MotoGP: Çaylak Lorenzo Katar'da Pole Pozisyonunda

yazar:

kategori:

250cc’de şampiyonluğu elde ettikten sonra MotoGP’ye geçiş yapan Jorge Lorenzo kariyerindeki ilk MotoGp yarışına yarın ki gece yarışı olan Katar Grand Prix’inde pole pozisyonunda başlayacak.

Lorenzo, seansın bitimine iki dakika kala bir Dünya Superbike şampiyonu bir diğer çaylak pilot James Toseland ile mücadele içine girdi. Fakat Amerikalı Colin Edwards öndeki ikiliyi yakaladı ve Yamaha-Michelin ilk üçteki yerini aldı.

Bir diğer Yamaha pilotu yedi kez dünya şampiyonu Valentino Rossi, Bridgestone lastikeleri ile hayal kırıklığına uğradı. İtalyan pilot Lorenzo’nun 1.2 saniye arkasından yedinci sırada yeraldı.

Geçen senenin dünya şampiyonu pilotu Casey Stoner, Bridgestone lastikleri verimli şekilde çalıştırdı ve Marlboro Ducati’si ile dördüncü sırayı aldı.

Sıralama turlarının bitimine 41 dakika kala sıralama lastiklerini kullanan Toseland, geçen sene Rossi’ye ait olan po pozisyonu derecesi 0.5 saniye geliştirerek 0.8 saniye farkla pole pozisyonunu Stoner’dan almayı başardı.

Lorenzo 21 dakika kala 0.35 saniye farkla Toseland’dan pole pozisyonunu aldı fakat aynı tur içerisinde Britanyalı pilot 0.03 saniye farkla tekrar pole pozisyonunu elde etti.

11 dakika kala Lorenzo en iyi tur zamanını geliştirmeyi başardı fakat hala Toseland’ın derecesinden 0.22 saniye daha yavaştı.

Sıralama turlarının bitimine iki dakika kala Lorenzo 1:53.927’lik derecesiyle Toseland’dan çeyrek saniye kadar hızlı olmayı başardı ve yarınki Katar Grand Prix’inde pole pozisyonunda başlama hakkını kazandı.

Honda’dan Randy de Puniet beşinci olurken Repsol-Honda’dan Nicky Hayden altıncı ve Dani Pedrosa sekiiznci oldu.

JiR Team Scot Honda’nın çaylak pilotu Andrea Dovizioso dokuzuncu olurken Kawazaki pilotu John Hopkins onuncu sırada kendisine yer buldu.

Suzuki’den Chris Verneulen on birinci, Loriz Caprossi on üçüncü, bir diğer Ducati pilotu Marco Melandri pole pozisyonu derecesinden 2.8 saniye yavaş kaldı ve ancak on altıncı olabilirdi.

1.  Jorge Lorenzo     Yamaha    1:53.927
2.  James Toseland    Yamaha    1:54.182 + 0.255
3.  Colin Edwards     Yamaha    1:54.499 + 0.572
4.  Casey Stoner      Ducati    1:54.733 + 0.806
5.  Randy de Puniet   Honda     1:54.818 + 0.891
6.  Nicky Hayden      Honda     1:54.880 + 0.953
7.  Valentino Rossi   Yamaha    1:55.133 + 1.206
8.  Daniel Pedrosa    Honda     1:55.170 + 1.243
9.  Andrea Dovizioso  Honda     1:55.185 + 1.258
10.  John Hopkins      Kawasaki  1:55.263 + 1.336
11.  Chris Vermeulen   Suzuki    1:55.540 + 1.613
12.  Alex de Angelis   Honda     1:55.692 + 1.765
13.  Loris Capirossi   Suzuki    1:56.070 + 2.143
14.  Toni Elias        Ducati    1:56.251 + 2.324
15.  Shinya Nakano     Honda     1:56.434 + 2.507
16.  Marco Melandri    Ducati    1:56.730 + 2.803
17.  Sylvain Guintoli  Ducati    1:57.198 + 3.271
18.  Anthony West      Kawasaki  1:57.445 + 3.518

 


Yorumlar

  1. Nedim_Ozgur Derinbay avatarı
    Nedim_Ozgur Derinbay

    massa kardeşim sana katıldığım bi nokta var bide katılmadığım nokta var ilkinde ewt bi kaç tur daha olsa tose vale yi geçerdi bu doğru.gelelim ikincisine şimdi bak stoner b.stone lastiği kullanmasına rağmen güçlü ducati motoruyla kazandı ama lastiklerde kaybetti lorenzo lastiklerle 2. oldu demek istediğim katar pisti motogp tarihinde ilk kez gece yarışı yapılırken pist sıcaklığına sen çıplak elle dokunsan ellerin buz kesilir anlatabildimmi yani b.stone gündüz ve sıcak bi ortamda efsane lastiklerdir kaldıki stoner veya rossi bundan sonraki yarışlarda çekişme yaşatıcaklardır ama stoner bi adım önde güçlü ducati sayesinde bu arada türkiyegp sinin olmaması çok ama çok üzücü ayrıca küçük bi not vereyim bu sezon ilk ve son gece yarışı galiba katar yarışı yanlış bilmiyosam tabiki…

  2. Rossi artık yeni yetenekler karşısında zorlanıyor bence daha fazla uzatmasın emekliğini açıklasın yoksa fanlarını çok daha fazla üzüceğe benziyor..Motogp'nin Schumisi diyorum ben ona :))

  3. 3-5 tur daha olsa toseland da vale'yi geçecekti. net şekilde görünüyordu rossi hızlı değil. hızlı olmadığı gibi geçen seneye nazaran virajlarda geç fren yapma özelliğini de yitirmiş vale. bence yabancısı olduğu b.stone'a geçmekle hayatının hatasını yaptı, umarım önümüzdeki yarışa daha iyi anlar yeni lastiklerini. yamaha aynı yamaha, biri vale biri lorenzo çaylağı, biri rahatlıkla 2. bitiriyor, şampiyon 5. michelin-b.stone farkı bariz gözüktü bu gün.

  4. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sadece motogp de bocalasa yine iyi..gecen yıl 2 kategoride de sampiyon oldukları superbikeda da fena halde geride bi motor yapmıslar bunu sasırdım.yoksa kenan bu kdr yavas kalacak bi adam degil..motogp de de 2 yıldır kullanılan 800cc motor kuralı hondaya pek yaramadı bir de tabi bu michelinler olayı vardı ama bu michelene kabahat bulamayacaklar gibi gorunuyor..rossi de tercih hatasına yanacak gibi gorunuyor..kendi takım arkadasından 1 saniye fark yemesi ondan nasıl duygular olusturdu bu lastik meselesi yuzunden cok merak ediyorum..onun da geride kalmasını istemem cok sevmesem de.

  5. Pedrosa Benimde favorim Honda son 2 yıldır bocalıyor Motogpde niye böyle oluyor bi türlü anlamıyorum yeni kurallar takımı etkiledi bence..

  6. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sıkı bir motogp fanı olarak yarısların baslamasına cok sevindigimi soylemeliyim..motorsporları sezonunun f1 den ibaret olmaması cok guzel bişi bnm acımdan cunku diger kategorilerde daha fazla rekabet goruyoruz ve bu yıl motogp pilotlarına bakıcak olursak neredeyse hepsi yarıs akzanma potansiyeli olan pilotlar.5 yıldır takip ediyorum ilk kez bu kdr guzel bi tablo var..tabii benim favorim pedrosa..ancak honda bu yıl da cok iyi bi motor yapamamıs anlasılan tıpkı superbike da oldugu gibi:((yamahanın ve michelinin gelişimi simdilik iyi gorunuyor ama motor yarısları f1 gibi degildir ve sıralamanın cok bi onemi yok..startta 5 yer kaybeden ve ya 5 yer kazanan pilotları gorme sıklıgımız oldukca fazla..superbike sampiyonunun ilk yarısta boyle iyi bir derece elde etmesinden superbike serisinin ve kenanın ne kdr zor bir yerde oldugunu gosteriyor bize ama dedigim gibi bu yıl da hondanın yılı degil gibi..yeni gelen lorenzo,de angelis ve toseland gibi adamlar gercekten super adamlar..ve bunu da hemen gosterdiler..rossi için kazanmak bundan onceki yıldan cok daha zor olucak..stoner melandri hayden gibi adamalrın ismini unutabiliriz bu yıl..umarım tahmin ettigim kadar rekabetci bi yıl olur..en azından isimler oyle..

  7. Nedim_Ozgur Derinbay avatarı
    Nedim_Ozgur Derinbay

    :))) olur öyle şeyler 😛

  8. ben yamaha michelin yazacaktım. parmaklarım sürçmüş 🙂

  9. Nedim_Ozgur Derinbay avatarı
    Nedim_Ozgur Derinbay

    bu arada hatırlataım ben gece yarışına ilk kez tanık oldum tabi(abd) nascar ve indycar hariç :)) guzel ve keyifle izlenecek olay sevdim gece yarışını singapur'u dört gözle bekliyorum.motogp bugün saat TSİ 22.00 de canlı olarak eurosport'ta ntv'de 00:10 da banttan verecek.125cc ve 250cc yarışları beni nedense bi türlü mest etmiyor ama motogp bambaşka bi olay yaw canavar gibi motorlar nasıl kullanıyolar aklım almıyo yaw :))) hele o sesler varya 😛

  10. Nedim_Ozgur Derinbay avatarı
    Nedim_Ozgur Derinbay

    Abdullah Çelik yamaha pilotlari rossi dışında michelin kullanıyor hatırlatayım…

  11. Rossi bi türlü forumunu bulamıyor Lorenzoyu tebrik etmek lazım çok güzel bi başlangıç yaptı..

  12. bridgestone yamaha paketi gece çok güzel görünüyor bakalım yarış içerisinde nasıl bir görüntü olacak. eğer michelin bu sene bridgestonea göre iyi olursa rossi kafayı duvarlara vurur artık 🙂

  13. Nedim_Ozgur Derinbay avatarı
    Nedim_Ozgur Derinbay

    sezon harika ve suprizle basladi daha ilk sezonu ve'de ilk yarista lorenzo ilk sirayi kapti bi stoner taraftari olarak hem sasirdim hemde hayal kirikligina ugradim rossi ise kendi taraftarlarini uzmeye dewam ediyo kucuk bi not vereyim belkide yanilabilirim bu b.tone lastikleri gunduz sicak havalarda etkisini gosterir belkide dun b.tone kullanicilari bu yuzden gerilerde kalmistir saygilar…

  14. umarım vale b.stone'a geçtiği için pişmanlık duymaz ilerleyen haftalarda. belli ki michelin bu yılki lastiklerin performansını arttırmış ancak uzun sürüşlerde b.stone farkı kapatabilir de. vale'nin artık bu yıl tekrar şampiyon olmasının zamanı geldi. haydi efsane..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir