Super Aguri'de Yeni Ortaklık ve Pilotlar Sato ve Davidson Doğrulandı -Güncel-

yazar:

kategori:

Super Aguri, ekonomik sorunlarını çözdüğü yönünde herhangi bir haberin olmamasına rağmen yeni Formula 1 sezonuna başlayacak gibi görünüyor.

Honda destekli takım, ekonomik nedenlerden dolayı bir çok testi kaçırmak zorunda kaldı ve takım patronu Aguri Suzuki de, yeni yatırımcılar bulmak için Japonya’ya gitmişti.

Sorunların çözülmemesi durumunda Formula 1 sezonuna katılamayacağı yönünde düşünceler olmasına rağmen, takımın ekipmanları Melbourne’ye nakliyesinin başlamış olması Super Aguri’nin "devam" dediğinin doğrulaması gibi görünüyor. Araçlar da 24 saat sonra gidecek.

Pit yolundaki Super Aguri ekipmanlarının bulunması, takımın sezona başlayacağının onaylıyor. Ama ne araçlarını deneyebildiler ne de pilotlarını resmi olarak açıkladılar.

Takuma Sato ve Anthony Davidson isimleri Melbourne’de garajda yazıyor ama yarış haftasonu başlamadan nelerin olacağı yönünde bir kesinlik yok.

————————————————————

Son gelişmelerin ardından Super Aguri takımı, ekonomik sıkıntılarını çözmek amacıyla İngiliz Magma Grubu ile anlaştığını Pazartesi günü duydurdu. Magma Grubu ayrıca Honda Motor ile de teknik işbirliği ve Super Aguri’ye motor tedariği konularında da anlaşmaya vardı.

Bunların yanı sıra takım, 2008’de Takuma Sato ve Anthony Davidson ile yarışacağını da doğruladı.

Super Aguri takımı, işlemlerin bir kaç hafta süreceğini söyledi ama bu zamanla ilgili herhangi bir ayrıntılı açıklama yapmadı.

Super Aguri patronu Aguri Suzuki: "Sonunda pilotlarımızı ve yeni işbirlikçimizi duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Magma Grubu ile uzun, sağlam ve başarılı bir birlikteliği dört gözle bekliyorum. Pilotlar hakkında, takımımızda çalışmalarına devam etmelerini istedik, 2008 içinde pilotlarımız hakkında endişe etmiyordum. Onlarla bu sene de çalışmaya devam etmek bizim için büyük bir avantaj olacak"

"Anthony için, bu sezon onun ikinci senesi olacak, onun bir kaç puan almasını bekliyorum. Takuma için, geçen sene yaptığını mükemmel çalışmayı tekrar etmesini bekliyorum. İlginç bir sezon olacak ve bu amaçlarını gerçekleştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir