Button İyileşen Açılış Günü İçin Oldukça İyimser

yazar:

kategori:

Jenson Button, McLaren-Honda MP4-31’in geçen seneki aracın temel sıkıntılarından birini vurguladığını ancak yine de gelişim için alan gördüğünü söyledi.

Honda V6 hibrit turbo güç ünitesinin ilk versiyonu rakiplerinin enerji geri dönüşüm sistemlerinden tam güç aldığı zamana göre 200 beygir kadar geride kaldığı düşünülüdüğünde, Button’ı ve takım arkadaşı Fernando Alonso’yu uzun düzlüklerde savunmasız bırakıyordu.

“Bugün tamamen sistem kontrolleri ve yeni şeylerin denenmesi üzerineydi.” diyen Button,
“Yeni araçta oldukça fazla değişiklik var, keza motorda da öyle.”

“Öne çıkan ve bana göre oldukça pozitif olan şey açılış günümüzün genel hâli idi; gün boyunca tutarlıydık, sorun yaşamadık ve geçen seneye göre uzun sürüşlerde oldukça iyiydik.”

“Bu iyi bir şey, çünkü arabada hâlâ gelişmemiz gereken diğer zayıflıkları görmemize zaman yaratmamıza izin veriyor.”

McLaren geçen seneye nazaran daha dayanıklı bir gün çıkardı.

Button dün bir yarış mesafesinden 18 tur daha fazla atarak günü 84 turla ve 6. en hızlı zaman ile tamamladı. Bu da takımın geçen sene başardığına nazaran önemli ölçüde daha iyi.

“Bugün geçen seneki testlerin dört gününde attığımız turların toplamından 5 tur fazla tur tamamladık, ki bu da kesinlikle bir gelişimdir.” diye ekleyen Button,

“Gelişim görebildiğimiz sürece ve araç iyi hissettirdikçe, elimizde üzerine ekleme yapmaya değer bir proje var demektir.”


Yorumlar

“Button İyileşen Açılış Günü İçin Oldukça İyimser” için 5 yanıt

  1. Geçen sene ki başlangıçtan sonra 84 tur, iyi rakam…

  2. ”Jenson Button, McLaren-Honda MP4-31’in geçen seneki aracın temel sıkıntılarından birini vurguladığını ancak yine de gelişim için alan gördüğünü söyledi.” herkes benim anladığım şeyi mi anladı acaba, yine motor fos çıkmış bence ve aero gelişimine çaresizce devam, araide kovuldu zaten… böyle konuşmaktan nefret ediyorum ancak sanki gerçekler böyle…

    1. vw-tdi-power avatarı

      Benim anladığım kadarıyla Jenson motorun geliştiğini, bu adımın büyük olduğunu, birkaç eklemeyle istenilen seviyeye geleceğini söylemiş. Motor fos çıktı demeyelim, ama istenilen yere hâlâ gelememiş gibi. En azından Mercedes Ferrari ile yarışacak seviyeye.

      Sıfır beden konseptini geliştirmek kolay değil bana kalırsa, cidden optimumu arıyorlar ve bunlar birkaç formül ile çözülecek şeyler değil. Emsali olmayan bir şey denedikleri için ilk yıllarda müthiş performans olmaması doğal.

      Bence dayanıklılık sorunları gitmiş, performans artmış bi 60-70 beygir kadar. ERS dolumu iyileşmiş, ancak bu açıklama öğleden sonra gelmiş. Demek ki Eric Boullier’in ümitsizliğe kapıldığı gün başında Button iyimser ise sensör sorunu nerelere geldiklerini görmelerine engel olmuş. Sonra bunu çözünce rahatlamışlar.

      Ferah tutun içinizi McLaren taraftarı ben inanıyorum Honda-McLaren ortaklığına 🙂

  3. Blitzen Benz avatarı

    Polyanna’yi transfer etmisler.Takima mental destek veriyormus.
    :@)

  4. Honda geliyor Hondaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir