Glock Çaylaklık Sezonu İçin Hedeflerini Belirledi

yazar:

kategori:

Timo Glock’a göre Lewis Hamilton’un çaylaklık sezonundaki başarısı yeteneğinden çok gelişen teknoloji ile alakalıydı.

Lewis Hamilton Formula 1’deki ilk sezonunda şampiyonluk için mücadele etmiş ve şampoiyonluğu son yarışta 1 puan ile Kimi Raikkonen’e kaptırmıştı. İngiliz pilotun bu sene de şampiyonluk için mücadele etmesi bekleniyor.

Glock 2008 için daha makul hedeflere sahip olduğunu söyledi ve Lewis Hamilton’un şampiyonluk mücadelesi etmesinde şansının yardımı olduğunu söyledi.

Glock "Geçen sene Hamilton’un yaptığını yapamam. Bu imkansız. Lewis doğru araçla doğru zamanda giriş yaptı."

"İyi iş çıkardı ancak sonuç olarak herşeyi yapan tek kahraman değil. Bu bir takım sporu. Doğru pakete ve doğru zamanlamaya ihtiyacınız var. Lewis geçen sene buna sahipti." dedi.

Glock 2006’da Hamilton ile mücadele etmesinin ardından 2007’de GP2 Serisi şampiyonu oldu ve Alman pilot Toyota’nın gelişimine katkı sağlayabileceğini düşünüyor.

Glock "Ben Hamilton kadar agresif olduğumu düşünüyorum, bunu geçen sene GP2’de gösterdim. "

"2006’da Lewis’e karşı yarıştım. Bir kaç yarışta o beni geçti, bir kaçında ise ben geçtim. Sürüş açısından iyi bir sevieyde olduğumu düşünüyorum."

"Formula 1’de geçiş zor ancak şans bulursam bunu deneyeceğim. Agresiflik ve sorunsuz olma arasındaki karışımı iyi bulmak zorundasınız." dedi.

Toyota büyük bütçeye sahip olmasına rağmen Formula 1’de kısmen zayıf kalan takımlar arasında yer alıyor. Takım en son podyuma 2006 sezonunda çıktı ancak Glock TF108’in ön sıralar için mücadele edebilecek bir araç olduğunu düşünüyor.

Glock "Bana göre Toyota tüm takımlar içerisinde en büyük gelişimi gösteren takım oldu. Ferrari ve Mclaren hâlâ diğer takımların bir adım önünde."

"Ancak onların arkasında birbirine yakın takımlar yer alıyor. Williams, Red Bull, Renault ve BMW ile karşılaştırma yaparsak oldukça güçlüyüz. Jarno Barcelona testlerinin son gününde en hızlı isimdi."

"Ancak gerçekçi olmak zorundayız. Formula 1’de bir anda 2-3 sn gelişim gösteremezsiniz. Ferrari’de 3 sn kaybetmez."

"Onlar bir adım gelişim gösterdiğinde biz 2 adım göstermek zorundayız. Ancak Renault 2 sene önce şampiyonluk kazanmasına rağmen geçen sene rekabetçi değildi."

"Hâlâ sorun yaşıyorlar. Bu Formula 1’in ne kadar karmaşık olduğunu gösteriyor. Toyota’nın tepedeki 3lü arasında olma potansiyeli var." dedi.


Yorumlar

  1. tolga soydan avatarı

    😀 😀

  2. hakan köşk avatarı

    senmi geçicin renault u alonso gibi adam varken boş konuşma renault bmw seni milim attırmas boş konuşma alonsooooooooo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir