"Hamilton Sakin Olmalı"

yazar:

kategori:

Villadelprat, “Lewis Hamilton potansiyelini tamamıyla ortaya çıkarmak için biraz daha sakin olmalı. Bana göre Formula 1’deki en iyi üç pilot arasında., Sebastien Vettel ve Fernando Alonso ile aynı seviyede.”

“Pazar günü yaşadığı sorundan bahsetmiyorum. Ama geçmişte gösterdi ki, agresif sürüşüyle lastiklerini en fazla harcayan pilotlardan biri. Şimdiki düzenlemelere göre de lastikleri 50 tura kadar dayanması gerekiyor, çok daha fazla probleme yol açabilir.” diye konuştu.

 


Yorumlar

  1. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    vettel zaten şampiyon olmalı bu araçla bana göre.Eğer böyle devam ederse geliştirme çabaları zaten sıralamalarda redbulu kimse yakalayamıyor,yarıs performasları iyi.Vettelin geriden gelip ne yapacağını görmek istiyorum ben hepsi okadar diğer pilotların geriden gelip ne yapacağını biliyoruz ama vettel bu konuda hala bir ?

  2. tabi en azindan benim gorusum; benim bakis acim degisirdi sevgili mahmut tuncer.

    bir kere sampiyon olabilecek istikrari gostermis, baskiyi kaldirmis derdim. niye degismesin? mesela massa sampiyonlugu kazansaydi ne durumda olurdu? veya ayni sekilde hamilton 2 yil ust uste sampiyonlugu kacirsaydi?

    vettel'i severim ama elestirmekten de geri durmam. yeteneklerini de bilirim eksik yonlerini, gelistirmesi gereken yerleri de…

  3. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    İkinci bir Kimi-Mclaren vakası oluştu. Sürekli sorunlar bu adamı, bu adamda sorunları buluyor.

  4. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    sezon sonunda vettel dünyanın en genç formula 1 şampiyonu olursa ne olacak. bir anda adama bakışınız mı değişecek?

  5. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    sezon sonunda vettel dünyanın en genç formula 1 şampiyonu olursa ne olacak. bir anda adama bakışınız mı değişecek?

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    O zaman çok özür diliyorum arkadaşlar bilgi yanlışını düzeltip daha bodoslama bi hata yaptığım için:D
    Çincem ile Japoncam çok iyi değil, karıştırıyorum hep:)
    Tekrar Filyo'dan hata yaptığım için özür diliyor, minardi'ye ni dakka birader dediği için teşekkür ederim…

  7. sutil kesinlikle yabana atilacak bir pilot degil arkadaslar. ilk yilinda spyker ile surundu (ona ragmen "yagmur" da puan cikardi), 2. yil force india zaten malum, 0 cekti "takim", pilotlarin yapabilecegi bir sey yoktu.

    buyuk takimlardan birinde yarismayi kesinlikle hak ediyor ancak hem onlerdeki takimlarda deyim yerindeyse "kota" dolu oldugu icin, bir yandan da force india inanilmaz gelisen bir takim oldugu icin simdiki konumu makul.

    vettel ile kiyaslayayim mi? bu 2 alman birbirine uzak gibi gorunuyor ama ayni sartlarda sutil'in vettel'den asagi kalir bir yaninin olmayacagini dusunuyorum. hatta sezona dokersek cok daha istikrarli olur ve daha fazla puan toplayabilir. yalniz liderken baskiyi idare edip edemeyeceginden emin degilim cunku pek oyle bir firsati olmadi sutil'in… cogu arkadasimizin dedigi gibi medya vettel'e biraz daha fazla ilgi gosterdigi icin "overrated" dedigimiz bir durum ortaya cikiyor. ha gercekten cok cok hizli bir pilot ama yaris performansi ve yarisi idare edebilmesi icin hiz tek basina yeter sart degil. bu biraz da yaris zekasina bakar.

  8. vettel le ilgili güzel tesbitler var.vettel ne kimi ne schumi ne alonso nede hamilton ın seviyesinde bi pilot değil. daha öncede yazdım bana göre vettel herkesin şişirdiği bi balon bakalım ne zaman patlayacak.

  9. özi alonso avatarı

    Malezyada 20. başlayıp 6. bitirmişti doğru, fakat sutilin ardından da kurtulamamıştı, sanırım geçmekten yoruldu. Buna o kadar da olsun diyebilirsiniz tabi. Ama değil, sutil dişli çıktı. Şunu söylemek gerekirse her pilot bulunduğu pozisyona göre geçişle karşılaşıyor, fakat hamiltonunkiler aşırı abartılıyor nedense. bunu anlayamıyorum.

  10. özi alonso avatarı

    minardi nickli arkadaş, 11.05.2010 tarihli yorumunda kesinlikle çok doğru bir tespit yapmışsın. katılmamak mümkün değil.

  11. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    "minardi" iyi hoş demişsin de hamilton'un aracın kapasitesini ortaya çıkaramıyor olmasını nasıl soyleyebiliyorsun.
    Sıralamalarda yağmur yağıyor, bilmem ne oluyor takım iki dakika pilotu geç gonderse tren kaçıyor zaten, bunlar hamiltonun suçumu
    Galiba çabuk unuttun bu hafta redbullardan sonra yarışa kimin önce başladığını
    Bu pistte aracını en limitte kullanan aracından en iyi verimi alan pilot hamilton'dur.
    Gençtir bazen hata yapar ama bunlar olacak zaten.
    He dersenki yarışda çok agresif bu ona bazen kazandırıyor bazen kaybettiriyor lafına bende imzamı atarım.
    Eğer McLaren sıralama performansını ust duzeye çıkarsa o zaman gorursun hamilton kaç geçiş yapıyor (yapması gerekiyor).

  12. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    "minardi" iyi hoş demişsin de hamilton'un aracın kapasitesini ortaya çıkaramıyor olmasını nasıl soyleyebiliyorsun.
    Sıralamalarda yağmur yağıyor, bilmem ne oluyor takım iki dakika pilotu geç gonderse tren kaçıyor zaten, bunlar hamiltonun suçumu
    Galiba çabuk unuttun bu hafta redbullardan sonra yarışa kimin önce başladığını
    Bu pistte aracını en limitte kullanan aracından en iyi verimi alan pilot hamilton'dur.
    Gençtir bazen hata yapar ama bunlar olacak zaten.
    He dersenki yarışda çok agresif bu ona bazen kazandırıyor bazen kaybettiriyor lafına bende imzamı atarım.
    Eğer McLaren sıralama performansını ust duzeye çıkarsa o zaman gorursun hamilton kaç geçiş yapıyor (yapması gerekiyor).

  13. Yusuf  Hitay avatarı

    @kingofspain

    malezya'da 20. başlayıp 6. bitirdiği yarışı unutuyorsun, kuru zeminde idi yarış

  14. http://www.fia.com/turkeygp/timing.htm

    İlgilenenler Buradan da 2008 yılının yarış verilerine ulaşabilirsiniz. tek yapmanız gereken oradaki "turkeygp" ifadesini istediğiniz bir yarışla değiştirmeniz( mesela brazilgp) diğer senelere ise maalesef ulaşamıyorum, parola istiyor.

  15. Espoir dostum, o dediğin yarış fuji değil, çin gp'si.

    http://www.fia.com/en-GB/archive/Pages/en.aspx

    yarışı birinci bitirmiş Hamilton. sayfada sağda select year-2007, select category- fia formula 1 world championship, select subject- china veya fuji gp ye tıklarsan ve ardından açılan sayfada race classification bölümüne tıklarsan daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsin.

  16. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "birinci başlayınca da 2007 Fuji gibi ( ilk aklıma gelen) Alonso dan daha iyi lastikleri korur ve kazanır yarışı. Artık biraz daha bilerek konuşun."

    Bir bilgi yanlışını düzeltmek isterim; 2007 Fujide Hamilton yine lastikleri yemiştir, hatta pite girmeye çalışırken çakıllara taşıp yarış dışı kalmıştır.

  17. elif çivici avatarı

    Vettel biraz da tanıtımdan ve reklamdan kaynaklanıyor,herkes dolamış diline bi Vettel.Yeteneğine,zekasına lafım yok.Ama önden başlayıp yarış kazanan adam benim tercihim değil,tampon tampona bir mücadelesini hatırlayamıyorum af buyurun.Hamilton ve Alonso aynı kefede tamam da Vettel daha orada değil.

  18. walla kardeşim vettel i severim ama bir alonso-kimi-hamilton gibi asla olamaz adamın daha geriden başlayıp doğru düzgün araç geçtiğini görmedim bunları görürüm ondan sonra karar weririm hamilton agresif kabul ama burasıda f1 çocuk parkı değil…

  19. kingofspain avatarı

    Lewis kuru yarışlarda pek geçiş yapamadıki buda normal.Alonso da aynı.Yağmurlu yarışlarda geriden başlayarak yada geriye düşüp yukarıya çıkarak yaptılar.Geçişleride normal olmayan şartlarda yaptıklarına göre kapasitenin gerisinde olduklarını değil,daha zafere veya başarıya odaklandıklarını söyleyebiriz.Buda onların ve bizim hoşumuza gidiyor.Performans olarak geride olunan birşey yok bence.Birde Okay 32 33 34 35 36 37 diyordu pazar günü.Adam 3 başlıyor.Nasıl olacaktı o ? 😀

  20. Şimdi, Açıklama yerinde olmuş, saydığı 3 pilot da kendi düşüncesini yansıtıyor. Kişiden kişiye değişir. İlginç olansa, bazı arkadaşların sürekli heyecan istemeleri, bu heyecan isteğini de büyük ölçüde Hamilton'a dayandırmaları. Bunu söyleyenlerin çoğu da Hamilton'u destekliyor. Ben şahsen Hamilton fanı olsam, böyle sürekli geçiş yapacak pozisyonda olmasını istemezdim. Sürekli geçiş pozisyonunda olmak demek, "olması gereken" yerden, "aracın kapasitesinden" geride olmak demek. Kendinden yavaş araçların arkasında kalmak demek. Bunu Hamilton fanlarının isteyeceğini sanmıyordum, ancak anlaşılan gayet memnunlar bu durumdan.

  21. Geniş açıdan bakıldığında aslında bir hata görünmüyor. Tam olarak ne kastedildiğide anlaşılmıyor zaten. Aynı seviyede şeklinde çok genel bir ifade kullanılmış. Bunun bir çok kastı ve yorumu olabilir.
    Zaten Lewis hakkında söylediklerinde haklı. Abarttığı veya hatalı olduğu bir söylevi yok. Lewis henüz genç yaşta eksikleri ortada en iyi olmak istiyorsa bunları artık hızlıca kapatması gerekiyor. Zamanında birisi için söylenmiş "birisi yarışın 3 turda bitmediğini hatırlatmalı" söz var. Bazen bu sözü çok hatırlatıyor bana Hamilton.
    3 ismin aynı seviyede şeklinde ifade edilmeside. Liderliğe oynadıkları sezonlar, son 2 sezon veya bu sezondan kaynaklı olabilir. Evet bu sezon için Yetenek/Performans/Popülarite bazında bu isimleri yan yana getirmek hiç anormal değil.
    Yetenek konusu zaten tek başına yeterli bir kavram değil. Vettel yaş/istatistik bazında zaten herkesin andığı yetenekli gördüğü biri son zamanlarda. Bu kastedilmiş olsa bile çok anormal olmuyor bence. Evet başarı sözkonusuysa Vettel'i bu isimlerle yan yana anmak tabiki hatalı olacaktır. Fakat o zaman Lewis de henüz daha geride başarılabilenler söz konusuysa. Şuan için bu ve sayılacak diğerleri arasında en iyisi Fernando. Bu manada yan yana anmak da zorlama olacaktır bence.
    Lewis'in 3 kralın yanına yaklaşabileceğini düşünmüyor değilim fakat bu gelişim hızıyla artık çok mümkün görmüyor bence. Sonuç olarak bu isimlerin hepsi her manada son periyodun 3 kralının gerisinde olmakla beraber ancak Mansell kadar iyiler.
    Tabi şuan eski krallardan hangisini getirirseniz getirin kısa sürede ortaya bir fark koyamayacaktır. (Testler vb)

  22. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Vettel'in dünya şampiyonluğu ünvanı olsaydı ŞU ANKİ GRİDE GÖRE en iyi üç pilot arasında diyebilirdik ama gridde Kimi olsaydı işin rengi tamamıyla değişirdi
    Shumacher'i katmamasına ben şaşırmadım çünkü Samet Özdemir arkadaşımızın deyimiyle diğer pilotlardan bahsetmiş 🙂

  23. takım patronu musun nesin bilmiyorum ama ezberden konuşuyosun, sırf açıklama yapmış olmak için bir şey söylemesen daha güzel olabilirdi.

  24. Michael Schumacher'i katmaması normal çünkü schumacher ve diğer pilotlar war.O pilotlar arasında hamilton ve alonso bana göre en iyi 2 pilot.Vettel için cok iyi bir pilot demek için biraz erken

  25. kingofspain avatarı

    Yakında pilotların araçlara binmesini falan yasaklayacaklar.Herşey geliyor,para harcanıyor,gidiyor.Yasaklanıyor.Alonso motoru patlattı.Lewis lastiği patlattı.Eskiden o kadar çok sorun olurdu ve bunların sözü bile edilmezdi.Gelişen internet ve teknolojiyle, her pilota laf edilir oldu.
    Jason Tahincioğlu gp2 ye başım ağroyor diyemi ne katılmamıştı.İngiltere gpsini anlatırken,Raikkonen hata yaptı,Alonso hata yaptı bu virajda diye anlatıyordu.Yakında böyleleri çıkıp herşeyi eleştirecekler.

  26. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    ve virajı Hamilton sakin bir şekilde 90km hızla dönüyor, izleyiciler ayakta hiç geçiş olmasada yarışa geldikleri için pişman olmayacaklar bla bla bla bu mudur

  27. Daha sakin yarışlar çıkarmayı kendiside açıklamıştı zaten.
    Vetteli severim ama Lewis ve Alonso ile aynı seviyede oldugunu hiç düşünmüyorum.

  28. efendimayin  avatarı

    Hamilton en iyi sürücü bence komple sürücü. Özellikte yarışta lewis gibi sürebilien bir sürücü yok. Montoyadan beri izlemekten bu kadar zevk aldığım bir sürücü olmadı.

  29. kingofspain avatarı

    F1ilyoF1 kesinlikle haklısın.Alonso ve Hamilton'ın rakibi bence Kimi ve Massa.Vettel ve Kubica yı bu grupta göremiyorum.Belki sene sonunda Vettel şampiyon olur,ama geleceğin Schumisi dedikleri Vettel,geçiş yapma konusunda pek başarılı değil ve basit hatalar yapıyor.

  30. En genç dünya şamp. yazıcaktım eksik yazmışım kusura bakmayın

  31. kingofspain avatarı

    Ben Vettel'i Alonso ve Hamilton kadar iyi görmüyorum.Üçüncü pilot aranıyorsa bu Massa bence.

  32. Şurdaki lafı çok küçümseyici bana kalırsa "Vettel ve Alonsonun aynı seviyede"

    "Alonso kıyasla" diye cümle kurabilirisinde Vettel kim ya? kötü sürücü manasında değil tabi ama Sen en genç ve şuana kadar ki en yetenekli pilotlardan birini daha şampiyon olmamış biriyle aynı seviyede diyorsun terbiyesizlikdir bana kalırsa.

    Belki çok büyütüyorumdur belki bunu demek istememiştir bilinmez ama olmamış!

    Lewis Hamilton sonlardan başladımı lastikleri yer ve milleti geçer (mecburen), birinci başlayınca da 2007 Fuji gibi ( ilk aklıma gelen) Alonso dan daha iyi lastikleri korur ve kazanır yarışı. Artık biraz daha bilerek konuşun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir