Michael Schumacher

yazar:

kategori:

Michael Schumacher gaz-fren-vites en doğru kullanan, ne zaman nerde içeriyi kapatacağını yada ne zaman dış tarafta olacağını çok iyi bilen bir pilot. Yarışlarda lastiği genelde uzun ömürlü kullanabilen,aracında limitleri zorlayan bir pilot. Schumacher F1 padoğundaki lakabı

“Yağmurun Efendisi” “Yağmur Tanrısı” benzetmelerini kullanmıştı.

İlk olarak 1991 sezonu ağustos ayında yapılan Belçika Grand Prix’inde Jordon takım pilotunun hapise atılması nedeniyle 32 numaralı araçla piste çıktın.Daha önce hiç F1 tecrübesi olmayan Schumacher, pilotların hünerlerini sergilediği bir pist olarak tanınan Spa’da,pisti tanımak için sadece bisikletle bir tur atmana rağmen sıralama turlarında takım arkadaşını geçerek yarışa 7. cepten başlama hakkını elde etti.Yarışta şansı iyi gitmeyen Schumi daha ilk turdas debriyaj problemiyle yarış dışı kaldı.

1991 sezon sonunda benetton takımına transfer oldun.Senin için deneyimle geçen 3 yılın ardından artık zaferler ve şampiyonluklar kazanmaya başladın.

1994 senesi zaferlerle ve o araçla inanılması güç şampiyonluk kazanan Schumacher gücünü göstermiştir. Yıl sonunda ise sadece 1 kez podyuma çıkmış takım arkadaşı Jos Verstapen’e Schumacher sorulur ve cevap da ;

“o bu dünyadan değil”…

1995 senesinde Damon Hill arasında kızışan şampiyonada Schumacher bir kez daha dünya şamiyonluğunu kazanır.

1996 senesi kırmızı otomobillere geldin. Her sene şampiyonluğu zorladın ama 4 yıl senin için kötü geçti.Geçen 4 yılın ardından motive olan Schumacher 2000 yılında sezonu şampiyon tamamladı. Bu şampiyonluk, ilk defa 21 yıl aranın ardından geldi.

2001 sezonunda rakipsiz olarak şampiyon oldun.2002 yılında 17 yarışın tamamında podyumdaydın ve sezonu 144 puanla lider tamamladın.2003 yılında raikonen bir ara farkı açtı ama sen yine seri zaferler kazanarak şampiyonada liderliği sürdürdün.Bu sezon 7 de 7 yaptın ve “sezona en iyi başlangıç” yapma rekorunu kırdın.İlk 13 yarışın 12’sinde podyumun ilk basamağındaydın.2004 senesinde hatırladığım en önemli olay Monakoda Montoya son sırada Michael ilk sırada tüne girdiler.Tünel çıkışı  bide baktım araç parçalanmış,yarışı tamamlayamamıştı Schumi.

2005 yılı tam bir fiyasko yaşandı.Ferrari beklide son 10 senenin en kötü aracı 2005 yılında tasarlandı.Alonso sezonu şampiyon tamamladı.

2006 yılında Alonso ile başa baş mücadele ettin ama olmadı.2006 yılında pole rekorunu Bahreyn Gp de kırdın.Hangi yarış olduğunu hatırlamıyorum ama ayrılığını açıkladığın basın toplantısında gözlerim dolmadı değil.

Schuminin bir demeci “Dünya üzerinde benden daha hızlı bir pilotun olduğunu ve henüz keşfedilmeğini biliyorum. Ben emekli olmadan o pilotla yarışıp yarış sonunda elini sıkmak istiyorum.”

Kimi’nin mi? yoksa Alonso’nun mu ? elini sıkmalı yoksa asla onun hızına başka bir pilotun ulaşamayacığını anlayıp emeklimi olmalı,karar sizin.ben 3.seçeneği tercih edenlerdenim”

Ayrılığınla geçen 3 senenin ardından Mercedes Gp ile Formula 1’e kesin dönüş yaptın. Şuana kadar elindeki araçla bence maksimumu çıkardın. Senin hakkında ileri-geri konuşanlar Pazar günündeki İspanya Grand Prix’inde cevaplarını aldılar. Dikkat ettiniz mi ? bilmiyorum ama Schumacher en ufak bi gelişme sonucu bile Button’ı arkasında tutmayı başarmıştı.

F! Sever                                                                                        saygılar…


Yorumlar

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sen önce Türkçe'yi öğren de ondan sonra yaz. Yorumumda herhangi bir anlatım bozukluğu yok. Devrik cümle kurmak bozukluk değildir. Bilgisiz olduğunu saklayamıyorsun. Kaç eksi aldığım çok da önemli değil. Malum sitede Alonso fanı kim varsa bana – atıyor. Adımı gören eksiye basıyor. Ben bomboş bir yazı yazdığını söylüyorum. Bu kadar basit.

  2. Neden -7 aldığımı anlamadım şu anda(anlatım bozukluğu). Arkadaş yazıda doğru dürüst cümle kuramamış ve herkesin bildiklerinden bahsetmiş. Yorum yapma diyorsanız yapmayayım(noktalama eksikliği)bu kadar sinirlendiriyorsa sizi.(cümle eksikliği ve anlatım bozukluğu) Ben gerçekleri doğrudan söylemeyi severim.(gereksiz cümle)

    Yorum için teşekkür ederim.Bana cümle eksikliği var,yazım hataları diyorsunuz ama yorumunuz bile tamamen hatalı.Anlatım bozukluğu,devrik cümleler.Bana hatalı demeden önce kendi yaptığınız yoruma bakmanızı tavsiye ederim.Bide yazı yazsaydınız…
    Bir diğer husus;
    Herkesin bilmesi önemli değil biz burda amatörce yazı yazmaya çalışıyoruz.Eksikliklerimiz oluyor(olmasıda lazım).Siz bu böyle bu böyle diyorsunuz…
    Bide demişsiniz "Yorum yapma diyorsanız yapmayayım bu kadar sinirlendiriyorsa sizi" ben şahsım adına yorum yapma demedim ve diğer yazıyı okuyan arkadaşlarda demedi demezlerde.Yorum yapmak,eleştirmek en doğal şeydir,ama siz bunu uygun bir dille anlatmanız lazım.
    Yazdıklarınızı bir kere daha düşünmenizi tavsiye ederim.Yinede yorumunuz için teşekkür ederim eksikliklerimi diğer yazıda en aza indermeye çalışırım…

  3. jet man ve espoir(Al10so)Ilk yaristan bu yana dikat ediyorum hep Schumaher taraftarlarina provokasyon ediyorsunuz.Bir kucuk yanlislik harflarda yaparsam hemen siz ikiniz sanki goluyorsunuz.Benim yorumumu herkez okuyor ama kimse bir sey demiyor.Anlamak istey anliyor.Sadece siz ikiniz bir hata buluyorsunuz iste.Ben kabul ediyorum ki yanlislik oluyor cunku ben Kosovali bir arnavutum ve tabiki (Ö) ve (Ü) harflarrni nerde kulanmak gerektigini bilemiyorum.Ilk yarista ben yazmistim ki Massa Alonsoya acik kapiyi birakti (hatirlarsaniz).Siz bana yazdiniz "Sen kendi haline ozul.birkac laf daha."Ama biz Schumaher taraftarlari yinede size saygi gosteriyoruz.Daha anlayisli yorum yaparsaniz daha iyi olur.

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Neden -7 aldığımı anlamadım şu anda. Arkadaş yazıda doğru dürüst cümle kuramamış ve herkesin bildiklerinden bahsetmiş. Yorum yapma diyorsanız yapmayayım bu kadar sinirlendiriyorsa sizi. Ben gerçekleri doğrudan söylemeyi severim.

  5. Yorumlarınız için teşekkür ederim.Gökhan Türk Monza'da açıkladığını unutmuştum söylediğin için teşekkür ederim.

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Emeğine sağlık, ancak Türkçeye biraz daha dikkat lütfen…

  7. Uzun lafin kisasi tum rekorlari alt-ust etti.1999 Kosovada savasta 3 ay bmw 316-mi hic suremedim.Ve ilk kulanmakta motorumu stop ettim istemeyerek.Demek istiyorum ki bir zaman araci kulanmasan hislerin,refleksin eksiliyor.Ama Schumaher 3 yil sonra bile yine o eskisi gibi.Insallah basarili bir arac ona yetistirirler ki 8 kere sampion olsun?

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Çok zayıf bir yazı olmuş. Yazım hataları fazla. Ve hepsi zaten çok iyi bildiğimiz şeyler. Yazılmasa da bir şey fark etmezdi.

  9. Schumacher elinde iyi bir araç olursa ne yapabileceğini kanıtladı.Ona alaycı bakan Button olayların çindeki gibi olacağını sandı ama Schumacher ona geçit vermedi.Araç hala yeterli değil ama Schumacher için iyi bir adım oldu bu.Monakoda çok zafer kazandı kısa dingilli araç buraya uygun ama net birşey söylemekde zor.

  10. Zamanla performansı daha da yükselecektir. Şu anda hala gelişme, öğrenme evresinde. 3 senenin ardından çok fazla birşey kaybetmemiş. İyi bir araç verin (mclaren yada ferrari kadar iyi) sonra arkanıza yaslanın onun ne yapabileceğine şahit olun.

    Bu sene şampiyona muhtemelen mclaren, ferrari ve red bull arasında geçecek mercedes gp de geçen sene kaynak yetersizliğinden çektikleri sıkıntıları çekmeden şimdiden 2011 için aracı hazırlamaya başlamışlardır. Ross Braw bir açıklmasında barselonada iyi bir aracımız olmazsa 2011 için çalışacağız demişti.

    Monaco'da Schumiden daha iyi bir yarış bekliyorum. Burada iyi ile kötü araç arasındaki fark az olduğu için belki podyuma çıkabilir.

  11. güzel bi yazı olmuş emekliliğini monza'da açıkladı bu arada

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir