Monako Sıralaması İçin Esneklik Kilit Nokta

yazar:

kategori:

F1 patronları, yavaş ve hızlı araçların bir arada sıralama seasnlarına girmemesi için Monako’da ayrı sıralama yapma fikrinde mutabakat sağlayamamıştı.

Red Bull patronu Christian Horner, ilk seansta elenmemek için esnek olmanın hatayi önem taşıdığını söyledi.

Horner ayrıca ihtimallerden birinin de 20 dakikalık S1’in büyük çoğunluğunda pistte kalmak olduğunu ifade etti.

Horner: “Mevcut durumda bir yol bu; veya diğerleri pite girdiğinde çıkarsınız. Oyunun adı esneklik olacak.”

“En büyük endişe kaynağı S1 diye düşünüyorum. S1’de derece elde etmek adına yeteri kadar temiz bir tur atmak mesele. Ne yazık ki biri istatistiksel olarak açıkladı: herkes pistteyken her 200 metreye bir araç düşecek ve araçlar arasında açıkçası büyük bir fark var”

“En kötüsü, her tur Rascasse’ye geldiğinizde: 5 araçlık bir kuyruk olacak. Durum biraz da ara bırakmak, belki de yavaş araçlar garajlarına döndüğünde piste çıkmakla ilgili. Sadece bir tura ihtiyacınız var”

Mercedes GP CEO’su Nick Fry, mutabakat sağlanamamasının nedenlerinden birinin, küçük takımların bunu bir sürpriz yapma şansı olarak görmesi olduğunu söyledi.

Fry: “Profesyonel açıdan sıralamanın ayrılması üstteki takımlar için daha iyi olabilir, çok sıkı bir şekilde mücadele etmeseler bile”

“Bu durum, adamlara bir şans yaratacak ve biz de buna saygı duyuyoruz. Herhangi bir büyük tartışma da yok. Takımlar açıkçası bunu potansiyel bir avantaj olarak gördü, neler olacak göreceğiz”

Fry, S1’in başlangıcında pitten çıkan ilk pilotun dahi sorunlarla karşılaşacağını, çünkü üstteki takımlarla alttaki takımlar arasında büyük fark olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. Böyle sürprizlerle dolu pistler veya yağmur,kaza gibi durumlar küçük takımlar için birer fırsattır,şanstır.Onu da alırsanız ellerinden orada olmak için ne sebepleri kalır.Red-Bull geldiği yeri unutmuş gibi ve bence bu onlar için hiç iyi olmaz.

  2. mert merter avatarı

    YAVAS VEYA DEYIL O takimlarda F1 takimi öyle sacmalik olmaz format neyse o herkes yerine razi olacak RetBul un neyi hesapladigini biliyorum her yaris öncesi pol ü alip rekor falan kirma derdindeler ama her takima ayni sans vermeli nedemek yavas araclar ciksin vs vs bende takim sefi vs olsam yavas da olsam avantaj varsa monaco da kulanmak ister sponsorlarin gözüne girmek ister…

  3. Sir Jack B.  avatarı

    Madem okadar hızlısınız neden 5-6 sn yavaş araçlara elenmekten tırsıyorsunuz. 1 hızlı tur at bidaha çıkma garajdan. Sen 20 dakika pistte olmayı tercih edersen tabiki trafik olur. Bu konuda sorun yaşayacak olan orta sıra takımları. Sen en hızlı olmana rağmen en çok sen mızmızlanıyorsun.

  4. Bir yarışlık eski sıralama formatına dönülebilir. Yarış için birşey değişmez ama sıralamada sıkıntı çıkmaz. Bu arada yarışta süpriz kazalar olucaktır asıl bunun önüne geçmek lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir