Massa Şimdi "Favorisi" Türkiye'yi Bekliyor

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, yarışa 4. sıradan başlamıştı ve damalı bayrağı da bu sıradayken gördü.

Felipe Massa: “Bu pistte kalkışta eğer yer kazanamıyorsanız diğer araçları geçmek zordur, özellikle de benzer yarış tempolarına sahipseniz. Sabırlı olmanız ve sonrasında diğerlerinin hatalarını değerlendirmeniz gerek.”

“Yarışın neredeyse tamamını Vettel ve Kubica’nın arkasında geçirdim ve başladığım yerde bitirdim. Dahasını yapabileceğimi düşünmüyorum. Bu hafta sonu araç çok iyyidi ve lastikler iyi çalıştı. Şimdi, bunun bütün pistlerde ve bütün lastik çeşitlerinde aynı olmasını sağlamamız gerek. Bu günkü puanlar, klasman açısından çok önemli. Ama şimdi favori yarışlarımdan biri olan Türkiye GP için mümkün olduğunca iyi hazırlanmalıyız”


Yorumlar

  1. pist üstünde red bull aracı varken, kimse önünde bitirmek için parçalamasın kendini, kendine eder.. tek umut pilotların hata yapması ya da dayanıklılık sorunu yaşamaları olabilir ancak. istanbul'da da durum değişmeyecek. red bull ateşe dökülen su gibi silip götürecek herkesi. podyumun 3. basamağı kalıyor geriye; buna da massa çok yakın.

  2. burak bocek avatarı

    Geçmiş senelerde araçta buraya çok uygundu şimdi en kadar uygun bilemiyorum.Favori Redbull fark 1sn sadece İspanyada idi burada öyle 1sn 0.9sn olacağını sanmıyorum.Lastik konusunda bu sene sıkıntı yaşadığı lastik geçtiğimiz senelerde de sertlikteydi yanlış hatırlamıyorsam.Pist çok lastik aşındırıyor yumuşak stilli pilotlar için iyi burası.Tahminimce Mclarenler ile podyumun son basamağı için çekişiriz normal şartlarda.Massa burayı seviyor belki ekstra motive olup Alonso ile çok yakın olacaktır ancak araç ne kadar izin vericek İst Park'ta iyi olmamıza orası belli değil

  3. Favori pisti olmasının red bullu geçemedikten sonra bir önemi yok.Alonso ile olan aralarındaki mücadele burada dahada yakın olacaktır.

  4. Alonso 2005 de 2.olduğunda Montoyanın salaklığı yüzünden olmuştu bi yerde dışarı açılmıştı ama çok harika bir yarıştı sonraki 3 sene massa kazandı 2009da da iyi bir otomobili olsa kazanabilirdi belki ama Redbull kesin favori ikinci favorim Mclaren sonra Ferrari

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    el_fano _Alonso 2005 te bende ordaydım yalnız alonsonun 2. olmasındaki sebep montoyanın şımarık tavrından önündeki monteiro veya montagnymıydı tam hatırlamıyorum tur bindirirken onun frenlerini test etmek istemesinden önce spin attı sonrada 8. virajda dışarı taştı ..ve alonsoda fırsatçılığını kullanarak onu geçti…normalde montoyayı yakalayamazdı o da oldukça hızlıydı…

  6. her sene gidiyoruz şu yarışa artık alonso kazansın ama yaa:))gerçi farkındayım biraz zor. red bull lar büyük avantaja sahip. helede f-duct ı eklerseler… alonso nun en büyük rakibi massa olacak. ikisinin de podyuma çıkmasını umuyorum.

  7. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Türkiye de sert lastikler kullanılacak ve sert lastiklerde alonso massaya göre ciddi şekilde hızlı. Massanın geçen yıllarda, diğer pistlerde raikkonen ile çok yakın hızlarda olup, Türkiyede Raikkonenden 0.3 sn hızlı olduğunu düşünürsek, bu 0.3 sn yi Alonso ile arasındaki farka eklersek, Alonso ile hemen hemen aynı hızda olacaktır. Kaldı ki Alonso her pistte hızlı pilotlardan. Raaikkonen kadar geride kalacağını da sanmıyorum. 2005 Türkiye gp de Kimi 0,6 sn kadar hızlı Mclarenle yarışı kazanırken, Alonso oldukça zayıf kalan aracıyla 2. olmuştu. Bu da Alonso nun Türkiye de dişli pilotlardan olduğunu gösterir.

  8. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ''ferrari forewer'' katılıyorum sana …eğer istanbulda da massa alonsoya geçilirse , massanın psikolojisi iyice bozulur. ancak ben pek sanmıyorum 2006-2008 3 yıl üstüste kazandı.tüm takım arkadaşlarını ve diğer takım pilotlarını geçti… massayı Türkiye ve brezilyada geçmek hiç kolay değil…

  9. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso massayı eğer türkiyede de gecerse yandı massa 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir