Vijay Mallya Yapacakları Ortaklıkta “Uzun Vadede Fayda” Konusunda Israrcı

yazar:

kategori:

Force India takımının patronu, potansiyel bir partner ile gerçekleşecek herhangi yeni bir anlaşmanın takıma uzun vadede değer katmasını istediğini belirtti.

Geçen sene, Silverstone merkezli takım Aston Martin ile olduğu kadar derin görüşmeleri Renault ile de yaptı. Ancak iki ortaklık da hayata geçmedi.

Fransız otomobil devi Formula 1’e Lotus takımını satın alarak girerken, Aston Martin takımı Formula 1 planlarını erteledi.

Mallya takımın sitesinde yayınlanan bir soru-cevap açıklamasında;

“Bana kalırsa son birkaç sezondur aldığımız sonuçlar bizim sporda hatırı sayılır, büyük takımları zorlayabilen bir takım olduğumuzu gösterdi.” dedi.

“Gelişmeye devam etmek için gereken tüm bileşenlere sahibiz ve bu da bizi spora girmek isteyen markalar için reklam konusunda çekici bir teklif yapıyor.”

“Şimdiden bizi destekleyen birinci sınıf güçlü bir portföyümüz var ve Renault ve Aston Martin’in geçen yıl takıma ilgi gösterdikleri sır değil.”

“Ancak, her zaman yapılacak herhangi bir ortaklığın takıma, hissedarlarımıza ve destekçilerimize uzun vadede fayda sağlaması konusunu vurguladım.”

Hedef İlk 4

Takımının tarihindeki en iyi Formula 1 sonucunun gelmesiyle, Mallya 2016 yılında daha da iyi bir sonuç olarak dördüncülüğü hedef koyuyor. Ancak diğer orta sıra takımlarının gelişimin farkında olduğunu ekliyor. Mallya;

“Sezonun en başlarında cesur tahminler yapma konusunda her zaman temkinliyimdir, ancak orta sıra takımlarının
önünde kalabileceğimiz konusunda iyimserim” dedi.

“Eğer geçen sezonun ikinci yarısına bakarsanız, yaz arasından sonra, Red Bull Racing takımından 6 puan daha fazla topladık ve Williams’tan yalnızca 9 puan gerideydik. Bundan dolayı yeni sezona bu takımları sıkı bir takipte başlamamış lazım.”

“McLaren, Toro Rosso ve Renault tehditlerinin de farkındayız” diye ekleyen Mallya sözlerini şöyle noktaladı;

“Tüm bu takımların kış boyunca çok büyük adım atma ve puan alma potansiyelleri var.”

“Bence orta sıraların daha önce hiç böyle rekabetçi olduğunu söylemek adil olur ve bu mücadelenin önünde kalmak için sıkı çalışmalıyız.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir