Hamilton Daha Ağır Araçlara Geçiş Hamlesini “Gülünç” Buluyor

yazar:

kategori:

Geçen yılın dünya şampiyonu Lewis Hamilton, 2017 senesi için daha ağır Formula 1 araçlarına geçişe neden olacak kural değişikliklerini gülünç bulduğunu söyledi.

Sporu yöneten kurul FIA, bugün takımların araçların daha geniş, daha hızlı ancak daha ağır olmasına neden olacak devrimsel 2017 kural değişikliklerini onaylandığını duyurdu.

Bu sene için geçerli olan alt limit olan 702kg, gelecek sene 722kg + daha da genişleyen lastiklerin eklediği ekstra ağırlık olacak.

Araçların daha ağır olacağı söylendiğinde Hamilton;

“Bu çok gülünç. 600 kilogram olduklarında harikalardı. Lastikler açısından daha rahattı.”

“Aracı ağırlaştırdıkça lastikler üzerine binen kuvvet daha da artacak bu da Pirelli’yi daha iyi lastik yapma konusunda daha büyük bir baskı altına alacak. Bir de daha çok yere basma kuvveti var..” şeklinde konuştu.

Ağırlık Problemleri

Hamilton günümüz Formula 1’inin verdiği hissi özellikle lastiklerin karakteristiğinden dolayı sürücüler lastik korumaya zorlandığından dolayı sevmediğini çoktan dile getirmişti.

Barselona testlerinde lastiklerin neden daha fazlasını vermediğini düşünmekle zaman geçirdiğini açıklayan Hamilton;

“Son günlerde bu lastiklerle sürüş yapıyorum ve kendi kendime soruyorum ‘Neden çok zor? Pirelli’ye zorluk çıkaran fiziksel durumlar ne? Ve araba neden gittiği yönde kayma yaşıyor?’”

“Formula 1’e ilk girdiğim zamanları hatırlıyorum ve o zamanlar araçlar 600 kilo civarındaydı, şimdiyse 100 kilo daha ağırlar. Bence bu büyük bir fark yaratıyor.”

“Araçları 3 saniye hızlandırmak için kuralları çok değiştirmelerine gerek yok, sadece hafifletmeleri yeterli. Şu an aşırı ağırlar.”

Kural Değişiklikleri

Hamilton yenilenen sıralama turları formatı gibi kural değişikliklerinin Formula 1’in ihtiyacı olan şey olduğu konusunda şüpheci. Bunun yerine daha iyi araçların sporun izlemesi gerektiği yol olduğunu öneriyor.

“Beş takım galibiyet için savaşsa bile kuralların iyi olduğunu düşünmüyorum. Daha farklı bir araç istiyorum.”

“Ama konu hakkında en iyiyi bilen ben değilim, benim sadece sürmeyi tercih ettiğim bir araba tipi var. Daha büyük ve daha geniş lastikli V12 motorlu araçları seviyorum.”

İngiliz pilot ayrıca geçen seneki Pirelli lastiklerinin şimdikilerden daha çok zevkine uyduğunu kabul ediyor.

“Kesinlikle daha iyi değil. Sadece hamur daha sert gibi duruyor. Daha fazla yol tutuşu vermiyorlar. Sanırım geçen yılın lastiklerini tercih ederim.”

Sıralama Sistemi Çok Değişiklik Yaratmayacak

Mercedes sürücüsü Formula 1’in başındaki isimler tarafından onaylanan yeni sıralama turu sisteminin pek bir değişiklik yapacağını sanmıyor.

“Dürüst olmak gerekirse, pek bir değişiklik yaratacağını sanmıyorum.”

“Umarım hepimiz için bir sürpriz olabilir ve bizi şaşırtır.”

“Sanırım turları atacağımız zaman konusunda daha çok odaklanma gerektirecek. Sürücüler sürekli pistte olacak ve bu izleyiciler için iyi olabilir.”

3 kez dünya şampiyonu pilot, Formula 1’in başındaki isimlerin kuralları değiştirirken sürücülerin söylediklerini daha çok dikkate almaları gerektiği konusunda ısrarcı.

“Bana kalırsa sürücüler işin içine daha çok dâhil edilmeli ve bize daha çok danışılmalı. Neyin daha iyi olabileceğine dair bazı fikirlerimiz var.”

“Araçta neyin iyi olmadığını biliyoruz, özellikle 10-15 senedir sürenlerimiz. Birçok kural değişimini yaşadık ve neyin işe yarayıp neyin yaramadığını biliyoruz.”


Yorumlar

“Hamilton Daha Ağır Araçlara Geçiş Hamlesini “Gülünç” Buluyor” için 19 yanıt

  1. Yeni araçlar baya agresif olacak bu güzel. Ama ağırlaşmaması lazım.

  2. 1 Estetik olarak muhteşem araçlar çıkacak
    2 Geliştirilecek bir sürü alan olacak
    3 Büyük araçlar muazzam gözükecek
    4 Bu kuralların sonuna geldik gelişim alanı kalmadı
    5 Lewis iyi bir aracı olduğu anda kuralları savunacaktır.

  3. Formula 1’i Le Mans’a çevirdiler!

  4. alo-official avatarı

    Mclaren i tebrik ediyorum. Mercedes’in herşeye hayır diyeceğini bildikleri için geri kalanına oynamış. Başarılı…

  5. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Dedikleri dogru, cok dogru ama bir yandan da elindeki avantaji kaybetmemek icin istemiyor degisiklik olmasini.

    Oyle ya da boyle Mercedes’in onu kesilecek. Care yok. McLaren’in onerisi kabul gordugune gore, RedBull ve Mercedes tarafindan da reddedildigine gore ”Ferrari – McLaren cekismeleri geri mi geliyor?” sorusunu sordurabilir bizlere.

  6. Biraz alakasız gelebilir ama ben bu lastiklerle ilgili açıklamadan Mercedes’in bu testlerde iyi lastik koruyamadığı sonucunu çıkarttım

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      Rosberg mediumlarla 46 tur tamamladi yalniz 🙂 Turlari da gayet istikrarliydi.

      1. Sadece açıklamada hamilton şikayetçi gibi geldi lastiklerden o yüzden yoksa dediğin gibi rosbergin turları benim düşüncemi yanlış çıkartıyor.

  7. Adam haklı beyler, dağılın.

  8. MARLon BROndo avatarı

    LEWİS AĞLAMA !!!

    anladın tabi müthiş aracının müthişliğinin kalmayacağını ağlamaya başladın yine. ZATEN TAKIMA, RED BULL’A MOTOR VERMEYİN DİYE AĞLADIĞINI DA UNUTMADIK YANİ.

  9. “…Sürücüler sürekli pistte olacak ve bu izleyiciler için iyi olabilir.”

    Q3’ün son dakikalarında sadece iki araç kalacak ve bunların ikiside Mercedes olacak. Kesinlikle şimdikinden daha kötü bir sistem…

  10. Lewis delidir, çılgındır, apaçidir ama söylediklerine katılmamak mümkün değil. Nedir bu sürekli kurallarla oynama işi tamam Mercedes’in önünü kesmek için yapılıyorda olabilir de onaylanan kurallar o kadar saçma ki. En basiti araçlar hızlansın ama ağırda olsun bu nasıl bir çelişkidir.

    1. Eveet apacidir ?

    2. alo-official avatarı

      Ekstra maliyet getirmeden genişlemeden kaynaklı boyutların ağırlıkları gayet makul gayet kabul edilebilir. Şuanki araçlar downforce üretmiyor f1 in buna ihtiyacı var

  11. noktasına,virgülüne,ünlemine tüm noktalama işaretlerine kadar katılıyorum.

  12. tabi isinize gelmiyo tabi bu lastiklerle 1000km yaptınız bunlarla gidelim diyosunuz

    1. Ulan bi bitmediniz ya. Adamlar 2013 te test yaptı yıl oldu 2016 daha 1000 km test diyorsunuz. Kardeşim eksik söyledin geçen günde reklam çekimi bahanesiyle 100 km yaptılardı unuttun galiba onuda atlama. Lütfen yani

  13. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    Çeviri çok hoş eline sağlık pancar motoru gibisin durmadan bugün 😀

    1. vw-tdi-power avatarı

      🙂 Eyvallah. Bugünlük motoru kapatmanın zamanı geldi, yarın görüşmek üzere 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir