Avustralya Yarışı 2009'da Daha Geç Başlayabilir

yazar:

kategori:

Avustralya GP organizatörleri gelecek seneki yarış saatini Bernie Ecclestone’un isteklerine karşılık olarak saat 17.00’a alabilir.

Ecclestone Avustralya GP’nin gece yarışı olmaması halinde 2010’dan sonra Avustralya’ya dönmeyeceği konusunda uyarmıştı. Avustralya GP yetkilileri yarışı kaybetmemek için bu teklifi yapmaya hazırlanıyor.

Bu seneki yarış normal saatten 1.30 saat daha sonra başlayacak Avrupa izleyicilerinin yarışı daha rahat izleyebilmeleri için. İstenmesi halinde gelecek seneki yarışın başlama saati 90 dk daha uzatılacak ve bu Türkiye saati ile sabah 8.00’a denk geliyor.

Ron Walker bu seneki çalışmanın başarılı olması halinde gelecek sene saati daha da geç bir zamana almaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Ancak organizatörler gece yarışı istemediklerini tekrarladı.

Walker "Eğer bu sene yarışın geç saatte başlaması dünyada yarış izleme oranını arttırırsa, ki buna inanıyoruz, gelecek sene yarışı 5 pm’de başlatacağız."

"Bunların hepsi ekstra harcama olmadan başarılabilir." dedi.

Eğer yarış Avustralya saat dilimine göre 5pm’de başlarsa gece olmadan tamamlanacak ve böylece ışıklandırma için ekstra bir harcama yapmak gerekmeyecek.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir