Rosberg Ceza Konusunda Takım Arkadaşını Destekliyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Schumacher’in geçiş hamlesinin çok iyi bir hamle olduğunu düşünüyor.

“Bana göre gerçekten soğuk kanlı bir manevraydı ama görünüşe göre bunlara izin verilmiyor.”

Ancak Rosberg de ilginç bir şekilde, Mercedes pit duvarının kendisine güvenlik aracı çizgisi ile damalı bayrak arasında geçişin mümkün olduğunu söylediğini belirtti.

Mercedes yedek pilotu Nick Heidfeld de; “Bu geçiş çok temizdi. Kurallar bu yıl farklı. Geçmişte sadece start finiş düzlüğünde geçebiliyordunuz, şimdi güvenlik aracı çizgisinde. Alonso biraz uykudaydı galiba.”


Yorumlar

  1. murat levent yorum yaptığınımı sanıyorsun yoksa egonumu tatmin ediyorsun 😀 zaten senin yorumunu belkiyordu herkes schuminin efsane olmadığını söylemek için cengaver sen oldun değilmi 😀 yazık sana 😀

  2. "F-1" arkadaşım sorduğun soruların cevaplarını rahatlıkla serhan acar'ın haberinin altındaki yorumlarda bulabilirsin.

  3. kingofspain avatarı

    Fia bir kural koyuyor,ne olduğu belli değil.Örnek 2009.Sonra başkası daha ucuzunu ve daha güvenlisini buluyor,yasaklıyor.Aslında ceza almış almamış önemli değildi.Ancak ne zaman bazı insanlar elinden gelen bu kızmayın dedi,anladımki bazı şeyler değişmez.Beyinler değişmez.Umarım herşey bizim istediğimiz gibi olur.Artık bazı insanların yüzünden Schumi'ye olan sevgimi kaybetmek üzereyim.

  4. Bakıyorum düne kadar f1 in ne anlama geldiğini bilmeyenler şimdi 40.13'ün 40.15 'in uzmanı olmuş. (Vega nitro bu laf sana değil.)

    Şimdi soruyorum,
    Telsizden geçiş yapabilirsiniz diye anons geliyor, tüm karelerde yeşil bayrak ve diğital metrelerde geçiş izni veriliyor, alonso hata yapıyor schumi zorlayıp geçiyor, hatta rosberg bile geçmek isterken ona izin vermiyor. Ama bu durumda schumi cezalı hatta çirkefg oluyor.

    1. Madem geçiş izni yoktu ve alonso bunu biliyordu neden schuminin rahatça geçmesine izin vermedi. Hadi ona geçildi diyelim neden rosberge geçilmedi. nasıl olsa ikisi de ceza alacaktı. Demek istediğim alonso bile takımının bu "geçilemez" sözünden emin değildi.

    2. Madem geçiş izni yoktu her alanda hakemler de dahil olmak üzere neden yeşil bayrak sallıyordu.

    3. Birileri serhan acardan bahsetmiş. İşte bu da serhan acarın sözü.
    "Ancak hala, asıl dikkate alınan şey hakemlerin salladığı bayraklar. Yani sarı ışık altında geçiş yapan değil, sarı bayrak altında geçiş yapan ceza alıyor."

    Tüm bunlardan sonra suçlu ne schumi ne de geç emrini veren mercedestir. Tek suçlu ne olduğu belli olmayan kurallarıyla ve yaptığı hatalarla FIA dır.

  5. kingofspain avatarı

    Ben anlayacağımı anladım.Yazdığın yorumları kendi iyiliğin için bir daha oku.

  6. yani kırmızı bayrak ve kırmızı ışık olsa idi öyle bi geçişi elbette tasvip etmezdim ama takım ona geçiş yapılabilir diyor oda yeşil ışık va bayrağı görünce geçiş yapılabilir olarak algılıyor.yani geçerken o geçişin yasal olmadığını bilmiyor.

  7. atak değil iki mercedes arasında kaza olmaması için dedim.azman değil el bebek gül bebek schumi dedim.
    ama sezarın hakkı sezara evet elini sıkardım.alonsoda schumiyi aynen geçseydi onunda elini sıkmak isterdim.

  8. kingofspain avatarı

    Startta yarış başlarken,SCHUMİ atak yaparsan seni YAKARIM!!! sen azmansın senin ne olduğunu biliyoruz dedinmi demedinmi?

    Sen mi????? gidip elini sıkardın bu kadar tartışmalı bir olaydan sonra?

  9. murat levent avatarı

    Tutturmuşsunuz schmi efsane, ne efsanesi be, altında diğer tüm araçlardan 3 saniye hızlı bir araçla o araçla sato da olurdu herhalde efsane.

    Ne yani vetel, weber efsanemi şimdi 1. oluyorlar diye. Veya Button efsanemi oldu.

    Tek Efsane olmayan adam Alonsodur, çünkü daha tükenmedi, yapacak çok işi var. Elinde mutevazi bir reno ile sizin efsaneye kök söktürdü 2 sene üst üste.

    Sizin efsane de ilk fırsatta sattı ferrariyi, sevmeye devam edin.

    Hala yeşil bayrak mor bayrak diyosunuz. Yeşil bayrak geçiş yapılır anlamına gelmiyor her zaman işte, pist güvenli anlamınada geliyor. SC içeri neden giriyor ?, damalı bayrağı ilk geçen kendi olmasın, yarışın 1. cisi olsun diye giriyor. Buna bile basmıyor kafanız hala laf salatası yapıyosunuz.

  10. kingofspain naynı şeyi schumi nicoyada yapsaydı bende orda olsaydım gidip schuminin elini sıkardım güzel geçiş derdim.çünkü ışıklar ve bayrak yeşil

  11. Maden gecmeye hak verilmiyor neden SF-car pite girdi anlayamadim.Oda start cizgisini gecseydi hicbir skandal olmazdi.Bu konuda hakemlerinde sucu var.Ama en iyisi Schumaheri siralamada sadece Alonsonun arkasinda yer verseydiler her taraf memnun kalirdi.Bu cezada sanki biraz agir olmus.

  12. Ben şunu anlayamadım. WTCC gibi F1'den daha düşük prestije sahip bir organizasyonda, Chevrolet takımı FIA'nin belirlediği kuralları tüm takıma dağıtmışlar ve yarışta kurallara göz gezdiriyorlardı. bkz Fas yarışı…

    Ancak Formula 1'de ise Ross Brawn gibi tecrübeli bir isim "40.13 maddesini " görmezden gelmiş. Bence tüm takımlar WTCC'de Chevrolet'in yaptığını yapmalı.

  13. bence fia şöyle yapmalıydı.tamam kardeşim kural bu ama.schumiye ışıklar yeşil bayraklar yeşil.schumide haklı bu geçişi görmezden gelip schumiyi 7.ilan edelim olamazmıydı.yani ceza vermeyelim diyebilirlerdi.

  14. yeşil ışık fiayı bağlamaz.bayraklar fiayı bağlamaz.o bağlamaz bu bğalamaz ne bağlar.zaten fia yanlışta yapsa o bile fiayı bağlamaz

  15. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ferrari schumi tartışmasına girmicem ancak daha öncede başka bir yerde söylediğim şeyi tekrarlamak istiyorum , bana göre asıl ferrariyi ferrari yapan schumacherdir. ferrarinin schumiden önceki başarılarına bakın ,sonrasındakilerine birde bakın. adam gerçektende bir efsane hemde hala yarışan bir efsane. uzun yıllar Mclarene karşı yarışmasına karşın kendi açımdan çok büyük saygı hakediyor.eğer o geçişide yaptıysa muhakak bir bildiği vardı. o ve ross brawn herhalde buradaki herkesten daha fazla fıa nın kurallarını biliyorlardır.. aksini söyleyecek biri varmı burada???

  16. koskoca ross brawn nın kuraldan haberi yok. al sana skandal:))) bide hala ısrar ediyolar. dersinizi iyi yapsaydınız sizde. sayenizde schumi 7 likten oldu. büyük iş başardınız tebrikler

  17. kingofspain avatarı

    Ferrari Schumacher'den büyüktür.Bunu sakın ama sakın unutma.Eğer Ferrariciysen kendi pilotlarını desteklersin,başkasını değil.

  18. söyledin kelimesi yalnış yazıldı üzür:)

  19. söyledin kelimesi yalnış yazıldı üzür:)

  20. jet man,Tuturmuşsun yeşil ışık başka bişey demiyorsun,serhan acar açıkladı o yeşil ışığın fia yı bağlamadığını söyledin.

  21. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    bence adalet yerini buldu kalan pilotlar arasında bir tek kurnaz schumaer degil atak yapan neden kendisi oluyor !!

  22. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    bence adalet yerini buldu kalan pilotlar arasında bir tek kurnaz schumaer degil atak yapan neden kendisi oluyor !!

  23. "Şu bazı Ferracilerin hala Schumi sevgisini anlamıyorum"
    İçinde gerçekten gerçek Ferrari sevgisi olsaydı Schumacher in Ferrariciler için ne kadar değerli olduğunu anlardın.Konunun sapmasını istemezdim.Ama cevap verme gereği duydum ve yazdım.Dolayısı ile kusura bakmayın..

  24. kingofspain avatarı

    Şu bazı Ferracilerin hala Schumi sevgisini anlamıyorum.Bir hareketi Alonso yapınca çirkef,bir iki pilot yapınca efsane oluyor.Yazık.Millette Alonso karşısında kim olsa onu savunuyor,komik.

  25. ferrari taraftarı olmama ragmen bende schuminin yaptıgının dogru olduguna inanıyorum… SC iceri girdimi ozaman hala yarıs devam ediyordur… SC önde finishe gidilseydi anlarım ama SC içeri girmiş ise savaş başlamış demektir.. SC içeri girdiğinde webber gaza bassaydı ceza alacak mıydı hayır cunku artık finise kadar yarıs devam ediyordu.. webberi baskası rahatsız etmedi herkes yerine razıydı.. alonso pit duvarına ragmen izin vermemeliydi hata yaptı puan bal gibi schuminin olmalı…

  26. ya su son vırajdan ılk viraja kadar kı mesafe kac yuz metre ya arkadaslar; sc sonturda araclar bırbırını gecsın dıyemı cıkıo pıtten sembolık olarak ılk arac damalı batragı gorsun diye sc cıkıo kural ortada cezada normal… bu arada barıchellonun dıreksıyonunu bı hrt nın bıcısını de gormek ılgınctı bunla ılgılı bı vıdeo yok sıtede galıba eklerseler sevınırım cok ılgınc bı goruntuydu…:P

  27. kingofspain avatarı

    Jetman aynı şeyi nico ya yapsa Schumi ne derdin?Nick bence sen çok uyudun sözleşmeyi kaçırdın.Buda moda oldu.Schumi ye karşı yavaş yavaş sinir olmaya başlıyorum.Ferrari'nin hatırı olmasa söylenecek çok şey var.Neyse sonuçta bizim istediğimiz oldu ya.Ne deseniz BOŞ.

  28. Alman televizyonuna "Bana geçiş yok dediler" diyen Rosberg'in fikrini ne değiştirdi acaba merak ettim.

  29. Son tura SC önderliğinde başlanması, yarışın SC altında bitmesi anlamına gelir. Bu durumda sportif yönetmeliğin 40.13 maddesi der ki ‘Yarış SC altında bittiğinde, son turun sonunda, SC pite girer ve tüm otomobiller birbirini geçmeden finiş çizgisini geçerler’. Yani son turda SC içeri girse bile, yarışın finişi geldiği ve GP SC altında bittiği için, pilotlar birbirini geçemez. Bu kuralın amacı, yarışı kazanan pilotun, sembolik olarak da olsa, önünde kimse olmadan damalı bayrağın altından ilk sırada geçmesidir.Ben alonso yu renault ta iken desteklerdim şimdi ferraride olduğu için desteklemiyorum schumiyi de sevmem ama kendisine saygım var nick Heidfeld de schumi nin temiz bir geçiş yaptığını alonso nun uyuya kaldığını söylemiş. f1 in kurallarını bizler tamamen bilmeyebiliriz ve kendimize göre yorum yapabiliriz,fakat Nick Heidfeld ve Schumi gibi f1 in içinde yer alan pilotların bu kuralları bilmemesi bana şaşırtıcı geldi, sizce kim uyuyakaldı? fernando Alonso mu yoksa kuralları bilmeyen Nick Heidfeld ve Schumi mi.

  30. utku güneş avatarı

    f1 de yıllar sonra gördüğüm en haksız ceza desem yeridir. güvenlik aracı girmiş içeri cok açık sekilde yeşil bayaraklar sallanıyor. hill çekemedi çok açık. bu yarışı kimse güvenlik aracı arkasında bitti diyemez. pist tertemizde ve açık şekilde içeri girdi . nası hala savunabiliyorlar anlamıyorum

  31. utku güneş avatarı

    f1 de yıllar sonra gördüğüm en haksız ceza desem yeridir. güvenlik aracı girmiş içeri cok açık sekilde yeşil bayaraklar sallanıyor. hill çekemedi çok açık. bu yarışı kimse güvenlik aracı arkasında bitti diyemez. pist tertemizde ve açık şekilde içeri girdi . nası hala savunabiliyorlar anlamıyorum

  32. bu olayda schumiyi kesinlikle destekliyorum.schumiye en azından 7.liğini verilmeli.hak etti sonuna kadar.

  33. şu olayda ne schumi bozacı nede rosberg şıracı.yeşil ışık yanıyormudu evet.geçiş yasaksa neden yeşil yanıyordu

  34. bu geçişe illegal diyenlerde öyle bir söylüyorlarki kurallar gayet açıkmış filan görende formula 1 den bir bunlar anlıyor sanacak.Puan önemli değil Alonsoyu geçtikya monako gibi bir yerde bu bize yeter

  35. forever-Mclaren,evet gayet açıklayıcı olmuş,sizin de anladığınızı umuyorum

  36. ahaa bozacının şahidi şıracı :).

    bana göre geçişe legal diyen herkes 40.13 kuralını okuma özürlü :).

  37. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    "Bana göre gerçekten soğuk kanlı bir manevraydı ama görünüşe göre bunlara izin verilmiyor."
    Mercedes yedek pilotu Nick Heidfeld de; "Bu geçiş çok temizdi. Kurallar bu yıl farklı. Geçmişte sadece start finiş düzlüğünde geçebiliyordunuz, şimdi güvenlik aracı çizgisinde. Alonso biraz uykudaydı galiba."
    fazla söze gerek yok… bu cümleler herşeyi açıklamış zaten…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir