Mercedes W07’ye Eklenen Yeni Parçalar

2016 araçları artık sahnede yerini almaya başladı. Hep belirttiğim bir konudur yenilik yapmak. Testlerde Mercedes lansman günü ilginç parçalar deneyeceğini açıklamıştı. Bugün o yenilikler göz önüne serildi.

F1-Mercedes-closer-look-2

Aslına bakarsanız Mercedes bu sene denediği yenilikleri geçen sene Ferrari bir farklı halini denemişti. Sidepodların dış bölümü geçen sene Ferrari’nin daha düşük sürtünmeye sahip olucak şekilde kavisli bir hale getirilmiş. Sidepod üzerinde bulunan ızgaralar sadeleştirilmiş ve tek bir direk halinde sahip kanatçık şekline çevrilmiş.

Bu sezonki sidepod ile W06’nın sidepodu kıyaslandığı zaman yeni Mercedes motorunun daha büyük soğutucu radyatörlerle kaplandığı gözükmekte. Radyatörde yapılan bu büyüklük aslında dezavantaj olarak sidepodu büyütmüş. Ancak Mercedes mühendisleri bu dezavantajı sidepod köşelerine verdikleri kavislerle gelen hava akımının daha az yüzeyle karşılaşarak zaman kaybetmemesini sağlamış.

Sidepod üzerinde bulunan ızgaraların revize edilmesi ve tek bir direk haline çevrilmesinin sebebi yeni kokpit aynalarının kıvrımları olduğu düşünülmekte.

Paddy Lowe daha önce verdiği bir demeçte ‘Araç görüntü olarak W06’ya çok benzeyebilir ancak iç tarafı tamamen yenilendi’ demişti.

1431198482

Geçen sene İspanya Gp’sine Ferrari bargeboard üzerinde yaptığı bu değişiklikle gelmişti.

Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid - sidepod detail. 23.02.2016. Formula One Testing, Day Two, Barcelona, Spain. Tuesday. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Batchelor / XPB Images

 

Bugün Mercedes takımı böyle bir bargeboardla pistte yer aldı. Bu bargeboardun alt bölgesinde 8 adet yarık bulunmakta. Bu hava yarıkları sidepodun alt bölgesi ve zemine giden hava akımını daha iyi bir şekilde ayarladığı düşünülüyor.

Mercedes AMG F1 W07 Hybrid rear suspension detail. 22.02.2016. Formula One Testing, Day One, Barcelona, Spain. Monday. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Moy / XPB Images

 

Formula 1’de temel kural aracın tamamının iyi çalışmasıdır. İyi bir motor paketlemesi yapmak veya güçlü downforce sahibi olup kuvvetsiz bir motorla bütün yarışta beklenen optimum değeri yakalayamazsınız.

Bu 8 yarıklı bargeboardun etkilediği arka tekerleğin ön bölümünde 3 adet arka arkaya monte edilmiş hava yarıkları bulunmakta. Bunların dışında arka tekerin tam önünde 2 adet L şeklinde kanatçık diyebileceğimiz parçalar bulunmakta. Mercedes bu parçaları arka bölümde verimliliği arttırmak için kullanmış. Turbo çağının hegomanyası olan Mercedes’in alt tarafında neler saklandığını görmek için biraz beklememiz gerekecek.


Yorumlar

“Mercedes W07’ye Eklenen Yeni Parçalar” için 15 yanıt

  1. Ferrari’nin yada başka bir takımın bu sene Mercedes’i zorlaması önümüzdeki sezonlar için çok önemli
    Zorlanmayan bir Mercedes takımı kaynaklarını erkenden 2017 ve sonrası kural değişikliklerine aktaracağı için sonraki sezonlara da oldukça avantajlı başlayacaktır.

    Bu sezonu geçtim sonrakilerde rekabet olması için herhangi bir takımın (en yakın Ferrari gözüküyor) mercedese ecel terleri döktürmesi lazım.

    O yüzden Ferrarinin bu sene şampiyonluk mücadelesi vermesi Sporun geleceği için önemli

  2. Bu senede ferrari son yıllarda alıştığımız üzere kovalayan takım olacaktır.Benim pek umudum yok şampiyonluk için ama hayırlısı bakalım.

  3. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Biraz önce uzun bir yazı attım. Galiba uzunluktan denetime düştü. Site yöneticilerinin dikkatine, kenarda köşede kalmasın. Bir nevi veda yazısıdır.

  4. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Mercedes Mühür ve Kaşe Basma Mürekkep Mamülleri Anonim Şirketi’ne selam olsun. Bu sene 21 yarışta 20 galibiyet almalarını bekliyorum. :)Çilemse bülbülüm, kaderimse düldülüm der yolumuza bakarız bu sene. Son test gününden sonra Ferrarici tayfa olarak uzunca bir süre Formula 1 izlememeye karar verecek gibi görünüyoruz.

    Yeni spor branşları ve bize formula 1’i aratmayacak otomobil sporlarının canlı takibi için live sport stream yazın gelen ilk 3 siteye tıklayıp farklı branşlarda canlı yayın arayın Ferrarici dostlarım. Eğitimine devam edenler fazla buralara kafayı takmadan eğitimlerini tamamlasınlar, herhangi bir kurumda çalışanlar yine Ferrariye falan fazla kafa takmadan görevlerinde yükselme sınavlarına girsinler. Bu senede hüsran’a yelken açtık. Testlerin bitmesini beklemeye gerek yok; gün boyu tek tip lastikle çalışan bir takıma karşı koyamazsınız.

    Ne yazıkki Ferrarici dostlarım ve diğer F1 sever dostlar Ferrari’nin testlerdeki hızı izleyici kaybını sezon başından önlemek adına bir göz boyamadır. Çok çeşitli donelerle bu işi bilen insanlar twitterda, sağda solda teknik sitelerde falan umudun olmadığını daha şimdiden açıklamış. Bunu herkesten iyi bilen Fia ve ekibi de saçma sapan kurallarla yarışlara 1 tık heyecan katmak için debeleniyormuş. Q3’te sıralanan ilk 10 takım yer değiştirip yarışlar öyle başlasın şeklinde absürt ve hayali şeyler masaya konmuş. Bu çaresizliğin kanıtıdır. Bitmişliğin ilanıdır.

    Zaten aracınızda en az 2-3 senelik bir gelişim programı uygulanmamışsa; iş işten geçtikten sonra kısıtlı kurallarla lider takımı yakalamanız çok zordur. Bizler her zaman umutlarla, gelecek daha güzel olacak kandırmacalarıyla büyüdük fakat size artık samimi olarak söylüyorum ki ne geçmiş günler gelecek; ne de gelecek geçmişten daha güzel olacaktır. İyi zamanlar sadece bir anıdır. Aynı zaman-mekan ve doygunluk ölçütleriyle tekrarlanmaları da imkansızdır.

    “Ben 2.liği kabulleniyorum en azından 1.’ye en yakın olan biziz” şeklinde kabullenme olgunluğunu ve sadakatini gösteren varsa izleyebilir. Lakin ben artık acı çekiyorum. Koltuklara kurula kurula kırmızı aracın saf hızından dolayı önde gittiğini görmeyeli kaç sene oluyor? anımsayamıyorum. 2008 desek 9 sezon olmuş.

    Ne yazıkki bundan dolayı kişiliğimizde her muhalif sesten rahatsız olma reaksiyonu hasıl oldu. Bizim bu hallerimiz tabiiki en çok parayı kazanan ve rekor kârları eden Ferrari üst yönetimini de pek ilgilendirmiyor. Bu sene kesin şampiyonuz beklentileriyle sezona adapte edip, sponsorları çekip paranın rehavetiyle” amaaan olmuyorsa olmuyor” havasıyla yeni sezona yönlendiriyorlar ve yönlendirecekler.

    Ferrari aracı yenilendi falan oldu filan oldu ama Adrian Newey bile mevcut kurallar devam ederken kimse benden bir şey beklemesin diyorsa ona oranla bu işte biraz daha tecrübesiz olan James Allison’un da mucize yaratması çok zordur. Allison belki Newey’den daha yeteneklidir bilemeyiz ancak Formula 1 rajonunda Neweyden daha tecrübesiz olduğu da kesin. En azından yaş itibariyle.

    Çok muhtemel ki adet yerini bulsun diye gelecek haftaki testleri de izleyeceğim; belki belki sezonun ilk yarışını da bir şekilde takip edeceğim lakin sonrası artık bu takibat’tan malulen emekli olacağım. Kazananı belli olan bir sporu kim izler? Ferrari’nin en çok parayı alması için takımlar sıralamasında ilk 5’te olması yeterli olduğuna göre 1 sene daha Ferrari kaç yarışta podyumun son basamağına çıkacak diye izleyemem.

    Sandım ki yeni Ferrari aracı geçen sene Ocak-Şubattan beri geliştirilen önceki yılların derslerinin alındığı bir araç. Neden ocak-şubattan itibaren geliştirilen araç olmasını bekledim? Çünkü felaket geçen 2014’ten sonra Ferrarinin 2015’te Mercedesi mağlup etmesi imkansıza yakındı.

    Daha ilk yarışa çıkmadan yeni projeye koyulmalıydık. Şimdi görüyorum ki bu araç Temmuz-Şubat arası dönemin ürünü. Yani 5 aylık bir aksama var. Bu 5 ay’ı kapatayım diyene kadar sezonun yarısı gelir. Sonra 2017 kuralları gelir tam her şey anlaşıldı derken ötekiler başka bir projeye kovulur. Sonra bekle Allah 2018-2019.

    Onun için ben bu sezon daha en başında umudu kestim. Her sene yalan yanlış toz pembe görüntüler sunmaktan, beni belki okuyup inanan taraftarların hayellerini dolaylı yollardan kıran birisi olmaktan da usandım. Autosport’ta Ferrari Avustralya’ya motorda evrim yaparak gidecek haberi var. Onu okuyunca dedim ki bu işten artık cacık olmaz. Bu zamana kadar aklınız neredeydi? gümüş oku alan dört bir muhitten çoktan sapladı zaten dedim, umudu keserek geldim buraya şu yazıyı yazdım.

    Yazının başında espriyle karışık söylediğim durum da geçerlidir. Mercedes mühür ve kaşe basma ana üs merkezi olmuştur. Onlarda bu mürekkep olduğu sürece bu sene de bayağı mühür ve kaşe basarlar. Ne acıdır durum budur.

    1. yarıldım gülmekten tebrikler güzel yazı olmuş 😀 😀

    2. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      Güzel yazı olmuş katılıyorum.Autosporttaki yazıyıda okudum vermişler yine yeni sezon gazını 🙂 Hayırlısı olsun bizim için

  5. Blitzen Benz avatarı

    Ilk Mecedes motorlu aracin zaferi icin bes yil beklemem gerekmisti.Sumi bize cok sac bas yoldurdu.
    :@(

  6. Blitzen Benz avatarı

    Yarin yeni bir on kanat deneyeceklermis.

  7. Ulan mercedes yine bitirdin ümitlerimizi

  8. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Biraz da bizi kopyalasınlar

    1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      Icimde bunlar bizi yine tokatlicak gibi bir his var 🙂

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        olabilir ama beklenen daha hızlı olmaları zaten.farkı indirsek bile kafi.zevkli yarışlar olsun.varsa durduracak buyursun 😀

        1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

          Bizim aracin ön tarafini iyi paketlememişler bence.Daha dar yapmalari gerekirdi.Arka taraf iyi ama rüzgari yaramiyor araç.Iki tarafida sasiye uydurmadiktan sonra Mercedesi yenmek zor.Her sey önde bitiyor.Mercedesin sirrida kesinlikle on taraf arka tarafin tabana uyumu.O yuzden istedikleri gibi oynuyorlar aracla neyse hayirlisi bakalim insallh supriz yprz.

      2. Blitzen Benz avatarı

        Bascaz muhru yine.
        :@)

        1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

          Ah ah saymaya calisiyom sayamiyom galiba orta okul sonumuydu neydi o zamandan basladi suan universite 3.sinifim hala muhuru bascaz 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir