Hamilton'un Rakipleri, Şansına Değindi

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’un neslinden iki pilot, 2008 şampiyonluk adayının, yeteneğinin yanında şansının da olduğuna değindi.

22 yaşındaki Nico Rosberg, Williams ile çalışıyor ve gelecek haftasonu 3. sezonuna girecek ama henüz bir podyum başarısı bile yok.

Alman pilot, Hamilton’un yetenekli olduğunu kabul ediyor ama geçen seneki bir McLaren çaylağı olarak geçirdiği senenin kesinlikle boşuna harcandığını ifade ediyor.

Daily Telegraph’a konuşan Rosberg: "O bir adi. Gerilerden sürünüp önüme geçti."

"Ama F1, şans ve imkânlarla ilgili. Doğru zamanda doğru takımda olma meselesi bu."

Hamilton gibi GP2 serisinde şampiyon olan Timo Glock da, geçen seneki etkileyici sonucun "zamanlama" ile ilgili olduğunu düşünüyor.

Reuters’e konuşan Glock: "Lewis doğru zamanda, doğru araçtaydı"

"İyi bir iş çıkardı ama sonunda herşeyi yapan bir kahraman değil o. Bu bir takım sporu. Doğru pakete ve doğru zamanlamaya sahip olmanız gerekiyor"

"Lewis’in geçen sene elinde olan da buydu"


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ya bu baba-oğul rosberg ''adi'' kelimesini çok kullanıyor. 2006 monaco rascasse olayına m.schumacher'in cevap vermesine karşı keke rosberg ''o adi bir dalavereci'' demişti. bu yüzden babasından nefret ediyorum 🙂

  2. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    Mc Laren zaten geçen seneyi unutmadığımız için böyle bir yargımız var.Adam çıktı ve biz Alonso'ya karşı yarışıyoruz dedi sen hala tek pilotu desteklemediğini savunuyorsun ya bravo yani…

  3. Son yarışta neler oldugunu kim biliyorki! .GEçen sene ilk yılıydı ve çaylaktı.Ugur arkadasım.F1 de kac takımı tanıyosun bilmiyorum ama mclaren tek pilotu destekler demişsin.Geçmişi hatırlamıyosan geçen seneyide mi unuttun

  4. Ramazan kardeş nedense bu 17 rakamı son 2 yarışa girilirken bana daha fazla şeyi anlatmaya yetiyor 🙂 Tamam pilotajı harika olabilir ama geçen sene o bir çaylaktı ve bunu son yarışta ispatladı.

  5. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    uğur aras arkadaşım Nico hamiltondan daha yetenekli demişrin. bu işi takip etmediğin belli ama ben sana ufak bir bilgi vereyim. hamilton ve rosberg. f3000 serisinde rosberg in babası keke rosberg in takımında takım arkadaşlığı yaptılar sence sonuç ne oldu? nico yu babasının takımında büyük bir farkla geçerek şampiyon oldu. evet beyler bu çocuk hakkında şanslı demeniz için biraz geçmişteki başarılarına baksın derim öyle balondan şampiyonluklar ala ala gelmedi imkansıslıklar içinde başlamışlar bu işe taa ki ron dennis le tanışana kadar. 8 yaşında başlamış ve bi iş adamının desteğiyle 12 yaşına kadar yarışlara katılabilmiş. iş adamına her yıl ziyaretine giderlermiş. ha f1 e gelince bir kaç yarış örnekleri vereyim. malezyada daha ikinci yarışında massa ya karşı yaptıklarını hiç bir pilot o kadar tur boyunca şans eseri yapamaz. monacoda takım arkadaşından daha hızlı olduğu halde hızını koru dendi. monzada ferrari pilotunu şikana girerken geçme girişimi, 15 tur kimi ve alonsoyu arkasında tutmasını başarabilen fisicellayı ikinci turunda geçmesi(almanya). güvenlik aracının dört kere piste girmesine rağmen hiç yarışmadığı pistte her defasında arayı açarak yarışı kazanması(kanada), alonso gibi bir pilotu 60-65 tur boyunca arkasında tutmayı başarması(amerika) ve yaptığı bir hata evet brezilyada 17. likten 7. liğe çıkması tekrar 17. liğe gerileyp tekrar 9. luğa yükselmeri o yarış hamiltonu takip ettiyseniz. pistte geçmediği pilot kalmamıtı nerdeyse. heyse yine şanslıdır deyin.

  6. Zaten başarı doğru zamanda doğru arabada olmakla gelmiyor mu? Glock'un sözleri daha bir kıskançlıktan uzak sözler gibi geldi bana.

  7. Nico geçmek istediği koltugu biliyor 1 2 yıl içinde görüceksiniz. Bence Çok Akıllı bir hareketti bu çocuk hakettiği koltuğa gelecektir. Nico'nun Potansiyeli Hamilton'dan daha yuksek bunu görebilirsiniz. Nico'nun yerınde olsaydım yaptıgını yapardım. Mclaren Tek pilotu destekler. seneler önce böyle bişi Kimi içinde söz konusu olmustu. takip eden arkadaşlar bilir.

  8. Bülent benim yorumum için söylediysen ben shumi yi kastetmedm.:S

  9. görkem rosberg isteseydi gidebilirdi.Kimseyi zorla tutmuyorlar.Daha sonra soyledikleride gitmek istemedigini gosteriyor.Şimdide bunları soyluyor.

  10. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hamilton'ın imkanı rosbeg'e varildi de frank williams bırakmadı hem kontratı dolmamıştı.

  11. Umarım son yorumdaki bu "şişirme" lafı Schumacher için söylenmiyordur. Söyleniyorsa olası Hamilton şampiyonluklarında da Ferrari taraftarlarının "şişirme" kelimesini kullanmasından doğal bir şey olmayacaktır. Malum Bernie amcanızın söylediklerinin üstünden de çok fazla zaman geçmedi. Bilen bilir..

  12. Bir Ferrari taraftarı solemiyordur umarım bunu. şişirmek ve abartmak size yapılan bişey

  13. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    Bıktım artık Hamiltonla ilgili yorum okumaktan yeter artık ya!Bu kadar şişirme olamaz yani.Tamam başarılı olabilir ama abartmaya gerek yok bu kadar…

  14. arkadaşın kabullenin artık nedeseniz boş adam çaylak yılında diğer tecrübeli pilotları geçebildi ve buda onun ne kadar yetenekli olduğunu gösterir yok arabası şöyleymiş yok şanslıymış geçin bu ayakları..

  15. bir kere sunu kabul etmek lazım hamilton kabiliyetli bir adam GP2 kendisi izledik.fakat f1 basarısında bir cok etken var.degisen kurallar kendisine cok yardım etti.v8 motorlar,bridgestone lastikler herbirisini gp2 kullanmıştı zaten.bir önceki sene michelin lastiklerle tur zamanları hamiltonun cok kötüydü bu yüzden takım delorosayı yarıştırdı.bu kadar kötü olmasa 2006 yılında iddiası kalmamıs bir mclarende hamiltonun tecrübe kazanması tercih ederdi takım fakat cok kötüydü o yüzden secmediler.gecenlerde alonso ne dedi gp2 ,f1 yakalayacak diye.iste asıl basarısı gp2 ,f1 farkı kapanmıstı vede mclaren ona su ana kadar benim gördügüm en iyi aracı vermisti. kısaca hamilton dogru zamanda dogru yerdeydi bence cok sanslıydı.

  16. Bu adamın akli dengesi bozuk heralde.Hamiltonun imkanı sanada verildi aklın olsaydı sende onun imkanlarına sahip olabilirdin.

  17. Nico ya çok dokunmuş sanırım bu durum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir