FIA Monako'da Kerbleri Yükseltiyor

yazar:

kategori:

FIA, yeni ve daha yüksek parçaların, Nouvelle şikanındaki (11. viraj) ve Yüzme Havuzu’ndan sonra gelen bölümdeki kerblerde (16. viraj) olacağını açıkladı.

Ayrıca pistin bazı bölümlerinde asfaltın yenilendiğini belirtti. Açıklamaya göre pit alanının yüzeyi ve Ste Devote’dan Monte Carlo Meydanı Kavşağı’na kadar olan bölüm, Casino’dan tünel girişine kadar olan bölüm ve tünelin çıkışından şikana kadar olan bölüm  tamamen yenilendi.


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Evet takım bu sene Çin içinde iyi bir paketle geldi ancak yağmurdan dolayı ne olduğu belli olmadı.Ayrıca unutma araçta çok fazla bir potansiyel var ve o yarışta Alonso 5 pit stop yaptı yinede 4.bitirdi.Herhalde bu kadar soruna rağmen araç bu kadar yukarılarda bitirebiliyorsa iyidir merak etme.Avustralya da olanlarıda biliyorsun.İspanya için herkes epeyce güncelleme yaptı biz ise malesef aracın yol tutuşundna ziyade bu arka kanat olayına yoğunlaştık.Düzlük hızı uğruna işi riske attık.Merak etmeyin Kanada olmazsa artık konuşmayacağım:)

  2. Pool bölümünden sonra gelinen kısım pistin en hızlı yön değişimi ve pilotlar orda tabiri caizse kerblerin üstünden gidiyorlar burda kerbleri yükseltilmesi bence yanlış bir karar çok fazla kaza olabilir o kısımda.Kaza olmasa bile hızı iyice düşürecektir pistte

  3. Kerb dediğin Canada GP si de ki gibi olur.

  4. kingofspain avatarı

    Eeee Burak?Hani İspanyaydı?Şimdi Kanadamı oldu?Kanadaki hafta sonu bitincede Belçikada C paketi geliyor derler.

  5. burak bocek avatarı

    Onları burada yenmeyi değil daha yakın olmayı umuyorum.Yarış yarış pistten pistte değişik perfonmanslar izleyeceğiz ama Ferrari'nin en büyük atılımı Kanada ve sonrasında gelecekmiş.O yüzden o süreye kadar podyumlara ve hazırda bekleyip galibiyet peşinde koşmamıza ihtiyaç var.Hangi pist olursa olsun Redbull banko favori çıkıcak.Tüm sezon onları hız olarak yakalamasakta istikrar+dayanıklılk sağlayıp hız bakımından da farkı ne kadar düşürürsek o kadar yarışta kalırız

  6. bu değişiklikler ferrari ve mclarenin işine gelecektir. bu iki takım f1 deki en iyi mekanik tutuşa sahipler. kerbler yükseldikçe mekanik tutuşun önemi artıyor. bazı bölümlerdeki asfaltların yenilenmeside eksik olan aerodinamik yol tutuşunu bir nebze azaltacaktır. yenilenen asfaltta downforce kaybını fazla hissetmeyiz. bu değişikller redbull'a yakın olmamızı sağlayacaktır. Ancak ben redbull'u geride bırakcagımız günü bekliyorum artık nerede olacaksa olsun büyük güncellemelerimiz gelsin artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir