Monako GP Öncesi Mercedes

yazar:

kategori:

Nico Rosberg: “Monako GP, evimde yapılıyor ve her zaman keyif veren bir hafta sonu olmuştur. Formula 1, evime gerçek bir atmosfer getiriyor. Hafta sonu boyunca orada ailemin ve arkadaşlarımın beni desteklemesi çok güzel. Piste çok yakın ikâmet etmenin de yardımı olacak.”

“Tatmin edici ilk dört yarışın ardından Barselona hayal kırıklığıydı. Bu yüzden Monako’da bir gelişim umacağız. Geçen hafta sonu yaşadığımız meseleleri anlamak için sıkı çalışacağız. Monako, kendine has karakteri ile eşsiz bir pist. Bu yüzden aracın orada nasıl bir iş çıkaracaklarını görmek ilginç olacak. Geçen sene orada iyi bir yarış çıkarmıştım: sıralama ve yarışı 6. tamamlamıştım. Bu yüzden bu sefer bir kaç sıra daha iyi gidersem güzel olacak.”

Michael Schumacher: “Monako’da sürmeyi her zaman sevmişimdir. İşte bu yüzden bu hafta sonu orada rekabet etmeyi dört gözle bekliyordum. Monako GP, Formula 1 takvimine kesinlikle çok özel şeyler katıyor ve Monte Karlo caddelerinde sürmek, şüphe yok ki eşsiz bir duygu. Cadde pistinin karakterinin aracımıza geçen haftaki İspanya GP’den daha uyumlu olmasını umuyoruz”

“Diğer taraftan bu sefer çok fazla beklenti içine girmede dikkatli olmalıyız, çünkü Barselona’da gördük ki önümüzde yapmamız gereken hâlâ çok iş var. Bu yüzden bu sezon şimdiye kadarki en iyi derecemi almam hariç, aracı daha öte geliştirmek amacıyla mühendislerimle daha da sıkı çalışmak için motiveyim.”

Ross Brawn: “Monako GP, senenin en zorlu hafta sonlarından birisi. Ama herkes bu özel atmosferden keyif alır. Eşsiz zorluklarını ve cadde pistinin yarattığı baskıya bayılıyoruz. Mekanik olarak güçlü bir araca ilave olarak, düşük hızlı virajlar için Mercedes-Benz motorları tarafından sağlanan güce ve sürülebilirliğe sahip olmalısınız. Monako için özel ayarlar gerekir. Dolayısıyla yeni pakedimizi kullanacakken, bu eşsiz pistte gerekli olan direksiyon kilidine müsait olması için önceki süspansiyon düzenine geri döneceğiz.”

“Pilotlar da diğer pistlere kıyasla Monako’da daha büyük rol oynayacak. Hassasiyet, istikrar, hız ve kontrol olmazsa olmaz. Michael ve Nico ile burada sivrilen iki pilota sahibiz. Mercedes-Benz ile birlikte geçen sene burada 1-2 yaptık ve şu anda öndekilerle tempoyu tutturamamamıza rağmen Monako’da neler olacağını asla bilemezsiniz.”


Yorumlar

  1. Monaco da yapılması gereken sıralamayı olabildiğince üst sıralarda bitirmek diğer türlü önde kalıp defans yapmazsa araç uysada mercedes sürekli fark yiyecektir.Tabi çok fazla SC giren bi pist ve artık benzin sorunuda olmayınca SC girdiği an herkes girebilir pite ve bu yüzden büyük ihtimalle doğru taktik yapanın kazanacağı yarış olacak.

  2. Yazik oluyor ya.En iyi iki pilot Mercedes GP-de.Ama arac cok koto durumda.

  3. dingil mesafesi kısa olan önceki aracı kullanacağız bu yarışta ve bunun büyük avantajı olacak ama favori kesinlikle redbull.İspanya gerçekden hayal kırıklığıydı bu kadarını beklemiyordum.F kanal da değilya arabanın her yerine kanal açsakda bu araba düzelmez gibi geliyor bana.Önden kayma sorunu nasıl oluyorda çözülemiyor.Rosberg İspanyada şampiyona ikinciliğini kaybetti gibi görünüyor ama bence çok şey kaybedildi çok

  4. monacoda şansımız var.eski şaseyi nico daha çok sevdi.bize avantaj sağlar burada.herşeyden önce pilotaj önemli.nico nun burada pilotajını sonuna kadar sergilemesi gerek
    schumi de aynı şekilde eski şase de olsa pilotajı kuvvetli olan pilotun her zaman şansı vardır schumininde şansı yüksek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir