Stepney FIA'yı Eleştirdi

yazar:

kategori:

Nigel Stepney, FIA’nın kendisine resmi olarak uzaklaştırma yapılamayacağını açıklamasından dolayı memnuniyetini dile getirdi ancak yönetim kurulunun bu davayı yönetim biçimini eleştirdi.

FIA, lisans sahibi olmadığı için Stepney’i resmi olarak spordan uzak tutamayacağını duyurmuştu dün yaptığı açıklamada. Ancak FIA takımları 1 Temmuz 2009 öncesinde Stepney ile çalışmaması yönünde öneride bulundu.

Stepney, FIA’nın açıklamasından memnun olduğunu belirtti ancak bu sonuca bu kadar uzun sürede ulaşılmasını eleştirdi.

Stepney "Belkide hikayenin bir yönünü kabul etmeden önce bazı gerekli tesbirler almak istediler." dedi avukatı tarafından yayınlanan açıklamada.

Açıklamaya göre Stepney, dikkatsizliği sonucu 20 yıllık arkadaşı olan Mclaren mühendisinin çok sınırlı derecede teknik bilgiyi kendisinden aldığını kabul ediyor.

Stepney "Dürüst olmak gerekirse daha iyi bilmem gerekirdi. Ancak bu FIA’nın gördüğü 780 sayfalık dosya değil, ben bunları ilk defa İtalyan yetkililer tarafından gösterildiğinde gördüm."

Hakkında açılan davalar hâlâ süren Stepney her zaman 780 sayfalık belgeleri Coughlan’a verenin kendisi olmadığını ifade etti.

Stepney’in avukatı Coyle White Devine "Bay Stepney’in asla böyle dürüst olmayan girişimleri kabul etmediğine dikkat edilmelidir. FIA bunun tamamiyle farkındadır."

"Müvekkilimiz belli konularda FIA yetkililerine bazı açıklamalarda bulundu. İtalyan yetkililere de bu konu hakkında geçen ay açıklama yapıldı. Onlarda Stepney’in olay hakkındaki durumunu kabul etti." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir