karşılaştırdığımız zaman bile lewisin lastiklerinin alonsoya oranla daha çok bitiiğini varsayabiliriz.zaten hızlı turu atarken bile kontrollü atamıyor.olay budur.

  3. quva kardeşim… geçende buralara yazıverdim de içinde açık hakaret olduğu için editör tarafından hızlı bir şeklide silinmişdi.Yazdığım cümle:Bu adamlardan biri gelir sevdiğimiz pilota hakaret eder çıkıp gider diğeri gelir ortamı yumuşatıp sevdiğimiz pilota methiyeler sunar(yalandan) ve sonunda bize hakaret edip gider.Onur Aybars gibilerde bu tiplerdendir.Bu davranış Hamiltoncu McLaren taraftarlarının edinmiş oldukları bir özellikdir ve buraya yazmalarına razı olduğumuz sürece bu hakaretleri bol bol göreceğiz. Bakın… en sonda 'bal ' meselesi yine ortalığa düştü.Alonso,şanslıdır ve başarısında şansının olduğunu söyleyerekden ballı özelliğini yapıştırdılar ama adamın bal gibi olmasından ötürü sevildiğini öğrenemediler.Fernando o kadar ballıki; Formula 1 de ilk yarışmaya başladığı takım (her daim güç sunan bir takımdır) McLaren dir.İlk yarışmaya başladığı araç bir duble şampiyon için hazırlanmışdır.Duble şampiyon ayarları yapıyor ve acemiliğini atlatırken o da işi öğreniyordur(üstelik ondan öğrenecekl bir şeyim yok diyordur).McLaren in tarihinin en dayanıklı aracını kullanmak yanında ortamının en hızlı aracını kullanarakda (bunlara rağmen sadece 1 puan farkla şampiyon olmak) ballılığını gösterdi.Büyük sponsorun o takımın hatta kendi ülkesinden olmasıyla desteği daha çok arttı (Mercedes in Alman pilot arzusu gibi…).Çalışarak ve çırpınarak bu seviyeye gelebilmişdir ve şu anki büyük sponsorunu iki şampiyonlukdan sonra kazanabilmişdir.

    Hamilton balsızdır be arkadaşım… orta düzey takımla şampiyon olmuşdur.Orta düzey takımın aracıyla Raikonen ve MSC nin elinden şampiyonluk almışdır.Daha neler diyeceğim ama adamın balı yokki…

    Bizim gibilerin sorunu Alonso nun ballı hale gelmesidir.Yada başarının balla tadalandırılıp bize verdiği zevkin kimsede olamamasıdır.Bir yarışda 20 araç geçersin ama taraftarın mutlu olamaz çünkü peşine bişeylerin yanlış gideceğini ve hata olacağını onlarda bilir.Diğer tarafdan 5 araç geçersin ve pir dikkat yaptığın şeylerle birlikte yarışın iyi geçer ve adında ballı çıkar.

    İmdik… siz Ballı Alonso,*******,Falonso Filonso… vss bolca söyleyinde biz o şahsa artık Fernando diyoruz.Birde bu işin kombinasyonu var:Ferrari deki Felipe Fernando :))).

  4. Onur Aybars kardeşim senin yerinde olsam bu sayfalara imalı,içinde kin ve nefret dolu sözcükler barındıran,kışkırtıcı,seviyesiz,hakaret dolu ve alaycı yorumlar yazmam.Konu ile alakalı olsun olmasın ismini gördüğüm zaman aklıma hep bu saydıklarım geliyor.O kadar özdeşleşmiş ki.

  5. Michael'in ayağı kırılmasaydı, Glock bir tur daha dayansaydı, Button siyahi Lewis beyaz olsaydı… Kardeşim şans konusundan bahsediyorsak sana şunu söyleyeyim, 2008 Monaco'yu hatırlıyorsundur. Lewis'in o yarışta lastiği patlamıştı. Bu sitede ne yorum yapıldı biliyor musun? 'Bu Lewis çok şanslı'. Ben daha bu konuda ve o olsaydı bu olsaydı konusunda birşey yazmak istemiyorum.

    Yaşar kardeşim, seni de tebrik ediyorum. Bir pilot 8 saniye önündeki adamı zorlayıp yarış dışı bıraktırabiliyorsa, o pilotu da o pilotun taraftarını da tebrik etmek gerekir.

    Buradan itibaren kimse üzerine alınmasın, yalnızca ferrari forewer kardeşime yazıyorum. Kardeşim, senin yerinde olsam bu sayfalara 'bal' kelimesini yazmam. Konu alakalı olsun olmasın, o kelimeyi görenin aklına ilk olarak Alonso geliyor. Hatta bir tek burada değil, markette dahi o müthiş ürünü gördüğümde aklıma yine Alonso geliyor. O kadar özdeşleşmiş yani 🙂

  6. Bazı arkadaşlar sporun mekanik bir spor olduğunu kavrayamadı heralde?
    Dahası bu sporda rekabetin en yüksek seviyede olduğunu kavrayamamışlar ki "zorladı o yüzden lastik patlattı" tarzı yorumlar yapabiliyorlar.
    Sanılıyor mu ki Alonso bu sıraları zorlamadığı için kazanıyor,zorluyor ki o pozisyonu kazanabilecek duruma geliyor.
    Arkadaşlar şu durumun tartışılmasının tek nedeni Hamilton'un sıra kaybetmesi dahası Alonso'nun sıra kazanmasıdır.
    Eğer Alonso lastik patlatsaydı da onu Schumacher geçseydi böyle bir tartışma görülecek miydi?
    Hayır.Çünkü Schumacher zirveye oynamıyor.

  7. Bazı arkadaşlar sporun mekanik bir spor olduğunu kavrayamadı heralde?
    Dahası bu sporda rekabetin en yüksek seviyede olduğunu kavrayamamışlar ki "zorladı o yüzden lastik patlattı" tarzı yorumlar yapabiliyorlar.
    Sanılıyor mu ki Alonso bu sıraları zorlamadığı için kazanıyor,zorluyor ki o pozisyonu kazanabilecek duruma geliyor.
    Arkadaşlar şu durumun tartışılmasının tek nedeni Hamilton'un sıra kaybetmesi dahası Alonso'nun sıra kazanmasıdır.
    Eğer Alonso lastik patlatsaydı da onu Schumacher geçseydi böyle bir tartışma görülecek miydi?
    Hayır.Çünkü Schumacher zirveye oynamıyor.

  8. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bana sansdan bahsetmeyın ınsan sansını kendı yaratır sen lastıkllerı zorlayan adamsın sontur alonso best lap yaptıdıye sen ıkı katı ıyı zaman yap sonra sanssızdı benım anlamadıgım lastıgın bıttıgını ufalandıgını serhan acar bıle soyledı yanı nıye zorluyosunkı bıraz guluyorum yanı 2009 monza geldıaklıma 2008 kanada acemı caylak sadece gozlerını kapatıp hız yapıyo ıstıkrardan lastık korumaktan bır haber eger cıft stop mecburı olursa gorursunuzkı alonsoda son derece agresı**

  9. kingofspain avatarı

    Marlboro Project 4 eğer öyle görüyorsan haklısın.Ne diyim,her sporda şans olurda,avanta olmaz.Kişilik saldırısıyla sayfa doldurmaya gerek yok.

  10. ferrari alonso ya ii bir araç verince bakalım ne bahaneler bulacaksınız…hamilton cok agresif kullanıyor…biraz daha stratejik hareket etmesi lazım..bu kafayla asla sampiyon olamaz…2008 deki sansızlık kralı massa gibi rakip bir daha bulamaz…

  11. Söz edilen video'da ne olduğu açık,Kimi arkasına bakmıyor diyen arkadaşın gözleri iyi görüyor mu?
    Sormak lazım.
    Forumda etraflıca tartışılmış bir konuydu,yeniden açmaya gerek yoktu.

  12. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Şans herkese eşit davranmıyor.
    Bir gün gelir Hamilton şans ile 1.ci olur.
    Bir gün gelir şans Hamilton'un yanında olmaz.
    Alonso dogru zamanda dogru yerdeydi.
    Aynı şekilde diğer yarıslarda JButton dogru zamanda dogru hamleyi yapı kazandı. Biraz Şans ama daha yüksek olan akıl Faktörü..Burda Alonso'nun şansı yüksekti. Ama diğer yarıslardan kalan şanssızlık sendromunu burada çöpe atı gibi 🙂

    Zaten altında 2.ci olacak bir araç yoktu..
    Her zaman böyle Şanslar olur mu orası Mechul 🙂

  13. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    @"kingofspain" benim alonso yu tebrik ettigimi görebilirsin fakat nedense bazilarimiz hala mclaren e laf atmaya ve kisilik saldirisi yapmaya devam ediyor…

  14. kingofspain avatarı

    Hepinizden rica ediyorum şu birini savunacam diye diğerini yerin dibine sokmayın.Button elbette kazanır,onun sıradan görünmesinin nedeni Hamilton'ın hızı.Öyle past'lık bir durum yok ,o zaman bende sana Dust Of History diyeyim 🙂 Elinizi vicdanınıza koyun.Başkası olsa yok ben yarış boyunca dürdüncüydüm,dur iki kişi beni geçsin ben yine 4 olayımmı der?

  15. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    You are past redemption!

  16. MP-4 bende sizler için öyle diyorum ama bir şey farketmiyor.

  17. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Lol Daha Dün F1 Nedir Diye Bilmeyen Cocuklar Burda Yorum Yapmaya Baslamis… Gercekten F1 Bilginizi Cok Merak Ediyorum Ya

  18. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    mclarenin kazandığı 2 yarışta ballll dır balll. button kim ki normal şartlar altında yarış kaznck sadece cok balı cok şanslı kendini pilot zanne dio garibim.:) dün gelmiş shumiyi gecmeye calıso hele ispanyada :)))

  19. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    malesef bazı yenilikler geçişi artırmadan çok düşürüyor. ama seneye kaldıracaklar kurtulacağız inşallah. Ama bu tarz zor geçişler daha çok akıl oyununa sebep oluyor. Sezon ilerledikçe ben yarışların daha zevkli olacağını düşünüyorum. Çünkü takımlar bence hala limitlerini tam olarak bilemiyorlar. Mesela ben lastiğini çabuk bitiren bir pilotla lastiğini koruyan bir pilotun arasındaki mücadeleye bayılıyorum. Tur zamanlarını takip edip olabilecek şeyleri düşünmek heyecanlandırıyor insanı. Şu ana kadar bakarsakta 2008'den daha fazla heyecan var bence.

    Yeni sistem şu anda emekliyor ama daha iyiye gidecektir. ancak birbirini takibi engelleyecek sistemlerde yumuşamaya gidilmesi lazım ve bence bir tek firma tarafından üretilecek ve herkese dağıtılacak bir KERS sistemi, rekabet açısından çok çok iyi olacaktır…

  20. Yusuf  Hitay avatarı

    tabiki haklısın ancak bütün yarışlar ispanyada'ki gibi olursa taktiğin yada hesabın ne anlamı kalır.

    daha bir çok pistte aynı durumu göreceğiz bu sezon. Öndeki araçtan 1 saniye hızlısın ve 50 tur boyunca vites kutusunu seyretmekten başka bir şey yapamıyorsun, button ne kadar kazma bir pilot olsada o bile normal şartlarda bu geçişi yapardı ama işte kahrolası difüzör

  21. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    F1 drag yarışı değildir. Bu yarışta ayağın sonuna kadar gazdayken kafanda sonuna kadar stratejilerde olmalıdır. Durmadan matematik hesabı yapılır bu yarışta. Pitler, lastiklerle hagi derecede tur atmalar, benzini ne zaman nasıl kullanmalar, aradaki mesafeyi ne kadarda tutmalar ve diğer binlerce ayrıntı… gaza basmakla olmaz bu işler. Optimumu yakalamayla olur…

  22. Yusuf  Hitay avatarı

    lastik korumak nedir yahu, lastik koruyacağım diye kimse aracı zorlamayacaksa kimse temposunu değiştirmeyecekse en hafif tabirle ot gibi yarışlar olacaksa helal olsun o lastik patlatan pilotlara.

    hadi hepsini geçtim, lewis'in bu yıl yarışmadığı varsayın, o harika dediğimiz 3 yarış şimdiki kadar harika olabilirmiydi ?

    ama malesef f1 i bu hale getirdiler, alonso'nun kazandığı şampiyonluklarda da en büyük etken renault'nun çok sağlam bir araç olmasıdır. Yoksa şamiyon olduğu yıllarda kaç tane geçiş yapmış bir bakmak gerek.

    Alonso bu gün fazlasıyla iyi bir yarış çıkarmıştır(eğer massa ile aynı araca sahipse)

    Ancak lewis yarışın adamı olucakken son turda hayller suya düşmüştür, şans veya başka birşey ama yarışın adamı alonso'dur.

  23. alonso lewise bir ara verdi gazı .oda sonunu düşünmeden bitmiş lastiklerle attı en hızlı turu ve kaçınılmaz son.bu alonso hakikaten büyük pilot.gerektiğinde hızlı gerektiğinde yavaş ne zaman ne yapmasını bilen bir pilot.lewise gelince zaten 8 saniye öndesin alonsonun her tur 1 saniye kapatarak gelse seni geçemeyeceği aşikar. hafta başındaki piskolojik açıklamaların çok büyük etkisnin olduğu açık bu yönde.ama etki ters yönde etkiledi herhalde.

  24. kingofspain bırak şu kimi yi kardeşim yeter yahu nedir alıp veremediğin kimi kadar şansız bir pilot varmı acaba halen daha bir şeylerin derdindesin

  25. kingofspain avatarı

    Onur Aybars haklısın,ancak peki ya 99da Schumacher'in ayağı kırılmasaydı,2003 te Kimi sıradan sayılabilecek bir sorunu yaşamasaydı,2009 da Vettel Brazilyada q3 e kalsaydı ve o kazalar yaşanmasaydı,2007 de Hamilton 2 yarışta o sorunlaraı yaşamasaydı,Lauda pit yolunu kapatan kamyon yüzünden sorun yaşamasayd vs vs,şimdi bu adamlarındamı şampiyonlukları şans?Mesela 2008 de güvelik aracı fazladan 1 extra tur attı gereksizdi demişti Serhan.O olmasa belki Hamilton, Glock'u geçemeyecekti.Yada Massa nın motoru 3 tur kala gitmese.Yani o zaman budamı şans.
    Öyle bir anlatmışlarki,şans sadece bir kişide var,diğerleri hep şansız.Artık işi o kadar abartmışlarıki 2005 Kanada'da Alonso şanslı demiş.Oysaki yarış dışıydı.Hadi hata yaptı diyelim 2006 diyelim.O yarışta Alonso Kimi ye geçilmedi ve Kimi sadece bir kere geçme fırsatı yakaladı ama izin vermedi.Schumacher ise 30 tur Trulli'nin arkasında kaldı.Bunlardamı şans?

  26. quva; +1

    ikisi de hizli ama amaclarina ulasmak istiyorlarsa 30+ takim arkadaslarinin tecrubelerinden faydalanmali, kahramanligin alemi yok. vettel in telsiz konusmalarina ayrica takildim, inatla yavaslamiyor.

    oysa misal singapur da gecen yil iki brawn pilotu frenlerini nasil da idare etmislerdi, webber ise mesela malum sonuc, freni bitirip ucmustu.

    vettel veya hamilton in basina bir brawn lazim ki kulaklarini ceksin. ama bir button, alonso, schumacher, webber bu tur konularda bazi seyleri asmis…

  27. Daha şansın ne demek olduğunu bilmeyenler var aramızda.Önce vettelden başlayalım.Agresif ve zikzaklarla dolu bir starttan sonra yanılmıyorsam 18.turda pitten çıkan lewise acemice geçiliyor ve pist dışına çıkıyor.Acemice dememin sebebi aynı yerde bir tur önce veya sonra şumi buttonu ustalıkla geçiyor.Çünkü daha sıcak lastiğe sahip ve uzun bir düzlükten geliyordu.Bu avantajı vettel kullanamadı.Herneyse şimdi son turlarda vettele yavaşlaman gerek dostum diye defalarca uyarı gelmesine rağmen hiç tınlamadı.Son turlarda şuminin vettele yaklaşma zamanı 1.3 saniye idi.Yani vettel sadece 1.3 veya 1.5 gibi çok kısa bir yavaşlama yaptı.Oysaki ne öndeki Fernandoyu yakalama şansı ne de arkadaki Şumiye geçilme şansı vardı.Yarış mühendisi ısrarla ve defalarca telsizden yavaşlamasını söylüyor ama vettel hala 1.26 lı tur atıyor.Şimdi vettelin son turlarda frenlerinden duman çıksaydı ve out olsaydı bunun adı ne olacaktı.Size göre şanssızlık olacaktı.İşte olayın aslı burda.Telsizden söyleneni ciddiye alma sonra out ol ve şans desinler.Böyle bir olay olmadı ama olmaya ramak kalmıştı.Olsaydı vettel şanssız kahraman ilan edilecekti.Hamiltonun olayını da buna benzetebiliriz.Bu sezon nerde görülmüş lewisin bir lastikle 50 tur gittiği.Takım lewisle buttonu karıştırmış olsa gerek.Tek lastikle 50 tur giden melbournede buttondu.Neden lewise öndeki aracı yakalama şansının olmadığı ve arkadaki araca geçilme şansının olmadığı ve yüksek süratli virajların sol ön lastiğe aşırı yük bindirdiği ve neden bitime sadece birkaç tur kaldığı ve neden podyumun riske atılmaması gerektiği söylenmiyor. Telsiz mi bozuktu.Resmen kaza geliyorum dedi ve buna kenar yönetimi seyirci kaldı.Nasıl olsa Lewisin adı şanssız olacaktı ya.Buna resmen bile bile lades derler.F1 de gereksiz hareketler hiçbir fayda getirmemiştir.İşte button ve lewisin arasındaki fark da burada.Yanlış zamanda yanlış hareket yapmaktansa doğru zamanda doğru yerde olmak her zaman iyidir.

  28. Düzeltme:

    Mika; 96 puan, 7 galibiyet, 3 ikincilik
    Michael; 96 puan , 7 galibiyet, 2 ikincilik

  29. Bu sayfalara McLaren pilotlarının şampiyonluklarına dair bir çok yorum yazıldı, ama kingofspain kardeşimizin bahsettiği '98 Suzuka'yı ilk defa okuyorum. O dönemi izleyemeyen genç kardeşlerimiz bu yorumu okuyarak yanlış bilgi sahibi olabilirler. O halde gerçek durumu anlatalım.

    1998 sezonunun 14. yarışı İtalya GP'si sonunda Mika ve Michael 80 puana ve 6 galibiyete sahipdi. 15. yarış olan Lüksemburg GP sonunda Mika 90 puanla galibiyet sayısını 7 yapıyordu. Michael ise 86 puan ve 6 galibiyette kalıyordu. Sezonun son yarışı Japonya GP'de Michael 1, Mika 2. sıradan başlayacaktı. Formasyon turundan sonra araçlar ceplerine oturdu. Kırmızı ışıklar beklenirken Michael'in aracı stop etti. Michael bunun üzerine ellerini sallayarak durumu bildirdi ve ekstradan bir formasyon turu daha atıldı. Kural üzerine Michael son sıradan start aldı. Mika baştan sona lider götürdüğü yarışı Irvine ve Coulthard'ın önünde bitirerek puanını 100'e galibiyet sayısını 8'e çıkararak sezonu Michael'in 14 puan önünde şampiyon olarak kapattı.

    Diğer yorumdaki hayal mahsulü senaryoya bakarsak; Michael sorun yaşamayıp ilk sıradan start alsa, yarışın ortalarında lastik patlatıp yarış dışı kalmasa, yarışı da 1. olarak bitirse sezon sıralaması şu şekilde olacaktı.

    Mika; 86 puan, 7 galibiyet, 3 ikincilik
    Michael; 86 puan , 7 galibiyet, 2 ikincilik

    Hepimizin bildiği gibi puanların eşit olduğu durumlarda en çok galibiyeti, o da eşitse en çok ikinciliği, o da eşitse en çok üçüncülüğü… olan üst sırada olacaktır.

  30. forewer McLaren işi biliyor. Örneğin nurbugring 2007 yi Fernando kazanmışdı,Monza 2007 de Fernando kazanmışdı ve ona hilabazlığın her türünü oynayan birinin omuzunu okşamasına omuz silkerek artık düşün yakamdan demesinde de kazanmışdı.Bazen kazanmak için lider yada birinci olmanıza gerek yokdur.2006 da sadece MSc nin motoru patlamadı ve Alonso nun patlayan motorununda ona puan kaybettirdiğini unutmayın.

  31. kingofspain avatarı

    Mesela Hakkinen'in 1998 suzuka da Schumacher'in lastiğinin patlaması,gridde kalması sonucunda aldığı bir şampiyonluk var.Bu Lewis'in yada Kimi'nin hiçmi şanslı olduğu an yada yarış yok?

  32. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    alonsonun başka takımdayken Mclarene karşı kazandığı ikinci ballı şanslı pozisyon oldu…2005 nurburgring ve ispanya 2010 …ha buarada japonyada schıminin motorunun patlaması sonucu kazandığı birinciliğide unutmuyalım. bütün bunlar f1 de avantamı şansmı şansızlıkmı . f1 pilotdan ibaret değilmi hepsini açıklıyor gibi…

  33. Fuzuli olan bazı niklerin yine erkenden ziyaretcilikleri dikkatimi çekti :))).Bu insanların kendilerine dahi inkar ettikleri mesele 'Alonso sevgisi' olmasın:)).

  34. elif çivici avatarı

    Adamın 2 şampiyonluguna,pilotluguna güvenip almışlar.Zaten böyle sürmesi gerekiyor Alonso nun,ekstra poh pohlamak istemiyorum.İlk zaferde şans kokuyordu.Alonso öndekiler sorun yaşamadan zafer kazanabilir bu yıl umarım,ki bunun için çok iyi bir araç gerekiyor.Ferrari de de şu anda bu yok.İyi sürüyor,ama şans olmadan zafer kazanabilmesi veya bugün podyum görmesi mümkün müydü ? Bir insan sırf pilotajıyla 0.8 saniye mi ekleyecek? Şans mans,adam hayır benim hakkım 4.lüktü mü diyecek.

  35. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    allah için hata yapmadan sürdü ve yarısın 2. bölümünde lewisle beraber oldukça iyi turlar da atıyordu ancak önündeki 2 aracın sorun yasaması onu podyuma çıkardı,bu kadar basit,dogrudur aldıgı galibiyet de önündekinin sorun yaşamasıyla oluşan birşeydi ama f1 böyle bir yer malesef,her zaman hakeden hakettiği yerde olamıyor bugün olduğu gibi,önemi yok sezon uzun,ama şu da var 1-2 puan alıcakken motorunun patlaması hadisesi şanssızlık felan değildir,şanssızlık,çok daha yukarıdayken yarışdışı kalıp puan alamamaktır,neyse bir yerlerde bir adalet sağlıyıcı vardır umarım.

  36. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    aldığı birincilik, bugün aldığı ikincilik.

    her zaman şans yanında olmayacaktır.

    ama beni sinirlendiren şey, işler böyle ballı börek olduğunda alonsonun bir aziz olması, ama kötü gittiğinde tepeden tırnağa herkesi sonuna kadar suçlaması ve iftira atması.

  37. kerim sisman avatarı

    alonso bu yarışta çok iyiydi. niye böyle diyorum açıklayayım. alonsonun iyi olması ferrarinin araç olarak kötülüğünden. ferrari 3 haftalık arada arayı kapatacağına tam tersi redbull ve mclarendan sonra 3. en hızlı araç konumuna geriledi. bu kötü araçla bu kadar istikrarlı sürmesi alonsoyu iyi yapıyor. ferrari için bence bu hafta sonu tam bir hayal kırıklığı. umarım bu kötü performans diğer pistlerde tekrar yaşanmaz. onboard kameradan pistin iç bölümünde giderken her virajda kontra görüyoruz ferrarilerden. tutunma diye bişey yoktu. kanal sistemi yaparken yol tutuşu oldukça gerilemiş. ferrari gibi bütçeli bi takıma bunlar yakışmıyor.

  38. kingofspain avatarı

    Onur Aybars ciddiye almamışımdır.Son turda Webber yarış dışı kalmış olsa yine avanta olmazdı.Çünkü f1 pilotlardan ibaret değil.Mühendisler,teknisyenler,çalışanlar,taraftarlar ve bunun gibi pekçok şeyin birleşimi.Svunmaya gerek yok.Alonso bugün normal şartlarda ikinci olamazdı.Eğer üçüncü başlasa bambaşka bir senaryo üretebilirim.Ama bu açıdan bakarsam avanta yok f1de.O konu hakkında yorum yapmadım ama söyleyeyim.Button avantayla kazanmadı,ama şartlar böyle olursa,yarışı bir McLaren kazanacaksa,Hamilton değilde,Button kazanırsa bu gerçekten şans olur.Ben Hamilton'ın Button'dan bu kadar hızlı olacağını tahmin etmiyordum.Alonso Massa dan hızlı diye haber çıkmıştı ama bu benim daha çok dikkatimi çekiyor.Hamilton'ın kazasına gelince,taraftar olarak sevindim.Buna örnek olarak Kimi-Hamilton 2008 deki mücadele sonrasında McLaren pit ekibinin tepkisine benzer bir tepki diyebilirsin.Ama düşündümde,2009 Monzada olduğu gibi üzüldüm sonrada.Çünkü bugün belki McLarencilerin sürekli bahsettiği yarışlardan kat kat daha üstün bir pilot olarak yarıştı.Sonu kötü oldu ama olsun.Monaco da ben Alonso ve Hamilton'ın Redbull poilotlarını çok zorlayacağını tahmin ediyorum.

  39. O kadar şansızlığın peşine bu kadarcık bir şans olsun… Herkese kutlu olsun.

  40. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Oyle Yada Boyle Sonucta 2.ci Oldu Bizim Artik Tek Yapmamiz Gereken İlerdeki Yarislara Bakmak…Aracimizin Potansiyeli Hicde Kötü Degil..Sıralamarda Biraz Daha Güclenirsek Hersey Cok Daha Güzel Olacak,Alonso ya da Tebrikler Tıpkı Button Diger Yarislarda Yaptigi Gibi Hatasiz Ve Risksiz Sürdü Ve Alabilcegi En İyi sonucu Aldi

  41. Haklısın kingofspain, (umarım bu kral Franco değildir 🙂 şakaydı) F1'de şans elbette olacak, ama avantada oluyor. Örneğini çok açık bir şekilde gördük.

    Ayrıca dikkat ediyorum, en aktif yorumculardan birisin. Her habere veya yoruma birşeyler yazıyorsun. Ama dün, o yorum yapıldığında neden sessiz kaldında burada savunmaya geçtin anlayamadım.

  42. kingofspain avatarı

    F1 de avanta olmaz.Şans elbette olacak.

  43. Dün bir yorumcu Button'un kazandığı iki yarış için avanta tabirini kullanmıştı. O avanta ise bu ne oluyor?

    Avanta: Bir kimsenin emek vermeden sağladığı kazanç.
    Kaynak; TDK sözlük

  44. sezon başladığundan beri yaşanan şansızlığa bir nebze ilaç oldu,inşallah iyi olmadığı zamanlarda,bu hafta olduğu gibi şans yanımızda olurda şampiyon bitiririz.

  45. Ben de çok mutlu oldum. Hatasız bir yarış, düzenli bir tempo ve gelen 2.lik. Gridde hata yapmak oldukça olağan ve önünüzdeki pilotun hata yapması ile sıra atlamak da normal. Şimdi Alonso'yu bu konuda da eleştirmeyelim.

  46. kingofspain avatarı

    Kimide dönüp bakmadı bile.Bak her pilot şanslı yada şansızdır.Ancak sadece sırf Alonso'nun rakibi diye bunu savunarak haklı duruma geçemessin.Sonuçta Lewis ve Vettel'in kendini sorgulaması gerekir bu olaylarda Alonso'nun değil.Heralde bir roket yollayıp onların aracını vurmadı değilmi?

  47. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    😀

    Gazeteci eşyalarını resim için çiğnerse ben hak veririm. O bahsettiğin sahnede de çocuk Kimi'ye çarptı Kimi kadına çocuk düştü diye işaret etti.

  48. kingofspain avatarı

    Tabi canım o hep hakeder.Gazeteci tartaklayan,kendisininden imza isteyen çocuğa çarpıp dönüp bakıp sırıtan harika insan.

  49. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi 2007'de o şansı çoktan hak etmişti.

  50. kingofspain avatarı

    O resim Brazilya 2007 değilmi?Lewis son iki yarışta sorun yaşayıp kimi şampiyon olmuştu.O zamanda şansın kötü birşey olduğunu yada sevinilmemesi gerektiğini düşündünmü?KOMİK.

  51. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet tabi ki harika hissettiriyor… Değil mi? İnanılmaz…

  52. gerçekten çok iyidin. önündeki pilotlardan biri hata yaptı biride dayanıklılığın kurbanı oldu. f1 böyle birşey işte. tebrikler alonso tebrikler ferrari. ama alonso nun dediği gibi gelişim şart.

  53. kingofspain avatarı

    Helal olsun sana.Dilerim her zaman için şanslı olursun ve hata yapmassın.Ne zaman bazılarının canı senin yüzünden sıkılıyor ve sana sataşıyorlar,O zaman anlıyorum onlarınkinden büyük olduğunu.Helal olsun sana helal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir