Williams: "Webber Konusunda Hata Yaptık"

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot Williams’da 2005 ve 2006’da hayal kırıklığı ile geçen iki sezonun ardından Red Bull takımı ile anlaşmıştı.

Williams, “Hata yaptığımızı söyleyebiliriz. Aracımız hayal kırıklığıydı ve onun (Webber) da sorunun bir parçası olduğunu düşünmüştük. Bu yüzden 2007 için ilk tercihimiz olmamıştı.” diye konuştu.

Williams’tan Patrick Head de Sir Frank Williams’ın 2007 yılında Webber’e kalması için yüksek bir maaş vermeye isteksiz olduğundan bahsetti.

“Onun yüksek bir maaşa değmeyeceğini düşündüğümüzden değil ama çok büyük bir sponsorumuzu kaybediyorduk ve ticari açıdan zor bir dönemin içine girmek üzereydik.

“Flavio’nun istediği miktara karşı onu takımda tutmak için tatmin edecek otomobili üretebileceğimizi düşünmedik.”

“Tek turda oldukça hızlı ama yarış içinde hata yapmaya çok yatkındı. Red Bull ile geçirdiği ilk yılda öyleydi ama ikinci yılda yarış içindeki hataları artık yapmadığını görmeye başladık.”


Yorumlar

  1. bana kalırsa Williams ın en büyük hatası; pilotlarına herhangi sıradan bir pit görevlisi gibi davranması. bir röpörtajında; "pilotlar çok fazla maaş alan işçilerdir" diyor. eee siz böyle milyon dolarlık araçlarınızı teslim ettiğiniz kişilere böyle yaklaşırsanız, onları motive etmezseniz, daha çooook pişmalık duyarsınız çooook.

  2. elif çivici avatarı

    Esas Webber Williams a gelmekle hata etmişti,o yıl içinde Renault dan da teklif almasına rağmen Williams ın rekabetçi olacagını düşündü ve oraya gitti ama Renault nun fırtınalar estirdiği sezonları hatırlayacaksınız zaten.Neyse şu anda kariyerinin altın çağını yaşıyor Webber bu sene şampiyon olur mu bilemem pek ihtimal veremiyorum ama kazanabileceği kadar pole ve yarış kazanmalı,emekliliğini geciktirmeli.

  3. Frank Williams eğer gerçekten bu şekilde konuştuysa çok samimi bir açıklama olmuş .Bu bakımdan kutlamak lazım. Webber konusunda herkes kötümserdi. Bu sitede haberlerin altında Webberle ilgili yorumları hatırlıyorum gitsin durmasın diyenler vardı. O zamanlar gerçekten de performansı kötü olmasa da vasattı. Büyük ihtimalle de bu yüzden böyle söyleniyordu ama Vettel i iki yarışta da geçince bu adamda iş olduğuna inandım. Ama yorum yapmak için belkide çok erken. Bekleyip görmek lazım.

  4. sir bence hata yapmadın. esas hatan ne biliyormusun? aracın çok yavaaaşşş…

  5. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    geçti borun pazarı sür eşeğini niğdeye 😀 buraya tam oldu bence

  6. Williams zaten pilotlarını çok fazla kollayan bir takım değil. "Ben gidiyorum" diyene "Gülegüle" diyorlar. DC, Montoya, Mark, Nico…

  7. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Sir Frank Williams'dan böyle bir açıklama baklemezdim pilot birkaç yarış kazanınca değere bindi doğrudur ama böyle bir açıklama yapmanın bir anlamı yok bence elinde oldukça yetenekli iki pilot var.

  8. Demek ki arac rekabetci olmasa yinede pilot suclu oluyormus.Pilot imkyansiz bir seyi yapamaz.Ah o Red Bull araci Schuminin eline bir kere girseydi o zaman gorecektik hizli turlari.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir