Resmi: Mercedes GP Temyize Gitmiyor

yazar:

kategori:

Schumacher, Monaco’da yarışın bitmesine metreler kala Fernando Alonso’yu geçmesi nedeniyle 20 sn cezası alarak 12.liğe gerilemişti.

Takım, kurallara göre Schumacher’in bu geçişinin yasal olduğuna inandığını açıklamıştı ancak FIA güvenlik aracının ardından araçların aynı sırada yarışı bitirmeleri gerektiği konusunda ısrar etti.

FIA, yaşananlarla ilgili Sportif Çalışma Gurubu Toplantısında kuralları tekrar gözden geçirecek ve Mercedes GP de hakemlerin kararını temyize götürmeyeceğini açıkladı.

Mercedes GP’den yapılan açıklamada “Yarıştan sonra hakemlerle yaptığımız görüşmede açık bir şekilde konuştuk ve onlar bizim yaşadığımız durumun daha önce yaşanmamış olduğunu kabul ettiler ancak buna rağmen bizim kuralları yorumlamamızı kabul etmediler.”

“Mercedes GP yarış hakemleri arasında eski sürücülerin olmasını tamamen desteklediğini belirtmekle birlikte Monaco GP hakemlerinin verdikleri kararın profesyonelce ve uygun bir şekilde aldığına inanıyor.”

“FIA, 40.13 maddesini önümüzdeki Sportif Grup Toplantısında değerlendirecek. Biz Schumacher’e verilen 20 sn cezasının uygun olmadığını düşünüyoruz.”

“Sonuçtan memnun olmasak bile FIA’nın kuralları yorumlamamızı anlamasından dolayı memnunuz. Bu nedenle sporun iyiliği adına Mercedes GP temyize gitmeyecek.” sözlerine yer verildi.


Yorumlar

  1. Nurettin Dovan'a eksi yağdıran zihniyeti boks maçı izlemeye davet ediyorum.

  2. bu tip kararlar temyize kabul edilmiyor bunu 2008 spa dan biliyoruz tabi orda galibiyet söz konusuydu burda 6.lık.İspanyadan sonra burdaki performansı Schumacherin yavaş yavaş kendine geldiğini gösteriyor.Mercedesin asıl siniri bu olayda değil.Cumartesi iki araç birbirini engelledi ve Redbull dan daha hızlı olduğumuz halde geriye düştük.Startta da yine aynı olay oldu barrichello geçti.Rosbergin önü açıkken hızı kazanacak kadar hızlı olduğunu gösterdi birde üstüne bu olay olunca sinirler gerildi.Tabiki barrichello ve massa da unutuldu.Yarış güvenlik aracı altında bitiyor ama yeşil bayrak sallanıyor bu hatada bize mal ediliyor.Karar sonuna kadar haksız.Alonso nun ukala tavırlarıda uyuz etti beni isoanyada rosbergi duvara yapıştırdı burda da schumacher ceza alacak diye sevindi birde diyorki di grassi arkasındakinin kim olduğunu bilmiyormu merak etme biliyor sana ders vermek istemiştir sadece

  3. mert merter avatarı

    Dikkat ederseniz Ben summi ile ilgili anti bir yorum yapmadim sözüm MercedesGp icindi yoksa summi bana göre gecisinde % 100 hakli ((yine yesilendi findik dallari diye bir türkü var Yoncimek söyler:))
    bayraklar lambalar yesil gecmesinde ne yapsin.
    YINE FIA yine Hakemler yine sacma sapan bir karar Baricello es geciliyor Massa esgeciliyor EEEE Hata yapinca ceza verilecek pilot lar belli senmisin F1 e geri dönen alsana ceza summi ,senmisin ilklere imza atan engenc sampiyon olan senmisin avci pilot gecmedik pilot brakan alsana ceza senmisin 7 kez sampiyon olan alsana ceza.DAHA NE DIYIM

  4. Zaten verilen cezanın temyize gitmesi mümkün değildi. Ben yönetimin, kuralların aslında dahada ötesinde oradaki uygulamanın sınanması gerektiğini düşünüyordum. He verilen cezanın geri alınabileceğini düşünmedim değil ama bunun direk yapılması geleceği dahası geçmişi etkileyen bir sürü ek problemin oluşmasına neden olur onu biliyordum. Karmaşaya düşülürdü
    bunuda kim ister. Ama bir yandan da bu böyle olmaz diyorsunuz içinizden.
    Bu olay, kural ve ceza için WMSC gibi bir yere mi gidilmesi gerekir acaba felan diye düşünüyordum. Cevabını bir nebze öğrendim en azından.
    Ben olsam yine devam edilmesi gerektiğini söylerim, üstüne gidilmeli derim. Neresiyse orası bir yerde sorgulanmasını ister, gereğini talep ederdim. Bu şekilde hedefe tam ulaşılabildi mi emin değilim açıkçası. Sonucuda zamanla alabiliriz ancak, galiba. Ama işte olay benim değil ve
    hiçbir zaman bunların çoğunluğunun ticari birer kurum olduğunu aklımın ilk cebinden çıkarmıyorum.

    "FIA, 40.13 maddesini önümüzdeki Sportif Grup Toplantısında değerlendirecek. Biz Schumacher'e verilen 20 sn cezasının uygun olmadığını düşünüyoruz."
    Kimine göre kâfi, kimine göre değil. En azından buda bir şeydir mi demek lazım. 🙂

    Fakat en başından beri ölçüyü kaçırmamam gerektiğine dair bir hissiyat taşıyorum. Beni dizginleyen fikirlere sahibim. Daha öncede burada yazmıştım. FIA, kurallar, takımlar, olaylar ile ilgili düşüncelerim değişmedi. Bende hep FIA'nın
    FIFA gibi olması gerektiğini düşündüm. Ama sektörün hem kendi dinamiklerinde, hemde futbol gibi koşulların değişmediği
    bir ortama sahip olmamasından kıyası gibi başarılı yada mükemmel olamamasını anlıyorum. Haklı ve hatalı olduğu noktalar var külliyen yanlış giden bir kurum değil. En azından işin kurallara dökülmesi yönüyle ilgili böyle. O kadar çok değişken var ki, insanlar o kadar çok şeyi zorluyor ki, anlık değişiklikler yapılmasını sizden devamlı talep ediyorlar veya siz yapma mecburiyeti hissediyorsunuz
    ki bu noktada sınırları madde madde yazıya dökmek o kadar imkansızlaşıyor. Buna bence ilk sebep olan yönetenler değil takımların tavrı tüm motorsporlarında. Sonrasında yönetenlerinde basiretsizliği eklenince bazı noktalarda sıkıntılar artıyor. (F1, WRC, pist yarışları hepsi kötüye doğru gidiyor…)
    Zaman kavramı çok hızlı akıyor, değişkenlik gösteriyor bu sporlarda.
    Asıl konu mekanik olunca yazı ile sınırlandırmak zor ve karşınızdakiler hep uç noktaların peşindeler. 95'de başlamadı bu sıkıntılar 70-80 'lerde de vardı yetişmek çok zordu olanlara daha öncesinde de sıkıntı büyükmüydü net bilmiyorum. Fakat şimdi geldiğimiz noktada 95 bir miat idi. Bugün değerlendirildiğinde FIA tabiki de hatalı. Avrupalılar çok takıntılı oluyor bazen bence. 🙂 İşin keyfini bırakıp bugüne güvenlik, para, takıntılar ve benim demek yüzünden geldik. Bunları düşününce Amerikalılar biliyor bu işi diyorum ve biz onlara ağzımızı büktüğümüzle kalıyoruz. Onlar zevk almayı daha iyi biliyorlar.
    (Bildiğim kadarıyla avrupa lemans yarışlarınıda ciddi oranlarla takip ediyorlar.) Bence güvenli olacam diye büyük tavizler vermemeliydiler. Bugün
    gelinen keyifsiz, aşksız noktada herkes biraz suçlu, biraz haklı ama o bizim sevdiğimiz pilotlar suçsuz iken takımlar tamamen suçludur.

    Fikir yürütüyorum kurallar yönüyle. Bence FIA şuanki gibi değilde sadece kuralların ana hatlarını tayin etse ve bunlar sabitlense. Diğer herşey tüm sezonu kapsayacak şekilde sabit bir komserler, hakem grubu tarafından içinde değişken üyelerinde bulunduğu ve bunlara pilotların da dahil olduğu bir şekil ile herşeyi yönetse, karar verme ve yorumlamada anlık olabilse ve bunun içinde avrupada bir yerde kurulacak bir super bilgisayarı kullansa nasıl olur?
    İyi olmaz mıydı. 🙂

    Neyse daha yazılacak çok şey var yaw. 🙂

    "insanın olduğu yerde hata da doğal, mükemmelliyetçilik de mümkün."

  5. mus çakıcı avatarı
    mus çakıcı

    nuretin dovan arkadaşıma tam destek helel be….

  6. kemakinen35  avatarı

    kim artık mercedes gp taraftarı olur.ne biçim bir yorum bu.zamanında hırsız damgası yiyen mclaren ne yapmalı o zaman mert merter.mercedes fotograflarla sabitlenmiş sallanan yeşil bayrakla görüşünü açıkça bildirmiş pilotunun arkasında durmuştur.durum senin tahmin ettiğin gibi değildir bence schuminin bu haraketi kimbilir kaç kişiyi kendine taraftar etmiştir.görende ortada ayıp bir şey var zanneder

  7. mert merter sen merak etme kimse destek vermese bile ben mercedese destek veriyorum.spor adına götürmüyorlar 6.lık için bu kadar şey abartmaya gerek yok ama yine diyorum karar haksız.Puan önemli değil alonsoyu geçtikya hemde rascasse de 2006 da schumacher durmustu şimdide alonso durdu uyuyakaldı.kimse merak etmesin yensende yenilsende mercedes.

  8. aba altından sopa göstermişler.

  9. kingofspain avatarı

    Şu resim ne wallpaper olur be.

  10. kingofspain avatarı

    🙂

  11. mert merter avatarı

    MercedeGP Bütün sayginligini yitirdi daha Taraftar edinmeden herseyi berbat etdi kim artik MercedesGP taraftari olur merak ediyorum NEDENiMi iste asagida yaziyor.

    Madem Pilotunun Hakli oldugunu düsündün ve Bu olayi Mahkemeye götürecegim diye beyan verdin son 3 gündür;
    NEDEN KIVIRTDIN git mahkemeye ve olumlu olumsuz cevabi ordan al KIVIRTMA

  12. Temyize gidilmeyeceğine göre tartışmalar da son bulmuş oluyor. Kanımca doğru olan karar da temyize gitmemekti. Hayırlı olsun.

    Ayrıca bu geçiş hamlesi olmasaydı, Schumacher Rosberg'i bir daha geçmiş olacaktı. Gayri resmi sonuç olarak da bunu kabul ediyorum ben. Schumi eski haline döndü mü? Evet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir