F-Kanal Yasağı McLaren'i Hayal Kırıklığına Uğrattı

yazar:

kategori:

Whitmarsh, McLaren tarafından tasarlanan sistemin göreceli olarak düşük bir finansal gider ile nelerin başarılabileceğinin örneği olduğunu belirtti ve takımının bu konudaki fikrin yaratıcı olmasından övgüyle bahsetti.

“F kanal konusunda, bu düşünceyle çıkıp gelen mühendislerimizle gurur duyuyoruz. Diğer bazı yeniliklerle karşılaştırıldığında gerçekten düşük bütçeli bir teknoloji ve böyle bir şeyin spor adına iyi olmasını gerektirecek daha birçok neden var.”

“Fazla bir maliyeti yok. Sadece biraz maharet istiyor. Kişisel olarak düşüncem bu yasağın biraz üzücü olduğudur ama biz o konuda gelişmeye devam edeceğiz. Zaten bu sezon içinde birçok takım çok sıkı çalışıyor sistem üzerinde.”

Bu yasağa rağmen Whitmarsh FOTA’nın teknik yeniliklerle ilgilenme konusundaki tavrının eski sisteme göre çok daha iyi olduğunu dile getiriyor.

Öte yandan Bridgestone’un sporda kalacağı yönünde sinyaller gelmesinin ardından Whitmarsh, bunun spor adına büyük yarar sağlayacağını düşündüğünü söyledi ve Bridgestone gibi uzun süre çalıştıkları bir ortağı kaybetmenin üzücü olacağını belirtti.


Yorumlar

  1. 01… senin doğruların FIA nın doğruları olmak zorunda değil.F-kanal tartışması takımlar arasında bitmedi ama FIA nın baskın görünmesi itiraz seslerinin alçalmasına sebep oldu.Güvensiz olarak adlandırılmasının pek çok göstergesi varki… o sadece endişelerin dile getirilmesidir.Pasif olarak Ferrari nin bu tip kanadı kullandığını ve bu tip kanadı kullanacağı zaman pekde methiyeli olarak yayınınıo yaptıklarını biliyoruz.McLaren sistemi aktif ve daha efektif hale getirip kullanmışdır.Sıralama turlarında Ferrari daha belirgin olarak avantaj sağladığı görülmekle birlikte yarış sırasında McLaren e yetişememişdir.

  2. 01McLaren01 arkadaşım, elbette aktif olarak f1 de bu sistemi ilk olarak mc laren kullanmıştır ve mühendislerini kutluyorum. aksini iddia etmiyorum. sadece kara araçlarında ilk bmw kullanmıştır, onu belitmek istedim. mc lareni kıskanmıyorum, ama imreniyorum diyelim. bu kadar agresif bir tepki almayı hiç beklemiyordum doğrusu.

  3. 01McLaren01  avatarı

    "böö" sende kıskançlığın dibine vurmuşsun maşallah diyorum. F1 e bunu getiren mclarendir. geçen sene kullanılmış pasif sistemlerle karıştırma.psikolojiniz bozulacak bu kadar kompleks yapmayın. mclaren bulmuştur diğerleri yasaklamaya çalışmaktadır. aarank kıt mantığını sadece mclaren için kullanmış. o zaman barcelonada ferrariden F-kanal ve aero avantaj sağlayan jantlarını çıkarsaydık o takımın hali nece olurdu balam!!!

  4. 01McLaren01  avatarı

    aarank herzaman olduğu gibi yine saçmalamaya devam ediyorsun. yasaklanması için hiçbir dayanak yok. en son güvenlik endişesi dediler kılıf buldular.tamamiyle haksızlıktır.

  5. fia sisteme önce illegal demiş sonra bize acıyıp hadi legal yaptım deyip bize büyük kıyak yapmış da bizim haberimiz olmadan birilerine haber uçurmuş demek ki…:)Neyse ki o şahıslar bunu bizimle paylaşma erdemini gösterdiler…

  6. sistem mc laren tarafından keşfedilmedi. hatta sistemin f1 ile alakası bile yok. birçok aero gelişiminde olduğu gibi bu sistemde 1994 yılında uçak aerocuları tarafından keşfedildi. ve şu anda halen planörlerde birkaç farklı usulde kullanılıyor.
    bu arada şuna itiraz etmem. sistemi ingiliz mühendisler keşfetti derseniz, buna söylenecek birşey yok. fakat kara araçlarına ilk uygulayanda bmw dir.

  7. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    ne oluyormuş hali, adamlar geliştirirlerken her şeyi sormuşlar, yasaklayacak yüz varsa yasaklarlardı.
    Ayrıca bu tarz şeylerden en fazla çekmiş takım McLaren dir, ama yasaklansa da sorun değil bu işin içinde bir mühendislik takımı varsa o da yine McLaren.

  8. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Fazla bir maliyeti yok. Sadece biraz maharet istiyor… ama artık f1 takımları maharet yerine kopyayı tercih ediyorlar…buarada AARanksen illegal demişsin fıa aylardır tasarım aşamasından beri herhangi bir sorun olmadığını açıklamasına rağmen sen duygusal fikirlerini dışa vuruyorsun. olacak şeymi bu şimdi??

  9. İllegal olupda legal ilan edilmiş oln sistemler kullanıldıkdan sonra yasaklanıyor ki buna en son itiraz edecek takım McLaren olmalıdır.Düşünsenize; bu sene F-kanalillegal ilan edilip MP-25 den söktürülse takımın hali nece olurdu balam.

  10. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Ya şu F1'i ne hale getirdiler bir türlü anlamıyorum.Difüzör çıktı büyük tartışmalara yol açtı akıl edip 2010 sezonu için yasaklamadılar.F kanal sistemi çıktı diğer takımlar ayak uyduramamasından ve maliyetli olucağını düşünüp kaldırdılar 2011 için kers'i yeniden getirmeye uğraşıyorlar.Ya bu spor teknolojinin en üst basamağında ilerlemiyormu ? HEr yıl F1 daha iyi bir hale gelmesi için kural değişikliği yapıyorlar birazda sorgulamak gerek acaba dahamı iyi oldu ?.

  11. Seneye yine birşeyler bulur takımım yine yasaklanır en sonunda ceviz ağacından şasi yapar kersle süreriz.

  12. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Hadi KERS'e masraf etmeye !
    Nasıl bir Mantıkla alıyorlar bu Yasakları,Kuralları anlamak güç..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir