Red Bull: "Monako'da Zayıf Olmayacağız"

yazar:

kategori:

İspanya’da sıralamalardaki egemenliğinin ardından yarışın sonunda podyuma çıkardığı iki pilotu ile Red Bull, rakiplerine göz dağı verdi.

Cadde pistinde farkın azalacağı ve hatta rakip olunabileceğinin beklenmesine rağmen Horner, RB6’nın, RB5 gibi Monako’da zayıf kalmasını beklemiyor.

Geçen sene Vettel sıralamayı sadece 4.olarak tamamlamış, lastik bozulması nedeniyle yaşadığı sıkıntı ardından kaza yapmıştı.

Horner: “Orada iyi iş çıkarmaya kararlı olduğumuz bir yarış. Geçen sene orada güçlü değildik ama geçen seneye kıyasla bir çok alanda aracı geliştirdiğimizi hissediyoruz. Monako’da güçlü olacağımıza inanıyoruz”

Sezonun başlarında RB6’nın temposu, yüksek hızlı virajlarda önceki araca göre gelişim kaydetmiş göründü. Bununla birlikte Horner, Adrian Newey’in tasarım takımının düşük hızlardaki performansında da gelişim sağladığını düşünüyor.

Horner: “Görmekten gerçekten memnun olduğum şey, geçen sene en zayıf noktamızın daha yavaş virajlar olmasıdır.”

“Geçen sezon sonunda ve RB6’nın ilk gelişiminde çocukların yaptığı çalışmaların bazıları, yüksek hızlardaki performansımızın korunması ve düşük hızlardaki performansımızın da gerçekten geliştirlmesi üzerineydi.”

“İspanya GP’de pilotların son sektördeki performansından çok memnun kaldık. RB4 ve RB5’in en güçlü alanları değildi.”


Yorumlar

  1. RedBull lar burada rakipsiz olamayacaklar ki; Ferrari ve Mercedes hatta Renault bile potada olacak.McLaren in Cuma antremanlarını bitirmesini beklemek lazım… benim endişem McLaren in 1 sn fark yeme ihtimalidir(bakarsınız beni yanıltır).Son geliştirmelerde yere basma kuvveti artmışsa belki yiyi bir durum elde eden bir McLaren olabilir.

    RedBull lar kesinlikle çok rahat olamayacaklar.

  2. Hayal aleminde gezinmeyin arkadaşlar. Barcelona'da yavaş olan 3. sektör zamanlarına bakın bi. Webber uçuyordu. Vettel bodoslama dalıyordu kerblere ama aynı şekilde geri çıkıyordu. Harika bir yol tutuş var Redbull'da. Ayrıca F-Duct'ın burda işe yarayacağını düşünmüyorum. Yere basma max. oranda isteyen bir pist Monaco. Kesinlikle Redbull'lar favori bana göre burda. Diğerleri kendi aralarında savaşacaklardır. Yine de bekleyelim ve görelim. Umarım haksız çıkarım 🙂

  3. elif çivici avatarı

    Sıralama önemli bi faktör bu tarz pistlerde,Redbull bir nebze avantajlı gözükebilir.Ama yağmur yağarsa ve birileri kazalara karışırsa bol SC li bol sürprizli bir yarış izleriz.

  4. fatih çakıroğlu avatarı
    fatih çakıroğlu

    yağmur yağmazsa diğer takımların hiç birisinin redbull'lara yaklaşamaz tahminimce

  5. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Hamilton Monaco dada yapacağını yapar geçilmedik eleman bırakmaz.

  6. efendimayin  avatarı

    Ferrariler ve lewis favori bence. Michaelin da kazanma şansı var az olsada.

  7. kingofspain avatarı

    Ben Monaco'da Ferrari ve Hamilton dan iyi sonuçlar bekliyorum.Yarışı ise Alonso ve Hamilton arasında bekliyorum.Ama Redbull burda sıralamalarda önde olsa bile yarış çok farklı olacak.

  8. Red Bull sıralamada 1. olduktan sonra yarışa pek bir şey kalmıyor :)) Yarışta öndekilere sadece tünel çıkışı atak yapabilirsiniz, onun dışında duvarı öpüyorsunuz.Webber ve Heidfeld bmw sauber'le alonso'nun bitmiş lastiklerine karşı yaptıkları ataklarla monaco rekoru kırmışlardı 😀 😀 Red Bull'lar galibiyeti alır, fakat yavaş pistlerde hızlı olan ferrari, mclaren ve mekanik yol tutuşu harika olan brawn eseri mercedes arasında müthiş bir çekişme olacağını düşünüyorum, en azından sıralama turlarında :))

  9. monakada onemli olan polü almak .Redbull sıralamada ise 1sn hızlı.hadi burda takımlar 0.7 yaklassa ne olurki. sıralamaları 1-2 alırsa redbull dısında birincilik hayal olur.

  10. Monacoda Ferrari öne çıkacak bana kalırsa. Mercedeste iyi bir atılım yapacaktır Schumiden podyum bekliyorum Monacoda. Alonsodanda galibiyet.

  11. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Monaco 'da RedBull a 0,3sn saglayacak bir durum yok.
    Sıralamada önce olabilirler zaten çözülememiş bir sır sıralama performansları ama yarışta 1 ve 1 RedBull olmayacak biliyorum, yoksa bırakırım F1 izlemeyi:p

  12. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Tabiki Zayıf olmayacaklar !
    Yine 0.3 – 0.4sn önde olabilirler sıralama turlarında,ancak yarısta yine iyi mücadele olacaktır ve RedBull'n genelde zorlamaması gerekiyor sorunsuz bir yarış için bkn:Malezya? 🙂

    Alonso,Hamilton,Schmumacher Monaco'da fark yaratabilir..:)

  13. farklı bir bakış açısı. bekleyip görelim. zaten türkiyedede iyi olurlarsa güle oynaya şampiyon olurlar artık.

  14. yavaş virajda kötüler diyebilirsiniz ama adamların geçtikleri her viraj hızlı oluyor, yani viraj yavaş bile olsa redbull oradan hızlı geçiyor. bu yüzden bence onlar için bir sorun yok.

  15. hmmm… demek sizinde aero eksikleriniz var. her ne kadar iyiyiz desenizde yavaş virajlarda ferrari kadar iyi olduğunuzu sanmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir