Mercedes: Yenilgiyi Kabullenmek için Çok Erken

yazar:

kategori:

Geçen sezonu şampiyonlukla tamamlayan ekip bu sezon henüz bir zafere ulaşamadı ve beş yarışta iki kez podyuma çıkabildi sadece.

Fry, McLaren geçen sezon içindeki geri dönüşünün hatırlatarak, yeterli kaynağı olan takımların geri dönüş yapabileceğini belirtti ve Mercedes’in havlu atmaya niyeti olmadığını ekledi.

“Şimdiden sezon sonunda nerede olacağınızdan konuşmak için çok erken. Bunu Christian’a (Horner) da sorsanız aynısını söylerdi, 25 puan farka rağmen daha önümüzde çok yarış var.”

“McLaren’in geçen sezonun başındaki acınası performanstan harika performansa çıkışı, elinizde bunu yapacak kaynaklar olduğunda neler olabileceğini gösteriyor.”

“Bizim de içinde bulunduğumuz, Red Bull’dan biraz daha yavaş olan takımların hiçbirinin yenilgiyi kabul etmesi ya da Red Bull’un başarıyı kesin görmesi için çok erken.”

Fry ayrıca takımının bu hafta sonu Monako’da daha iyi olacağını belirtti. Monako’da dingil mesafesi daha kısa olan otomobilin kullanılacağı konusunda da koşan Fry, “Monako için özel bir ön süspansiyon olacak, yani yine fark olacak aslında. Her zaman yaptığımız gibi Monako için değişiklikler yapıyoruz çünkü otomobiller Barselona gibi pistler için tasarlanıyor.”


Yorumlar

  1. bir de mercedes duble yapiyormus 😛

    schumacher zaten malum, ancak rosberg konusunda suphelerim var. pilotaj konusunda olgunlasmis olabilir ama aklima 2008'de buradaki kazasi geliyor. yine de yasadigi eve yakin olmasi ayri bir motivasyon kaynagi olacaktir heralde 🙂

    mercedes'in araci brawn gp'den kalma olsa da uzerinde birtakim degisiklikler yapildi ve emin degilim monaco'daki performansi ile galibiyet alacaklarindan.

    red bull hizli virajlarda cok iyi ve yavas virajlarda da mekanik yol tutuslarinin kotu olacagini sanmiyorum. ancak red bull pilotlarindan biri monaco'da kazanacaksa bu vettel degil, webber olacaktir. vettel'in gecen yil yaptigi acemice pilotaj hatasi aklima geldikce sinirleniyorum. ancak webber burada cogunlukla basarili. "kotu" diyebilecegimiz araclarla bile…

    ferrari f60 ile bile podyum gordu monaco'da, mekanik yol tutus konusunda sorunlari olmayacaktir. artik is pilotlara kaldi. alonso'nun buradaki performansi optimum seviyede. hata yapmaz pek kuru zeminde. (2008'de yagmurda heidfeld'e dalmasi geliyor aklima, o yuzden kuru zemin dedim) massa tek turda iyi. ancak yaris performansi konusunda sorun yasayabilir ve anlik hatalara acik ki bu pist bunu maalesef pek affetmiyor.

    ancak bunlarin disinda surpriz takimlara – pilotlara acik bir pist burasi; olmadik pilotlari podyumun en tepesinde veya podyumda belki, olmadi onlerde gorebiliriz. cunku is pilotaja bakiyor. misal yagmur yagarsa sutil'den gozunuzu ayirmayin 🙂

    haberin biraz disina tastim da… bence daha pes etmek icin erken. pilotlar sampiyonasinda olmasa bile takimlar sampiyonasinda 3. luk icin savasabilirler. gerci bu puan sistemi ile biraz zor ama ondeki 3 takimin pilotlari hata yapabilir. bundan maksimum faydayi cikarabilirler.

    bu sezon onlar icin bir gecis donemi olacak. brawn gp'nin devami degil de yeni bir takim olarak bakmaliyiz bence. en azindan ben oyle bakiyorum. ama seneye bahaneleri olmayacak, bunu da bilmeleri gerek.

  2. eray parlak hiç merak etme monacoda en önemli nokta pilotaj.diğer takımlar kadar güçlü olmasakda-mercedes bize destek yerine köstekde olsa inadına hem rosberg hemde schumi burara umarım pilotajlarını sergileyip çok iyi iş yapacaklar.cemi cümlemizede ibretlik ders verecekler umarım.

  3. Eray Parlak avatarı

    hadi mercedes hadi schumacher gösterin gücünüzü

  4. Barcelona tam bir hayal kırıklığı oldu yapılan yeniliğin tek bir faydası oldu önden kayma biraz azaldı ve lastikler daha uzun dayandı.bunun dışında bi faydası yok gerçekden hayal kırıklığına uğradım hele o düzlükde schumacherin buttona direnmeye çalışması yani maksimum hız bu kadarda düşük olmamalıydı.Brawn değil takımın adı ve mercedes ismi başarısızlığı kaldıramaz.Gerçekden üzüldüm ama tabiki bu gümüşlere sevgimizden bişey eksiltmiyor

  5. elif çivici avatarı

    Takımın yönetim sorunlarının halledilmesi ve düzene oturtulmasıyla zaman kaybedildi.Üstelik işçi sayılarında da pek bir artış olmamıştı yanlış hatırlamıyorsam,bu da gelişim savaşında biraz geride bırakıyor Mercedes i.

  6. Böyle bir sene şampiyonluğa yarışıp bir sene ortalıkta gözükmüyor brawn gp.Tabiki geçen seneki bütçe sıkıntısı çok etkili oldu bunda.Mclarenin geçen sene yaptığı yapılmalı,ferrari gelecek sene için gelişmelere başladı ama mclaren ile neredeyse aynı seviyede.

  7. Bu seneyi bırakıp seneyi düşünün derim McLaren ve Ferrari neyse de Mercedes Çok zayıf artık yetişemezler.

  8. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Bu sezon pes etmek yanlış olur.

    İlk 2 sırayı alsalar 43 Puan. Diğer takımların Hiç puan almadığını düşünürsek (RedBull-Ferrar-McLaren) inanılmaz Fark kapanır 🙂

    Biraz iht dışı ama en kötüyü düşünmek gerekir..

  9. sayın fry geçin bunlarıda ne yapacaksınız onları anlatın çünkü araba rekabetçi değil.rosbergin şampiyonluk şansı var(schumininde var) ama yakacaksınız rosbergi.bir an önce ne yapılacaksa yapın bu vaaatlere herkesin karnı tok.sezon başından beri mercedes yavaş yavaş güçlenecek diye oyaladınız taraftarları evet barcelonada gördük mercedesin ne kadar güçlendiğini.sayın fry ceo ise çıkıp dekmeliki evet aracımız beklediğimiz gibi değil ama öndekileri yakalamak için ne gerekiyorsa yapacağız.bütün kaynaklarımızı kullanacağız.demeli.ama bunu bile diyemiyor.

  10. Yeni puan sisteminin getirdiği avantaj ve şampiyonluk için çekişen takım sayısının fazla olması şampiyonluk için ümitleri bitirmemiş olabilir; ama yine de şampiyon olmak çok çok zor. Şampiyonluk için gereken pilot, kaynak, pit duvar ekibi tamam ama bu araç bir türlü geliştirilemdi. Getirilen güncellemeler diğer takımların getirdiklerine cevap veremiyor. Umarım Monaco'da bu değişir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir