Ferrari Casusluktan Çok Yarışlara Odaklanmış Durumda

yazar:

kategori:

Ferrari’nin yeni Sportif Direktörü Stefano Domenicali takımının geçen sene yaşanan casusluk skandalının süren davasına değil yeni sezon yarışlarına odaklandığını söyledi.

Casusluk davası hâlâ devam ediyor ancak Domenicali takımının pist üzerinde olacaklara odaklanması gerektiğini söyledi.

La Gazetta Della Sport’a konuşan Domenicali "Pist üzerinde olacaklara odaklanmalıyız. Diğer konuda gerekli olanları yaptık ve söyledik." dedi.

Ancak Domenicali olay hakkında yorumda da bulundu. Domenicali "İki insan birbirini çok ciddiye aldı."

"Stepney işinde iyi olduğunu biliyordu ve kendisini takım oyunculuğundan ayırt etmeyen bir davranış sergiledi. Bakın ne oldu, sahip olduğu görev sayesinde belli belgeleri alabilme gerekliliği ve ihtimali olan bir kişinin ihanetini gördük. Ancak güvenliği artık daha da arttırdık." dedi.

Ferrari F2008 ile geçen sene şampiyonada kaldıkları yerden devam edeceklerini umuyor ancak gerçek görüntünün Avustralya’da belli olacağını düşünüyor.

Domenicali "Araç iyi doğdu gibi ancak bunu pist üzerinde göstermeliyiz ve diğerleriyle yüzleşmeliyiz. Geçen seneki araç mekanik yol tutuşu olarak ve kerblerin üzerinde zayıftı. Bu her zamanki gibi aerodinamikler üzerinde yoğunlaşılarak tasarımla elden geçirildi." dedi.

Domenicali ayrıca yeni pilot Kimi Raikkonen’in takım ile geçirdiği sezondan oldukça mutlu olduğunu söyledi.

Domenicali "Birbirimizi anladık, onun diğerleri ile olan ilişkisinde iyi bir gelişim oldu. Teknik ve normal bir muhabbet için kendine has bir yolu var."

"Zengin olmayan bir aileden gelen iyi bir genç. O kendi halinde. O aşırı hızlı bir pilot. Doğru zamanda nasıl konsantire olacağını biliyor ancak konsantirasyonunu yüksek seviyede tutması için birisine ihtiyacı var. Onun sizi kucaklamasını bekleyemezsiniz. Bunun onun stili olmadığını öğrendik." dedi.

Domenicali’ye Felipe Massa’nın şampiyonluk için yeteri kadar olgunlaşıp olgunlaşmadığı sorulduğunda cevap olarak "Son 3 senede kalite olarak çok gelişti. 2007’de bizim 2-3 hatamız yüzünden şampiyonluk yarışından koptu."

"Çok çabuk öğreniyor. Yarış performansının istikrarını geliştirmesi gerekiyor. Evet şampiyonluk için hazır." dedi.


Yorumlar

  1. sonunda italyanlar bunu anladıysa sorun kalmamıstır. Kimi'den Gilles ve Schumi gibi davranmasını bekliyemezdik karakter olarak çok farklı bir pilot yeterki bunu italyan tifosiler anlasın. go raka!

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet disiplin heryerde başarı getirmez 🙂

  3. Ferrari Kimiyi anlayabilen ve onu serbest bir takım olduğu için başarılı olması aşikardır.Bu senenin tartışmasız favorisi yine buz adamdır.İyiki varsın KİMİ !!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir