Button Schumacher'i Hem Eleştirdi Hem Övdü

yazar:

kategori:

McLaren pilotu pit stopta debriyaj sorunu nedeniyle zaman kaybetmiş ve pit çıkışında Schumacher’in gerisinde kalmıştı.

Yarışın ardından konuşan Button, “Michael’in nerede olduğunu gerçekten bilmiyordum. İçeri doğru döndü ve eğer ben geri çekilmeseydim, bir kaza olacaktı. Yani bana orada hiç kapı bırakmadı. Deneyimi sayesinde onun en doğruyu yapacağını düşünürsünüz ama doğru hareket o değildi.” dedi.

Şampiyona lideri Button ayrıca Schumacher’in sonrasında pozisyonunu çok iyi savunduğunu da kabul etti.

“Burada geçiş yapmak zor ve Michael de aptal değil. Ne zaman nerede olması gerektiğini biliyor, bu yüzden böyle bir pistte onu geçemezsiniz.”

“Hiç hata yapmadı, bu yüzden durum gerçekten üzücüydü.”

“Beşincilik kötü değil ama yine de üzücü çünkü otomobil burada çok hızlıydı. Bu hem olumlu hem de olumsuz bir şey çünkü ben o hızı kullanamadım.”


Yorumlar

  1. Aldığı dünya şampiyonluğu fazla havalandırmış gibi Buttonu. Konuşurken karşısında 7 dünya şampiyonu degilde 7 yarışa katılmış çaylak var gibi konuşmuş. Soruyorum Button sen kimsin ya ?

  2. kemakinen35  avatarı

    yaşlandı diyenlere cevap versene button.adam o pistte seni bezdirdi. devamı monokada geliyor

  3. seyfi baydar avatarı

    button 2002 melbornde lıder gıderken arkasında sumı vardı ve heyecanlanıp spın atmıstı butonun yerıde hamılton olsaydı cok daha agresıf olurdu belkı sumıyı gecerdı buttonun bahane uretmemesı lazım..

  4. Hadi ama button "doğruyu söyle"

    Dile kolay 40 tur. Senden daha hızlı bir aracı arkanda tutmak kolay değil. Üstelik arkandaki aracın düzlük performansı bazı turlarda 15 km. kadar senden daha hızlı. Her düzlükte sana metre metre yaklaşıyor. Şimdi bence doğruları kouşmanın tam zamanı. Ben şunu iddia ediyorum orada schuminin arkasında kim olursa olsun geçemezdi. Çünkü önüzdeki bir efsane. Nerde ne zaman fren yapacağını bilen nerede kapı kapatacağını bilen biri var. Button bırakın geçmeyi atak dahi yapamadı. Çünkü yapacak alanı yoktu.

    Ben sezon başından bu yana şunu söyledim. Tamam schumi eskisi kadar güçlü olmayabilir ama onun bu halde olmasının tek sebebi aracıydı. Onun ölüsü bile redbull aracıyla şampiyonluğa oynar.

  5. Button orhan gencebay dertler benim şarkısını dinler artık

  6. İyi savundu ama Jenson da temkinli davrandı arkasında başka pilot olsaydı bu kadar yumuşak davranmazdı.

  7. Lastikler soğukta olsa orda daha agrasif bir çizgi seçmeliydin Lewis aynısını Vettel e yaptı neticeyi aldı sen resmen ona giricek alan yarattın.

  8. E Button ne oldu.Hani o hiyanet gulduklerin.Sen belki unutun masa alti Hemiltona nasil gulmustun Schumi icin.Hahaha simdi biz Schumi taraftarlari sana guluyoruz.Derler ya aslan uyurken dokunma.Iste simdi dayanin aslan uykudan kalkti.Simdi soruyorum nerede Schumiye karsi o yazilar.Millet sustu degilmi?

  9. murat gürtel avatarı
    murat gürtel

    yarısım tam o bolumunu kacırdım izleyebilecegim bir link varmı acaba 🙁

  10. efendimayin  avatarı

    İlahi adelet, button dalga geçmişti michaella kendi çok daha hızlı araçla geride kaldı:)

  11. Ahmet DEMİR avatarı

    Button denedin olmadı, altındaki o araçla pistte bi tek EFSANEYİ geçemezdin zaten.merak etme senin hatan yok, efsane büyük…

  12. senol altun F 2004 msc avatarı
    senol altun F 2004 msc

    yapma be button abi sendeki arac sumide olsaydı ve onun istediği gibi olsaydı neler olacagını kestirebiliyormusun bide sen onun arkasından ayrılma cok sey ögrenirsin.bu aracla bu kadar ama 5 sırada olman bile tedbir almaları için yeterli monaco tam mgp ye göre ama tükiye değil bu nedenle az daha gelişimde hızlı olmak gerek

  13. hauhahaaha

  14. Jetman Buraya yorum yazmaz bnce sen baska sayfalara bak belki denk düşürürsün 😀

  15. jet man nickli bir arkadaş vardı. Gören var mı? 🙂

  16. Buttonda vites sorunu oldu galiba demiş bir arkadaşta öle birşey yok.Button çok içerde kaldığı için pit çıkışı virajı dışardan gelen bi adam kadar geç fren yaparak alamaz.O yüzden fren esnasında tabi schumi hızlı geldi gibi gözüktü.Geçiştede hiçbirşey yoktu schumi geç diye yer mi vercekti zaten hızlı arka arkaya yön değişimi var sağa dönerken sola dönmeye hazırlanıor orda sola en ii şekilde dönmek için yer alıor.Button çok boş laf etmiş zaten pilotluğuna bakarsakta bence çok boş.Geçen sene aracındaki büyük farkla sezon başında aldığı puan farkını korudu sonra aracı hala iyi olmasına rağmen(belki sezon başında kadar iyi olmasada)hiçbirşey yapamadı.Açıkçası bu senede yağmur yağdı ve herşey değişti hiç olmadık pilotlar önlere geldi ve bugün gördükki bahreyndede görmüştük ne reno hızlı nede button.Button açık şekildede yavaş Hamiltondan daha çok kuru yarış gördükçe bu farkı dahada iyi anlıcaz nasıl bahreynde fark attıysa Buttona Hamilton bu yarıştada atacaktı her zamanda böyle olacağına eminim

  17. ben bugün için söylüyorum. ayrıca her pilotun iyi kalkış yapamadığı startlar olabilir; eğer performansı startlar ile ölçeceksek massa pistlerin 1 numarası o halde. ama genel olarak hamilton'un daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz dediğin gibi.

  18. Çin'de sevincinden gülen button şimdi sinirinden dert yanıyordur…

  19. neyi eleştiriyor anlamadım düzlük sonu 318 km mclaren 294 km mercedesn hızı geçen yarış hamiltonla gülüşen buttonın bu turlardan sonra ağlaması gayet normal

  20. Schumachere eleştiri yapanların haksız olduğu çok açık…
    Elindeki o yavaş otomobille harika bi savunma yaptı.Button elinde olan o kadar imkana rağmen schumacheri geçemedi.
    Haftaya olacak Monako pisti en sevdiğim en görkemli pistte düzlük olmadığından pilotajın önem kazandığı pistte schumacheri podyumda görürüz umarım.Türkiye pistinde f-kanal sistemi kullanılsın .Yoksa takımlar çok hızlı bu pistte virajların da yardımı vardı…

  21. kingofspain avatarı

    Hamilton Bahreyndede,Malezyadada Button'dan çok çok hızlıydı.Button burda temiz taraftan kalktı ama geçemedi,Lewis en azından denedi.Bence açıkça daha hızlı.

  22. olayda button'ın schumi'yi eleştirmesi doğru değil. gayet sıradan bir yarış içi atakdı.

    ama aynı şekilde button'ın "daha yavaş bir aracı geçemedi" şeklinde eleştirilmesi daha da yanlış. birincisi, uzun düzlük f kanal için büyük avantaj ama, uzun düzlüğe çıkarken hemen arkasında olmak, pistin yapısı gereği kolay değil. ikincisi, aracın içindeki schumi, tecrübesi ve pilotajına kimse su dökemez.

    ayrıca, button ile hamilton arasındaki hız farkını burada ölçmek elma ile armut gibi kalır. yavaş bir aracın arkasına takılan pilot ile, önü sürekli açık olan pilotun arasında elbette ki fark olur.

  23. Schumacher'in performansına dikkat çekmek gerekir bu yarışta. Evet çok iyi bir şekilde savundu yerini, kendisine yakışacak şekilde.

  24. kingofspain avatarı

    Hamilton-Vettel olayında ne varki?Orada tam aksine Lewis'İn önünde durdu DiGrassi Vettel çok dışarı açıldı,Hamilton çizgisinden devam etti.
    Buttonda ise bir an Button çok yavaş kaldı.Vites sorunumu yaşadı acaba çünkü Schumacher inanılmaz hızlandı Button'a oranla.

  25. Utanması gerekir button efendinin o altındaki araçla Schumacheri geçemediği için umarım şimdi çin yarışından sonraki verdikleri demeçteki gibi yüzünde tebessüm vardır.Birde yol vermesinimi istiyor aynı durum o zaman hamilton ve vettel içinde geçerli aynı yerde aynı çekişme tabi button efendi kendinden daha yavaş bir aracı geçemediği için çamur atması normal.

  26. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Aynı olayın benzerini Vettel ve Hamilton da yaşadı ilk virajda.. Schumi tabiki yol vermeyecek gayet temiz bir şekilde aldı pozisyonu ve savunması da mükemmeldi..
    Bugün Lewis'in performansını gördükten sonra diyorum ki, iyiki Mclaren'in zaferlerini sen kazandın 🙂

  27. kingofspain avatarı

    Kuru şartlarda Hamilton senden inanılmaz hızlı.Yağmurda aldığın zaferler çok iyi ama normal şartlar olunca Alonso,Hamilton ve Schumacher çok farklı.

  28. tabi, yol vermeliydi cunku 😀

    ya bariz daha hizli bir arac + F-DUCT… gecemedin ve hazmetsen iyi olur button…

    ben -senin bile- gecebilecegini dusunuyordum ama yapamadin. cin'den sonraki gibi de gul bakalim simdi :))

  29. Açıkcası oradaki geçişi bekelmiyordum,geride gibiydi.Sen gec peşinden gelirim mi deseydi…

  30. schumi nin seni geçtiğinde söyeldiğim ilk cümle, şimdide kaskının içinde gülüyomusundur acabaydı:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir