Monako Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Robert Kubica

Robert, geçen hafta sonu İspanya’da puan kazandın ama yarıştan biraz hayal kırıklığı ile ayrıldın…

RK: Evet biraz hayal kırıklığıydı çünkü zor bir ilk tur oldu benim için, üç sıra kaybettim ki bu da yarışımın geri kalanını etkiledi. İlk turda yaşadığım temasa rağmen otomobilin hızı fena değildi. Ama Barselona’da geçiş yapmak çok zor. Hafta sonu boyunca özellikle de Mercedes’e oranla ulaştığımız hızı görmek cesaret verici olsa da, daha fazla puan almamız gerektiğini düşünüyordum.

Monako’ya dönersek, zevk aldığın bir yarış mı ve hafta sonundan beklentilerin neler?

RK: Cadde pistlerinden özellikle Monako’dan daima zevk alırım, orada daima iyi olmuşumdur. Monako için otomobilimizde hem olumlu hem olumsuz özellikler var. Bu yüzden ne kadar rekabetçi olacağımızı tahmin etmek zor, perşembe günü antrenmanlar başladığından görebileceğiz ancak. Ayrıca Barselona’da gördüğümüz gibi sıralamaların önemi büyük olacak çünkü Monako’da geçiş yapmak çok daha zor. Eğer iyi puanlar kazanmak istiyorsanız, ön taraflara yakın olmalı ve hata yapmaktan kaçınmalısınız.

 

Vitaly Petrov

Vitaly, Formula 1’e adapte olmak tahmin ettiğin kadar zorlu oldu mu?

VP: En zor olan kusursuz bir hafta sonu geçirebilmek ve bunun da deneyimle alakası olduğunu düşünüyorum. Her seansta otomobilden maksimumu almalısınız ve hataya yer yok çünkü tüm hafta sonunuz etkileyebilir. İşte bu yüzden İspanya gibi yarışlar benim öğrenme sürecim açısından önemli. Şimdi kuru hava tam bir yarışı çıkarttığım için kendime daha fazla güveniyorum. Hâlâ gelişmem gereken çok fazla nokta olduğunu biliyorum ve mühendislerimle mümkün olduğunca fazla zaman geçirmek çok önemli. Her yeni yarış bana bir şeyler öğretiyor ve kendim geliştirmem için yeni bir şans oluyor.

Bu hafta sonu Monako’dayız. Burası zevk aldığın bir pist mi?

VP: Monako’yu ve orada ilk kez bir F1 otomobili sürmeyi gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. ama zor bir yarış olacağını biliyorum çünkü burası bir cadde pisti ve hataya yer yok. Ayrıca Monako’da geçiş de neredeyse imkansız. Bu yüzden sıralamalar önemli olacak ve özellikle ilk seansta pistte çok fazla araç varken o da hiç kolay olmayacaktır. Sadece tek bir temiz tur atabilmenin bile büyük başarı olacağını düşünüyorum. Her şeyden önemlisi puanlarla bitirmek istiyorsak hata yapmamak.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir