Ferrari, 2009 Aracının Çalışmalarına Başladı

yazar:

kategori:

Gelecek sezon teknik yönetmeliklerdeki büyük revizyona gidilecek olmasından dolayı Ferrari 2009 sezonunda kulanacakları aracı piste erken çıkarabilmek için çalışmalara başladı.

Yeni aerodinamik kurallarla birlikte slick lastiklerin de kullanılmasına geri dönülebileceği yönündeki sinyaller birçok takımın gelecekteki mücadeleye hazır olmak adına şimdiden ciddi bir şekilde çalışmayı tercih etti.

Ferrari sportif direktörü Stefano Domenicali takımın F2008’in gelişime devam ederken aynı zamanda 2009 için çalışmalarını sürdürmeleri gerekeceğini söyledi.

" Bugün, değişim olasılığının kurallar tarafından engellendiğini birçok yıl görmüş olmamıza rağmen yeni kurallar araçlar arasındaki farklılığı ortaya çıkaracak heyecan verici gelişimlere izin verecek."

" Bu ayın başında rüzgar tünelinde 2009 aracının ölçeklenmiş modeli üzerinde çalışılmaya başlandı. Tüm gün boyunca yeni deneyimler elde ediyoruz ve birkez daha erkenden pist üzerinde olmamız gerekecek."

" Yarışlarla giderken bununla paralel olarak aracın gelişimi için çalışmak zorundayız. Fakat takımın büyüklüğü aynı, iki katına çıkarmış değiliz."

Son kış testlerinde İtalyan takımı için test yapan Michael Schumacher yeni aracın test programı boyunca Ferrari’ye yardım etti.

Fakat Domenicali, Alman pilotun iyi bir iş çıkarmış olmasına inanmasına rağmen, yedi kez dünya şampiyonu pilot tamamen pistlere geri dönmeyi düşünmüyor.

" Her zaman geri dönmenin birçok tehlikesi olmuştur. Mücadele duygusu Schumacher’in DNA’sında var. O yüzden bugünlerde bu DNA’ya karşı savaşıyor."


Yorumlar

  1. bunda abartılcak bi durum yok McLaren çoktan başladı 2009 çalışmalarına Ferrarinin gelişime hızınıda etkliicektir çünkü tek rüzgar tüneli ile 2 işi yapmaya çalışıcaklar fakat McLarenin 2 rüzgar tüneli var 1 tüneli 7/24 2009 yılı aracına verirken diğerini ise 2008 yılındaki araç için kullanıyorlar..

  2. Helal helal!!En büyüksünüz.:))

  3. Ertan  Akkaş avatarı

    çok kaba olacak ama Ohaaaa 😀

    /////SFM\\\\\

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    şimdiden F2009'a çalışmaya başlandıysa ferrari artık sezonu domine eder 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir