Ecclestone "Avustralya'ya Daha Fazla Gitmeyeceğiz"

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, organizatörlerin gece yarışında isteksiz olmasından dolayı Avustralya’ya dönmemelerinin büyük bir ihtimal olduğunu söyledi.

Ecclestone daha önce Avustralya’da gece yarışı yapılması gerektiğini böylece Avrupa izleyicilerinin sorun yaşamayacağını söylemişti.

Ancak organizatörler gece yarışı yapılması halinde masrafların çok fazla olacağını söylüyor ve buna sıcak yaklaşmıyorlar. Ecclestone mevcut anlaşmanın bitmesi ile Avustralya’ya dönmeyecekleri konusunda ısrarcı.

Ecclestone "Melbourne’de ya da Avustralya’nın herhangi bir yerinde yarışların devam edebilmesinin tek koşulu yarışın gece yapılması, böylece Avrupa izleyicilerinin yarışı izleyebilmesi."

"Şu anda insanların yarışı izleyebilmesi için uyumamalarının istenmesi oldukça saçma. Bu böyle devam edemez."

"Alternatif ise yarışı tamamiyle Avustralya’dan çekmek. Yeni Başbakan Kevin Rudd ile görüştüm ve yarışı tekrar hazırlamanın çok fazla para gerektirdiğini söyledi. Avustralya’ya daha uzun süreli gitmeyeceğiz." dedi.

Avustralya yetkilileri ise gelen baskıya rağmen gece yarışı yine reddetti.

Avustralya ile olan anlaşma 2010’da son buluyor ve Ecclestone geri dönmeyecekleri konusunda ısrarcı.

Avustralya GP CEO’su Drew Ward Ecclestone’un yorumları hakkında autosport’a açıklamalarda bulundu.

Ward "Mevcut koşullarda Victoria Hükümeti gece yarışını reddediyor. Bu sene F1 yarış saatini daha öncelere göre geç bir saate aldık. "

"Bu sene yarış 3.30 pm’de Avustralya’da ve bu Avrupa saat dilimi ile daha uyumlu bir yayın saati sunuyor. 2009’da da bu şekilde yaparsak sürpriz olmaz."

"Dürüst olmak gerekirse şu anda bu en az düşündüğüm şey. Şu anda önümüzdeki organizasyonlara yoğunlaşmış haldeyiz."

"2010 sonrasında olacaklara bakmaksızın 1 hafta içerisinde muhteşem organizasyon olacağını biliyoruz. Bu 2009 ve 2010 içinde hedefimiz. 2010 sonrasında ne olacağı zaten şekillenecektir." dedi.


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    vay be 6 gün kaldı. daha geçen hafta geçmez günler diyordum 🙂

  2. sabah kalkmasına kalıyorum da.yarısı gercekten mi yoksa ruyada mı izliyorum onu anlamak 1 saatimi alıyo:S Gözler ancak acılıyo yaww! kaldırın gitsinn rusya gelsin yeni yeni yerler görürüz:D

  3. 5 miş yaw.:)

  4. vega nasıl 5 de ben 6 30 da biliyorum.

  5. Sıralama saat 05.00teymiş bu arada 😀

  6. Sabah kalkarım yarışı izlerim valla hiç farketmez benim için. 🙂

  7. ben geçen sene bu yarışı izlemek için yaptıklarının bir bölümünü hatırlıyorum, yarıştan sonra bir yorumunda yazmıştın bunu. ama bir kitap çıkarırsan da keyifle okuruz hatta en çok satanlar listesine bile sokarız üyeler olarak apocan dostum ayıp ettin :))

  8. benim açımdan problem sabah kalkıp izlemek değil aslında 🙂 tammaen farklı bir sorun. avustralya yarışını izlemem için ilginç maceralar yaşamam gerekiyor. son 2 sene bu şekilde oldu. bu sene de büyük bir macera bekliyor. belki avusu izlemek için yaptığım çılgınlıkları derler bir kitap hazırlarım 🙂

  9. avustralya'da gece yarışı yapılması birçok f1 sever ister ancak yapılamıyorsa da bu f1'in avustralya'ya gitmesine engel olmamalı. burası f1 için çok uygun ve güzel bir pist. yıllarca f1 avustralya'da avrupa ve tr için sabahın köründe kalkılıp izlenen bir yarış olmadı mı? zor bile olsa karanlıkta kalkıp tv başına oturmanın bile bir zevki var benim için açıkçası. bernie para için yakma böyle bir pisti..!!

  10. bu avustralya yarışını izlemek benim için hep bir kabus oluyor. bakalım bu sefer izleme şansını yakalayabilecem mi:S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir