MotoGP: Sezonun İlk Yarışını Stoner Kazandı

yazar:

kategori:

Casey Stoner, 2008’de şampiyonluk mücadelesi vermek için sezona en iyi şekilde başlangıç yaptı. 2007 şampiyonu Avustralyalı pilot 4. sıradan başladığı Katar’daki ilk gece yarışını 1. sırada tamamlamayı başardı.

Stoner yarışa sakin bir başlangıç yaptı ancak daha sonra Dani Pedrosa, Lorenzo ve Rossi’yi geride bırakarak liderliğe yükseldi.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Jorge Lorenzo 2. olurken onu Repsol Honda’dan Dani Pedrosa takip etti. Valentino Rossi yarışı 5. sırada tamamladı ve podyumun dışında kaldı.

Yarışa sekizinci sırada başlayan Pedrosa iyi bir start aldı ve ilk virajı lider dönen isim oldu. Çaylak pilot Lorenzo pole pozisyonunda başladığı yarışta startta yerini koruyamadı ve ilk turu dördüncü sırada bitirdi.

İlk turun ardından Lorenzo’nun yükselişi başladı ve ikinci turda bir diğer çaylak pilot Toseland ile ufak bir temas yaşamasına rağmen ikinci sıraya yükseldi. Üçüncü turda bu kez Stoner, Lorenzo’yu geride bırakmayı başardı.

Dördüncü turda liderlik el değiştirdi ve "The Doctor" lakaplı Valentino Rossi yarış liderliğine yükseldi. Fakat Rossi’nin liderlik sevinci sadece dört tur surdu. Casey Stoner Ducati’sinin düzlük performansından iyi yararlandı ve liderliği ele geçirdi.

Çaylak pilot Lorenzo takım lideri Rossi’yi geride bırakarak ikinci sıraya yükseldi ve Stoner’ı takibe başladı. Fakat son şampiyon Stoner 15. turdan itibaren yarışa ağırlığını koymaya başladı ve yarış sonunda farkı 5.3 saniyeye kadar çıkardı.

Beş tur boyunca İtalyan pilotla mücadele eden Dani Pedrosa 14. turda Rossi’yi geride bırakarak kürsüde kendisine üçüncü sırada yer buldu. İspanyol pilot yarışı Lorenzo’nun 5 saniye arkasında bitirmeyi başardı.

Pedrosa ve Rossi arasında yaşanan mücadelenin bir benzeri JiR Team Scot Honda pilotu Andrea Dovizioso ile Tech 3 Yamaha pilotu Superbie şampiyonu James Toseland arasında yaşandı.

Yarışın bitmesine üç tur kala genç İtalyan, Rossi ile yaşadığı ilk mücadelesinde iki kez yer değiştirmelerine rağmen deneyimli Rossi mücadeleden galip ayrıldı.

Fakat tüm bunlar çaylak pilotu durduracak gibi görünmüyordu. Son turda üç kez yer değiştirmelerine rağmen bu kez genç İtalyan tecrübeli vatandaşını mağlu etmeyi başardı ve 0.027 saniye farkla Yamaha pilotu Rossi’yi geride bırakmayı başardı.

Toseland etkileyici bir sonuçla yarışı Rossi’nin arkasında altıncı sırada tamamladı. Takım arkadaşı Colin Edwards ise 1.2 saniye gerisinden ancak yedinci olabilirdi.

Rizla Suzuka adına ilk yarışına çıkan Loris Capirossi ise Katar’dan mutlu ayrılmadı. İtalyan pilot sekinzinci sırada tamamladığı yarışta liderden 32 saniye sonra bitiş çizgisine ulaşabildi.

LCR Honda’dan Randy de Puniet dokuzuncu, bir diğer Honda pilotu Nicky Hayden ise onuncu oldu.

Ducati pilotu Marco Melandri ise hayal kırıklığı içerisinde Katar’dan ayrılan isim oldu. Melandri yarış galibi takım arkadaşının 44 saniye gerisinde ancak on birinci olabildi.

Kawasaki pilotu John Hopkins yarışı on ikinci sırada tamamlarken çaylak pilot Alex de Angelis yarışı tamamlayamayan tek isim oldu.

Classified

Pos Rider Make Time
1. Casey Stoner Ducati 42:36.587
2. Jorge Lorenzo Yamaha + 5.323
3. Daniel Pedrosa Honda + 10.600
4. Andrea Dovizioso Honda + 13.288
5. Valentino Rossi Yamaha + 13.305
6. James Toseland Yamaha + 14.040
7. Colin Edwards Yamaha + 15.150
8. Loris Capirossi Suzuki + 32.505
9. Randy de Puniet Honda + 33.003
10. Nicky Hayden Honda + 38.354
11. Marco Melandri Ducati + 44.284
12. John Hopkins Kawasaki + 49.857
13. Shinya Nakano Honda + 49.871
14. Toni Elias Ducati + 58.532
15. Sylvain Guintoli Ducati + 58.930
16. Anthony West Kawasaki +1:05.643
17. Chris Vermeulen Suzuki + 1 Lap

motogp_2008_qat_tm_0092_303058086.jpg

motogp_2008_qat_tm_0092_1__549139306.jpg


Yorumlar

  1. Güzel yarıştı.Gece yarışı olması da bence güzeldi. Rossi ilk motogp yarışına çıkan takım arkadaşına geçildi sonra da bir başka çaylağa daha geçildi. İlk yarışta hayal kırıklığı yarattı. Diğer hayalkırıklığı da Melandri idi bence.Takım arkadaşın yarışı kazanırken senin 45 saniye fark yemeye hakkın yoktur bence. Motoruna alışamadığındandır inşallah.

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    dün de soylemiştim bu yılki pilot kadrosu inanılmaz derecede rekabetci bir yıl olacagını gosteriyor..eski sampiyonlar yeni sampiyonlar superbike sampiyonları(ki nispeten daha kötu bi motorda kendisi) 250 cc kahramanları(sadece lorenzo degil;dovizioso da oyle) ve de motogp deki diger kaliteli adamlar..pedrosa ve stoner in takım arkadaslarına oranla ne kdr kaliteli olduklarını bu yarısta gormus olduk..hayden yarısı 11. bitirdi utanmadan.melandri de ducatiye alısamamıs gorundu acıkcası cunku iyi pilot ooldugundan hiç suphem yok..pedrosanın 8. likten 1. lige cıktı startı daha once izlemedigim kadar guzeldi..doizioso nun da rossi yi ısrarla takip edip gecisi ve gectigi yer mukemmeldi..işte f1 de olmayan seyler motogp de hemen olabiliyor.bu arada yarısı banttan veren ntv deki spiker olaganustu berbat bi ses tonuyla ve de cok kotu bir anlatımla yarısı katletmiş..allahtan eurosportan izledim canlı olarak.bu yıl mukemmel gecicek buna eminim umarım ducatinin bu motor gücüne yaklasmaka için elinden geleni yapar japon abilerimiz..podyumun yaş ortalaması 21 filan heralde.lorenzoyu ve dovizyosoyu ayrıca tebrik ederim cunku dunku yarısta tebriği hakeden oldukca fazla kişi vardı.rossi de oynadığı kumara yansın..

  3. tam bir saçmalık bu gece yarışları…

  4. Nedim_Ozgur Derinbay avatarı
    Nedim_Ozgur Derinbay

    hey yavrum be stoner be helal olsun be sana.yarış mükemmeldi ilk kez ben hayatımda elim ayağım titredi çok heyacanlı yarış oldu hele iilk 10-15 tur müthişti way beeee ayrıca şu son sıradaki resme bakın yaw tüylerim diken diken oluyor bakmaktan way be anlatmak kelimeler yetmez keşke türkiye gp olsaydı bu sezon çok büyük talihsizlik çokkkk…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir