Piquet "Alonso'yu Yenmem Gerekmiyor"

yazar:

kategori:

Nelson Piquet 2008 sezonunda amacının takım arkadaşı Fernando Alonso’yu yenmek olmadığını söyledi.

Brezilyalı pilot 2008 sezonunda Fernando Alonso’nun takım arkadaşı olacak Renault’ta. Fernando Alonso geçen sene çaylak takım arkadaşı Lewis Hamilton’un arkasında kalmıştı.

Ancak Piquet karşılaştırma yaptırılmasını istemediğini, durumunun geçen sene deneyimli Giancarlo Fisichella’nın takım arkadaşlığını yapan Heikki Kovalainen’in durumuna benzer olduğunu söyledi.

Piquet "Fernando yenmem gereken bir takım arkadaşı değil. Bu yüzden geçen sene Heikki’nin üstünde olan baskıdan daha az baskıya sahibim. O zaman onun kariyerinin sonuna yaklaşmış bir takım arkadaşı vardı." dedi.

Piquet, Kovalainen’in geçen seneki görevinin Fisichella’yı geride bırakmak olduğunu söyledi.

Kovalainen "Flavio onun Fisichella’yı geride bırakmasını istedi çünkü Kovalainen’in daha iyi olduğunu düşünüyordu ve o öyle. Ancak bu her zaman gerçekleşmiyor." dedi.

Ancak Piquet bu sene kendisinin Alonso’ya karşı o şekilde görevlendirilmediğini söyledi.

Piquet "Eğer zorlamak, mücadele etmek, önlerde olmak, tekerlek tekerleğe şampiyonluk için mücadele etmek istersem kendimi kaybederim, o bana karşı olur ve her şey çılgınca bir hal alır." dedi.

Piquet ayrıca geçen sene Alonso’nun yaşadıkları için takım patronunu suçladı.

"Fernando geçen sene çılgın bir takım patronuna sahipti ve o çılgın kararlar aldı. Biz de ise daha oturmuş birisi var."


Yorumlar

  1. hakan köşk avatarı

    lewis kim yaa alonso gibi bir piloton eline su dökemez yakında alonso ferrari de olacaktır büyük bir ihtimal o zaman lewie kan kusturur görün bakın

  2. İleri geri konuşmaya gerek yok. Lewis'in çaylak sezonunda kimlere kafa tuttuğunu, kimler hakkında (hatta takım arkadaşı hakkında) neler söylediğini hepimiz biliyoruz. Ama yeteneğini kimse sorgulayamaz. Alonso'dan aşağı kalır yanı olmadığını herkese gösterdi. Ancak Renault'da durumlar farklı. Orda Briatore faktörü var. Fisichella'ya yaptığını daha şimdiden Nelson'a da yapmış olacak ki böyle beyanlar veriyor Nelson. İyi seyirler.

  3. Ahmet arkadaşım elinde bi kanıtın var mı böyle konuşuyorsun birşeyden emin olmadan ileri geri konuşmicaksın..

  4. Lewis kimin saygisini kazanmis ki 🙂 Kendisine 10 yil bakmis yetistirmis bugunlere getirmis takim patronuna telsizden kufreden adama saygi duyanlara acirim sadece..

  5. Yenebilecegini sanmıyorum.

  6. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    dersini iyi calısmıs da denilebilir?belki de f1 kariyeri hemen sona eremsin diye alonso abisine karsı durmuyor olabilir.ama naparsa yapsın karakterinden ya da buna benzer bişiden sırf bazı seyler elde edicem diye vazgecebiliyorsa bu da ona saygı kazandırmaz..lewis neden insanların saygısını kazandı?işte bunu yapmadıgı için ve reno gibi bir takımda olmasıgı için..

  7. Bu çocuk resmen zavallı. Senden hiçbir şey olmaz dostum, çok gereksiz konuşmalar bunlar…

  8. Sinan Şahin avatarı

    "Eğer zorlamak, mücadele etmek, önlerde olmak, tekerlek tekerleğe şampiyonluk için mücadele etmek istersem kendimi kaybederim, o bana karşı olur ve her şey çılgınca bir hal alır." alonso, hamilton'a karşı agresifti, kural tanımıyordu, bencildi vs. ama ne oldu kendisi kaybetti. sen ise ta baştan yenilgiyi kabul etmişsin.

  9. yani ''flavio beni o şekilde görevlendirmiş olsaydı alonso'yu geçebilirim'' mi demek istedin piquet?? bence de daha 1 yarış turu bile gitmemişken fazla coşma.

  10. ya bu Piquet'de havalara girmiş sen zaten istesende geçemezsin ki Alonsoyu Lewis gibiler istisnadır sen 2.pilotluğa razı olmuşsun baştan daha ileri geri konuşmaya lüzum yok..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir