Willy Rampf ile Dur-Kalk Pisti Albert Park'a Göz Atalım

yazar:

kategori:

BMW Sauber Teknik Patronu Willy Rampf önümüzdeki Avustralya yarışı öncesi Albert Park pistini değerlendirdi.

Rampf Albert Park pisti için şunları söyledi: "Melbourne sezon için mükemmel bir başlangıç. Burası mükemmel atmosger ile fantastik bir şehir. Doğal olarak tüm takımların ilk defa kozlarını masaya yatıracağı sıralamalarda nerede olduğumuzu görmek için sabırsızlanıyoruz. "

"Albert Park pisti bir çok yavaş viraj ile bir dur-kalk pisti. Çekiş kontrol ve motor freninin yasaklanması ile pilotlar artık fren anında ve viraj çıkışında hızlanırken daha baskı altında olacaklar. Pistin yapısı bakımından arka lastiklere ağır yük binecek. Bu da pilotların gaza basmada daha hassas olmalarını gerektirecek."

"Aracın ayarı bakımından öncelikler iyi bir çekiş ve yüksek fren dengesi. Yeteri kadar fren soğutması olması da önemli çünkü Melbourne Montreal’den son en çok frenler üzerinde baskı kuran pist. Sezonun ilk yarışı aynı zamanda vites kutusunun yaşam çevrimi için başlangıcı oluyor. Yeni kurallara göre vites kutuları cumartesi ve pazar dahil 4 yarış hafta sonu kullanılmak zorunda."


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bülent, dedğin virajlar ilk sektörün sonlarına doğru, hellas(sola) ve whiteford(sağa) hızlı geçiliyor.

  2. Adını şimdi tam olarak hatırlayamadım Clark şikanımıydı önce sol sonra sağa yüksek süratle girilen bir şikan vardı. Benimde favorim orası.

  3. Kaliteli bir pist. Çevresi asfalt kaplı olan viraj favorim. Bir de güzel kaza olur buranın ilk virajında… 2002yi hatırlayın.

  4. fia aklını oynatmıs durumda bu acıkca belli oluyor. yakında yolda pist üzerinde kalan aracada para cezası kesicekler. onceden mantıgın bittiği yerde askerlik baslardı sımdı mantıgın bittiği yerde sezon acılıyo. helal olsun ne diyelim fiaya.

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet vites kutusu olayı kötü oldu. şunuda eklamek gerek albert park trafiktede kullanıldığı için toz, kum, yaprak vs… şeyler var pilotlar zorlanacak birde çekiş kontrol olmayınca bakalım neler olacak.

  6. bu vites olayı bu sene çok takımın canını yakacak gibi duruyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir