Bu Zaferler Webber'in Geleceğini Belirliyor

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, son iki yarışı kazanarak klasmanda liderliğe yükseldi. Red Bull patronları, bu sene sonunda bitecek olan anlaşma için Webber’in menajerleri ile görüşmeleri başlattı.

Chiristian Horner: “Takım içindeki denge ve dinamiklerden çok memnunum. Değiştireceğimiz bir şey yok”

Monako’da Webber’in, geleceği için acelesi olmadığını söylemesine rağmen Horner, anlaşmanın tamamlanma sürecinde görüşmelerin uzun sürmesini de beklemediğini ifade etti.

Webber’in gelecek sene de takım da kalması kesinleşirse Kimi Raikkonen ve Massa ile söylentiler de kaybolacak.

Horner: “Mark’ın performansından memnunuz. Takımımızın önemli bir üyesi ve 33 yaşında olması itibari ile uzun vadeli bir anlaşma yerine bir sene daha devam edelim dediğimiz bir dönemdeydik”

“Her şey ilişkiye ve sonunda onun ne hissedeceğine bağlı. Muhteşem derecede iyi sürüyor, takımın değerli bir parçası. Bu yüzden anlaşma için konuşmalar başladığında eminim ki çok kısa görüşmeler olacak.”

Henüz bir anlaşmanın imzalanmamış olması ile birlikte Horner, meselenin önümüzdeki bir kaç haftada sonuca bağlanmasını bekliyor.

Horner: “Son bir kaç senede bu konuları Mayıs sonu, Haziran başı gibi konuşmaya başladık. Ama diğer bütün şeyler gibi Mark konusunda da durum apaçık”

Webber’in bu hafta sonu da galip gelmesi ve Vettel’in ikinci sırada tamamlaması ile Red Bull, takımlarda liderliğe yükseldi ama Horner, yine de gelişmeleri gerektiğini söyledi.

Horner: “Odak noktamız değişmeyecek. Zorlamaya devam edeceğiz. bu işte rakiplerinizi küçümsemek çok tehlikelidir.”

“McLaren, Ferrari ve Mercedes harika takımlar ve harika geçmişlere sahipler. Onların gelişim ve ilerleme miktarlarını küçümsemek aptallık olur”

“Nispeten biz küçük bir takımız. Bu yüzden yaptığımız işe yoğunlaşmaya devam etmeli, son bir kaç haftada ortaya koyduğumuz performansı sürdürmeliyiz. Sonra zaten şampiyona kendiliğinden şekillenir.”


Yorumlar

  1. fred krueger ı andırıyor bu adam bana.

  2. Bilemiyorum umarım haklı çıkarsın.Kimi Mclaren olmazsa ayrılırım dedi ayrıldı, Monaco'ya geleceğini aylar öncesinden haber vermişti, geldi.Amacım 2011 de geri dönmek demişti ? Umarım bu söylediğinde de haklı çıkar :S

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Burası İstanbul" Kimmpa biliyosun 🙂
    burda Webber aracın mükemmeliğine göre kötü bi performans sergilerse neden anlaşma imzalamak için acele etsinler ki?? Ayrıca Raikkonen dönmek istediğine dair açıklamalar yapsa önünde kim durabilir..

  4. Horner anlaşmanın mayıs sonu haziran başı yapılabileceğini söylemiş.Daha önümüzde 13 yarış varken bu açıklama yapıldı.Dolayısıyla benim umudum kalmadı 🙁

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kimmppa bozma moralini bikaç yarış geçti hiçbişey belli olmaz bence sen yarışa git ve pankartı aç uyuyan devi uyandır 🙂
    Webber sağlam performans gösteriyor besbelli koltuğu kaptırmak istemiyor ama sezonun geri kalanında Vettel kendine geldiğinde ve hızlandığında Webber'i gölgede bırakabilir ve Webber bildiğimiz gibi önündekine arkasıdakine zarar vermeye başlayabilir

  6. @ Tolga Soydan

    İnş. haklı çıkarsın ancak Webber'in İstanbul'dan itibaren en azından Vettel'e geçilmesi lazım Kimi'nin gelebilmesi için.Yarışa gidip kocaman pankart asacaktım 'Horner Kimi + Seb'e ne dersin =)' diye biletimi de aldım.Sırf bu açıklama yüzünden yarışa gitmemeyi düşünüyorum 🙁

    Umarım haklı çıkarsın da Kimi geri döner.Acayip moralim bozuk şu an…

  7. Kimi'nin dönmesinin Mark Webber'in performansına bağlı olduğunu söylemiştim daha sezon başlamadan. Webber sağlam performans gösteriyor. Aynen beklediğim gibi de oluyor.

    Red Bull da Vettel – Webber ikilisinin dengesini güzel ayarlıyor gördüğüme göre.

  8. Tolga Soydan avatarı

    redbull şov takımı olduğu için kimiyi getirebilir.taraftar ürünlerini satışları hepsi artar kimi gelirse.

  9. bahtsız bedeviyi çölde kutup ayısı …..:) kimiye bak ne kadar bahtsız adam yıllarca mclarende patlayan motorlar yolda kalan araçlarla uğraştı. geçti ferrariye mclaren taş gibi bir araç yaptı. ferrari bu sefer teklemeye başladı. şimdi wrc de seneye dönecek diye bekliyoruz. bu seferde webber uçmaya başladı. oy oy ben başımı alıp nerelere gidem:(…(çocukken çok yaramazlık yapınca ben babaannem söylerdi).

  10. Kimi'yi seneye F1'de göremeyeceğiz anlaşılan 🙁 Acayip kızgınım Kimi'ye. Şu an Mclare'de olabilirdi !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir