Rosberg Mercedes'in Güncellemelerinden Memnun Değil

yazar:

kategori:

Rosberg yarışın ardından, “Bugün yarış istediğim gibi gitmedi. Bu sezon ilk kez puan alamadan yarışı tamamlamak tabii ki üzücü.”

“Burada performansı artıracak çok iyi bir güncelleme paketimiz vardı ama benim işime yaramadı.”

“Sıralamalarda, yapabileceğimin en iyisini yaptım ama sekizincilik olmak istediğimiz yer değildi. Yarışta da, start anında Robert’la bir sorun yaşadım, beni görmedi ve ben de dışa taşmak zorunda kaldım. Sonra da pitlerde beni geri düşüren bir olay daha oldu.”

“Sonuç olarak hayal kırıklığıyla geçen bir hafta sonuydu. Neden her zamanki hızımıza ulaşamadığımız konusunda analizler yapmamız gerekiyor.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. Zayif deyince Schuminin stiline uygun degil.Onu demek istedim.

  2. Schumi ye niye zayif arac veriyorlardi onu anlamadim. Benim bildigim ikisinede ayni araci verdiler simdiye kadar. Ha onceki arac Nico ya daha cok uyuyordu dense onu anlarim.

  3. agron küçük öncelikle aşırı fanatiksin.bunu daha önceki yorumlarınıda hesaba katarak söylüyorum.zayıfa araç vermek ne demek schumiy.arabaların ikiside aynı zırvanında bu kadarı.mercedesin durumu bu kadar kötü iken alınan sonuçlarında bi önemi yok ayrıca galibiyet için savaşamayan bi takım hiçtir bana göre.bu dediğim hem schumi hemde rosberg için geçerli.

  4. Kim isterse nasil isterse bunu anlasin.

  5. Evet, size katılıyorum bu Daimler sırf Schumacher Nicodan daha hızlı görünsün hatta ima ettiğiniz gibi Nicoyu yavaşlatıp Schuminin hızlı olduğunu göstermek başka bir deyişle milleti kandırmak için milyonlarca dolar harcıyor. Vaybe adamların çöpe atılacak nekadar paraları varmış da haberimiz yokmuş.

    Bu arada aynı yarışı izlediğmizden emin olamadım. Acaba ben mi yanlış yarışı izledim (!)

  6. Rosberg en azindan anlamistir ki Schumiden daha iyi degil.E hep Schumahere zayif arac vermek olmaz.Bir durum da sasirtici Ross okadar tecrubeli bir adam hemde F kanal icin okadar souk kanli davraniyor.Anlayamiyorum.

  7. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Şumi yi hızlandıralım derken, bu adama çok ayıp ettiler. Bu kadar aracına göre hızlı ve bu kadar istikrarlı bir pilota, hemde şampiyona ikincisiyken bu yamuğu yapmamalıydılar. Podyumlardan ilk 10 un dışına düşüşün başka bir anlamı olamaz.

  8. startta kubica bizi bitirdi.2.pit bizi mahvetti kötü bi karardı.pitten çıkıp aracı geri pite itmek zaman kaybettirdi.vs vs.aşırı önden kaymada virajlardaki apex hızımızı düşürdü.şansız bi hafta sonuydu.
    önden kaymayı halletmemiz lazım yoksa diğerleriyle rekabet edemeyiz.hızımızda açıkca eksikti.sayın ross brawn nicoya parçaları bir araya getirirse yarış kazanır demişti amam anlaşılan brawn parçaları bir araya getirip iyi bi araç yapamamış.

  9. Aslında dikkat çekmek istediğim nokta Öndeki Mercedesin birici sıradaki Webberden 62.1 sn daha yavaş olması. Bunu hız eksikliğiyle açıklamasak başka neyle açıklayabiliriz ki ?

    Açıkçası artık ilk dört takım diye birşey yok artık ilk üç takım var. Belki Monaco'nun karekteristiği araca uyarsa belki yukarı sıralarda olunabilir diğer pistler için işler zor olacak. Bu gelişme hızıyla gidilirse ilk üçü yakalamak yerine ortadaki grup tarafından yakalanacak. Bugün Sutil Schumiden toplamda 10 sn, tur başına da 0.15 sn daha yavaş. Bu durumu az çok durumu özetliyor.

  10. mercedeste bir hız sorunu yok diğer araçlarla hız farkı ( ferrari mclaren) f kanal denen zımbırtıdan kaynaklanıyor. kalkdıki 15 km civarında daha hızlı olan button schumacheri geçemedi bu da pistin karakteristiğinden kaynaklanan birşey. rosbergin williams ı geçememesi bu yüzdendir.

  11. Rosberg'in aracında eski ayarlara dönülebilir…

  12. Mercedesin aracı bugün şunu gösterdi: Normal koşullarda sıralamalarda üstlerde olabilirsen belki yarışta 7-8 bitirebilirsin ama tersi olursa geride kalmya mahkümsun. Amacım Williamsı küçümsemek değil ama Mercedes bugün sanki Williamsla şampiyonluğa yarışıyordu. Sene başında şampiyonluk hedefleyen takımın aracı böyle olmamamlıydı.

  13. valla özellikle hulkenbergi geçemediğini görünce ve buttonun schumachere rahat rahat düzlükte yaklaştığını görünce mercedesin maksimum hız sorunu ortaya çıktı.Gerçekden mercedes öndeki aracı geçmekde zorlanıyor.Güncellemeler işe yaradımı yaramadımı bilinmez ama diğerlerinin de geliştiği kesin.F duct yetiştirilmeliydi bu yarışa.Monaco da işler nasıl olur bilinmez ama orası daha uygun olabilir bize.Rosbergin apex hızlarını pek beğenmedim ve ayrıca düzlüklerde yavaş kaldık hepsi bu işde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir