Honda Rekabetçi Olacağı Konusunda Emin Değil

yazar:

kategori:

Honda Racing pilotları Jenson Button ve Rubens Barrichello gelecek hafta Melbourne’de başlayacak yeni sezon öncesi yeni aracın beklenen şekilde rekabetçi olacağı konusunda emin olmadıklarını söyledi.

Sezon öncesi testlerde RA108 beklenen çıkışı yapamadı ancak yenilenen aerodinamik parçalarların geçen haftaki Jerez testinde denenmesi sonucu hız anlamında ilerleme kaydedildiğinin bir göstergesi oldu.

Bununla birlikte ne Button ne de Barrichello 2007 sezonunda yaşanan hayal kırıklığının hafızalardan silinmesi için takımın daha iyi bir performans göstereceği konusunda tahmin yapamıyor.

Honda’nın 2008 sezonundki mücadelesi hakkında konuşan Button şunları söyledi: " Gerçekten kullanılabilir bir araç. Hala hız anlamında eksiği var fakat her test döneminde birçok bölümde gelişmeler kaydettik ve bütün sezon boyunca gelişim seviyesinin devam edeceği konusunda eminim."

Barrichello is şunları söyldi: " Bu sezon orta bölüm birbirine çok yakın olacak bu yüzden çok ilginç bir mücadele görebiliriz. Melbourne’de nerede bitireceğiz konusunda birşey söylemek imkansız. Çünkü tur zamanları çok yakın olacak. O yüzden bu konuda bekleyip göreceğiz."

RA108’in Honda’nın kazanan araç olarak geri dönmesi için yeterli hıza ulaşamadığı gibi görünsede takım patronu Ross Brawn sonuçları geliştirmek için neye ihtiyaç olduğu konusunda gerekli donanıma sahip oldukları konusunda son derece kararlı görünüyor.

" Son derece yetenekli insanların bulunduğu bir takımın içerisindeyiz. Uzman kişilerin biraaraya toplanması Formula 1’de başarılı olmak için yeterli ve yapabileceğimiz konusunda oldukça inançlıyım. Şu anda ilerlemeye devam etmek zoruna olmamıza rağmen aynı zamanda ilk amacımız RA108’i her yarışta geliştirmek olacak."

" Ocak ayı sonundaki lansmandan bu yana Ra108 ile sabit bir çalışma yürüttük. İlk kez gelecek hafta Melbourne’de görücüye çıkacak olan paketimiz temel olarak bütün aerodinamik ve mekanik parçaları yenilenmiş olacak. Aracın performansında pozitif değişiklikler gördük."


Yorumlar

  1. hızlı olmanızı beklemyoruz artık.. sonlardan kurtulun yeterrrr:S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir