Analiz: Ferrari Zaman Tablolarında En Üstte, Ama Gerçekten En Hızlı Araç MI?

Dün uzun süren aranın ardından iple çektiğimiz Formula 1 sezon öncesi testlerinin ilk ayağını bitirdik. Barselona’daki Catalunya yarış pistinde gerçekleştirilen testleri motorsport.com’dan Jonathan Noble irdeliyor.

Sebastian Vettel’in testlerin ikinci günü ultra yumuşak hamurla attığı tur belki hafta için kıyaslama noktası olabilir, ancak testlerdeki zaman tabloları gerçek hikâye hakkında nadiren bir şeyler anlatır.

Elbette yakıt yükünde, test programlarında ve lastik hamurlarında çeşitlilik ve farklar varken; tabloyu daha net görmek için bazı hesaplar her zaman yapılmalıdır.

Ancak araçların henüz son şeklini almamasından dolayı Melbourne’deki yarış için tahmin yapmak için hâlâ erken olmasına rağmen, şimdiye kadar olayların gidiş yolu hakkında bazı çıkarımlar yapmak mümkün.

Testlerin Matematiği

Yapılabilecek ilk şey daha yumuşak hamurları kullanmamış pilotların ve takımların eğer araçlarında bu hamurları tercih etmiş olsalardı zaman turlarının ne durumda olacağını hesaplamaktır.

Farklı hamur tiplerinin performansları arasındaki performans farkına dair şimdiye kadar elde edilen veriler ile bu haftaki testlerle birlikte derleyerek, her bir arabanın ne kadar potansiyeli olduğu sonucuna varabiliriz.

Lastik hamurları arasındaki gerçek zaman farkı araçtan araca değişiklik gösteriyor. Bu da tamamen doğru bir rakam elde etmeyi zorlaştırıyor, ancak en azından kimin nerede olabileceğine dair bazı yol gösterici sonuçlara ulaşabiliriz.

Yani ortalama bir hesap ile; ultra yumuşak hamurun süper yumuşak hamurdan 0.6 saniye, bu hamurun da yumuşak hamurdan 0.6 saniye, ve son olarak yumuşak hamurun orta sert hamurdan 1.1 saniye daha hızlı olduğunu varsayalım.

Her aracın bu hafta içinde elde ettiği en iyi dereceye bu farkları uygulamamız demek, daha sert hamurlarda turlar atan pilotların tur zamanlarına dair çıkarımlar yapabilmemiz demek.

Bu durumda, süper yumuşak lastikle atılan turlardan 0.6 saniye, yumuşak lastikle atılan turlardan 1.2 saniye, orta sert hamurlarla atılan turlardan 2.3 saniye çıkaracağız.

Böylece, tüm sürücülerin en iyi turlarını ultra yumuşak lastiklerle atsaydı ne durumda olacaklarını elde edeceğiz.

Hesaplamalara girmeden önce küçük bir uyarı yaparak duruma açıklık getirelim. Araçların en iyi zamanlarını elde ettiği zamanlardaki yakıt yükünü bilmiyoruz. 10 kg yakıtın tur başına 0.3 saniyeye kadar fark yarattığını düşünürsek, buradan elde ettiğimiz sonuçlar hâlâ tam manada gerçeği yansıtmayacak.

Her aracın kaydettiği en iyi tur zamanlarını alarak şöyle bir sıralama yapabiliriz.

Takım Sürücü Derece
 Force India  Nico Hulkenberg 1:22.510
 Mercedes  Nico Rosberg 1:22.567
 Ferrari  Sebastian Vettel 1:22.810
 Toro Rosso  Max Verstappen 1:23.093
 Red Bull  Daniel Ricciardo 1:23.525
 Sauber  Marcus Ericsson 1:24.037
 Renault  Kevin Magnussen 1:24.063
 Haas  Esteban Gutierrez 1:24.324
 Williams  Valtteri Bottas 1:24.448
 Manor  Pascal Wehrlein 1:24.725
 McLaren Fernando Alonso 1:24.882

 

Sıralamaya bakarak yine de fazla bir sonuç çıkarmamak lazım. Çünkü yakıt yükü haricinde her bir aracın lastik performansı ayrıca saniyenin onda ikisi kadar fark edebilir.

Ama tamamen nihai sonuç olmasa da tablodan şu sonuç çıkıyor: Mercedes tüm hafta boyunca tamamen dayanıklılık ve sistem kontrollerine odaklanmasına rağmen, bazı hızlı turlar atan Ferrari’den daha iyi zamanlar ortaya koyabilmiş. Bu da 2016 sezonu öncesi iyiye işaret değil.

Belki de en ilginç olan Force India’nın yaptıklarıydı. Sergio Perez son derece kesin bir şekilde, ekibin düşük yakıt yükü yapıp oldukça iyi zamanlar elde etmek için gösteriş peşinde olmadığını belirtti.

Süper yumuşak lastik ile elde ettiği tur zamanı oldukça etkileyiciydi ve takım 2015 sezonu sonunda bulunmaktan mutlu olduğu yerden ileri doğru bir adım atmış gibi görünüyor.

Tüm gözler şu anda takımların araçlarının limitlerini zorlayacağı ikinci test haftasında. O zaman ön taraftaki mücadelenin nasıl şekilleneceğine dair bazı işaretler görmemiz daha olası.


Yorumlar

“Analiz: Ferrari Zaman Tablolarında En Üstte, Ama Gerçekten En Hızlı Araç MI?” için 25 yanıt

  1. o degilde ferrari su burunla beraber cok cirkin olmamis mi ya ? Gecen yilki arabalari cok daha guzeldi of bu arabalarin hepsi cirkinnnnnnnnnnn.

  2. Bekleyip görmek en iyisi umutlar bağlayıp üzülmektense 🙂 Her şey ilk sıralamalarda belli olacak 🙂

  3. Şimdi şöyle bir nüans var. James Allison lastiklere kibar davranan araçlar üreten bir adam. Ferrari testlerde devamlı daha yumuşak hamurları kullandı. Mercedes ise tam tersi. Zaten süper yumuşaklarla problemi olan bir takım. Sene içerisinde yarışlarda kullanılacak lastikler takımlar tarafından seçileceği için Ferrari tercihlerini hep daha yumuşak olan hamurlardan kullanacaktır. Dolayısıyla lastik seçimlerine göre yapılan düzeltme geçersiz olabilir. Zira Mercedes ultra yumuşağı hiç kullanmayabilir de. Dolayısıyla hiç hesapta olmayan bir şekilde Ferrari önde bile olabilir bu yumuşak lastik tercihleri sebebiyle.

    1. Bu sene yarışlarda 3 farklı lastiğin kullanılabilecek olması bende de benzer düşüncelere sebep oldu. Ferrari daha hızlı olan yumuşak lastikleri daha uzun süre kullanmaya odaklanarak farklı bir yol deneyebilir ki bence mantıklı bir yol olur.

  4. bilmiyorum birisi bir yerde bahsetti mi ama, en hızlı tur zamanları atılırken ki DRS kullanımı da kayda değer bir fark yaratabilir. Yarış simulasyonu yaparken hızlı tur geldiyse DRS kullanılmamış olabilir, sıralama simulasyonu yapılıyorsa DRS her türlü açıktır. Sırf bu bile +-0.5 oynatır.

    1. Tur farkları dikkate alınırken genel olarak sadece yakıtlar düşünülüyor ama aslında bir çok şeyin tur zamanında etkisi var. Testin günü, testin saati, sıcaklık, setuplar, DRS açık olup olmaması gibi bir çok şey fark oluşturur. Testlerde ne olursa olsun en gerçek tabloyu ilk yarışta göreceğiz gibi. Tek gerçek de Mercedes’in en rahat durumda olduğu 🙂

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Abdullah ve Oversteer, sizin genel görüüşünüz nedir ? Bir değerlendirme yapar mısınız ? Sizin yorumunuz önemli. İkinizin de

        1. Selam, kendimi çok otorite olarak görmüyorum ama sen kibarca sormuşsun teşekkür ederim, kendi fikrimi belirteyim kısaca 🙂 Öncelikle Abdullah’a katılıyorum, testlerde göz önüne alınması gereken bir sürü şey var, yani ciddi bir yorum yapmak zor. Temennim Ferrari’nin rekabete girmesi, Mclaren Honda’nın ilk iki takım arkasında ki grubu zorlaması olsa da, temennim ile gerçeklerin uyuşacağını an itibariyle düşünmüyorum. Mercedes’in zaten çok rahat bir avantajı vardı, Mclaren’in 2012-2013 geçisinde ki evrim yerine devrim hatasını yapmadıktan sonra da bu avantajlarını kaybetmelerini çok ama çok zor görüyorum. İşin kötü tarafı getirdikleri parçalar çalışırsa fark artadabilir, şaşırmam buna… Tek umudumuz gelişim yolunda büyük bir hata yapmaları. Araçları da acayip dayanıklı… Ferrari gelişiyor ama Mercedeste boş durmuyor… Belki Nico Lewisi zorlarda güzel sezon izleriz…

          bunun haricinde Mclaren Honda sezon başı itibariyle Haas, Manor ve Sauber’in önünde olmalı, sezon ortasına doğru da Renault, Toro Rosso, Red Bull, Force India, Williams takımlarıyla savaşmalı ve sezonu en azından bu takımların bir kısmını yenerek bitirmeli diye düşünüyorum. Olay Honda da bitecek.

          Umarım yanılırız da Ferrari yada bir başka takım şapkadan bir tavşan çıkartır… yoksa Mercedes yine çok rahat kazanacak…

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            Umudumuz Ferrari. Açıkçası fark kapanamadı veya arttıysa veya aynı kaldıysa Rosberg- Hamilton kapışsa bile benim hiç işime gelmiyor malesef 🙁 Allahtan lastik seçimi konusunda bir esneklik olacak. Sıralama turlarında belki fark daha fazladır en azından yarıştaki duruma göre yakalama imkanı var. Bir de teste kadar takımdaki o acayip iyimser havanın yerine belirsizlik hakim. Hiç ses çıkmıyor.

            Neyse yine de teşekkürler. Abdullahı da bekliyoruz 🙂 O biraz karalamış ama

            1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

              As time goes,everyone very pessimist.I even.. It’s over 🙁

              1. Blitzen Benz avatarı

                Cenaze evine donmus burasi.Yarislar eglenceli olmazsa birbirimize satasir eglenmenin bir yolunu buluruz yine.
                Mercedes cok domine ederse Fia mesela 500 bar yakiti yasaklayabilir.Bernie Mercedesin motoru iki.litre veya onlarin silindirleri yuvarlak iddiasinda bulunabilir.Netice itibari ile olay bir cesit sov nasil olsa.Bir yarisi ros bir yarisi ham sonrA rai kazanir.Show.must go on.
                Burada kac yildir Honda ile dalga geciyorum.Ama adamlarin yarisacak cesareti varmis.Cabalamaya devam ederlerse ilerde bir.motorla uc yaris tamamlayabileceklerine eminim.Can cikar huy cikmaz.

      2. hem de küstahça rahat 🙂

  5. Bende dikkate almak istemiyorum ama doğruluk payı çok gibi mercedes yine sağlam ve hızlı gorunuyor

  6. Mclaren bu hafta performansa odaklanmadığını performans çalışmalarını ikinci testlerde yapacağını söylemişti. Eğer o yönde çalıştılarsa Alonso’nun turu fena sayılmaz. Ayrıca ultra soft ve super soft lastik kullanmadık diye hatırlıyorum. Yani umutsuzluğa kapılmak için daha erken. Force India da çok hızlı görünüyor Williams’ı oldukça zorlayacaklar bu sene.

  7. ForzaFerrari avatarı

    İlk testler bir şey gösteriyor ki o da Mercedes dayanıklılık problemi yaşamayacak araç çok uyumlu ve üzerine daha da ekleyerek bu pozisyona gelmişler.Tur derecelerine odaklanmadıkları kesin.Ferrari ye gelirsek onların Mercedes ten çok daha farklı bir test programı izledikleri kesin.Ancak bu demek değil ki Ferrari tur derecelerine odaklandı.Bana göre Ferrari ve Mercedes arasında bu testdeki en büyük 2 fark Mercedes in daha çok tur atmaya çalışması ve medium lastiklerle turlaması Ferrari nin de tersine pistte daha kısa stintler atıp pite gelip bu verileri değerlendirmesi ve sıralama performansını geliştirme adına ssoft ve usoft lastikleri kullanmasıydı.Aslında iki takım arasındaki fark bu.Ferrari tur derecesine o kadar odaklanmadı sadece yumuşak hamurları da test ettiği için daha hızlı turlar elde etti.

  8. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bazen testlerde yakıt akış enjektörünü farklı bir basınç seviyesinde ayarlayıp hızlı turlar yapılabiliyor. Ama yarışlarda limit olduğu için testlerde ayarladıkları seviyeyi değiştirmek zorunda kalıyorlar.

    2. neden ise sezon başı pistler oldukça kirli ve kaygan olur. Yol tutuş’un olmadığı pistlerde yumuşak hamurlar oldukça çabuk parçalanır. Dolayısıyla aracın lastiğe uyguladığı yükle ilgili veri toplamadan yumuşak hamurlarla tur atmayabilirler.

    Ferrari bu sebepten dolayı sanırım Raikkonen’in çalıştığı gün enjektör değiştirmek durumunda kaldı. Daha doğrusu birim basınçta değişiklik yapmak zorunda kaldı. Açık söyleyim Ferrari hız mı saklıyor? bilemem fakat Bernie Ecclestone’un seyirci kaybını önlemek için hemen hemen her sezon testlerde Ferrariyi hızlı gibi gösterdiğini düşünüyorum.

    1. gün Vettel aero testleri ve lastik aşınım testleri yaptı. Çok verimli geçmedi. 69 turla noktaladı.

    2. gün Vettel yarış simülasyonu ve lastiklerin kullanım aralıklarına yoğunlaştı, eh iştelik gün sonunda 126 tur yaptı.

    3. gün Raikkonen enjektörde sıkıntı yaşadı. Öğleden sonra çıkabildi. Sabah 3 öğleden sonra 75 tur attı. Ufak aero ve mekanik çalışmalar yapabildi.

    4. gün sabah verimliydi. Yarış simülasyonu yapacaktı. 58 tur gitti. Takım soğutma ile ilgili bir veri karşılaştırmak isterken radyatörde sıkıntı çıktı. Son 50 dakika çıkıp 22 tur atabildi. Gün içinde lastik aşınım değerleri de ölçmüştü.

    Mercedes’in test programı ilginçti. Hemen yarış ayarları yapıp piste çıktılar. 1000 km’lik testten tecrübe ettikleri artık her neyse çok sayıda tur atmanın araca faydalı olacağını bulmuşlar. O 1000 km’lik testte aşağı yukarı 180-190 tura gelen rakamı her gün bulup günlük 750-800 km gitmeyi hedeflediler.

    Sıralama ayarı yapmadıkları için herhangi bir rekabetçi tur göremedik. Sıralamaya en yakın olarak yaptıkları ayar 2. gün sabah 11.30 civarıydı. O gün Ricciardo mediumla 1.25.292, Vettel 1.24.940, Rosberg 1.24.867 yaptı.

    Force India aracı teknik olarak çok iyi ama o yaptıkları derecenin farklı bir basınç ayarıyla yapıldığını ve yarışlarda kullanamayacak kadar yüksek seviyede olduğunu düşünüyorum. Williams’ın yavaşlığını da yarış modunda tur atmalarına ve basınç değerlerini çok düşürmelerine bağlıyorum.

    Yarışlarda ekrana gelen benzin kullanımlarına bakarsanız her zaman Williamsın en düşük olduğunu görürsünüz. Mesela lider gidende 70.08 yazar, Massada 67.35 yazar. Williamsın da oldukça hızlı olduğunu düşünüyorum

    Red Bull ve Toro Rosso çok yakınlar. Toro Rosso’nun yeni parçaları belki 1 adım öne taşıyabilir.

    Sauber’in de yakıt basıncında oldukça yüksek seviyelere çıktığını düşünüyorum. Maddi açıdan oldukça zordalar. 2015 aracıyla bile kendilerini göstermelerine ihtiyaç var.

    Haas’ın yarış simülasyon verileri fena değildi. 7. veya 8. en hızlı araç olabilirler. Tam kestiremiyorum.

    Renault’un durumu da oldukça pozitif. Fakat kendilerini göstermek için onların da farklı bir yakıt basıncıyla çalıştığını düşünüyorum. 6-7-8 arası bir yerdeler.

    Manor uzun yıllar sonra ilk kez bu kadar rekabetçi. Fakat yarış simülasyonlarına bakınca Wehrlein’ın attığı tur’un yukarıda bahsettiğim argümanlarla sağlandığını düşünüyorum. Yine de kopmazlar. Bu sene Son sıralarda keskin ayrılma olmaz.

    Mclaren Honda çok bilinmezli bir takım. Güvenlik nedeniyle motoru tam güç çalıştırmamış olabilirler. Yakıt basınç limitlerini olabildiğince düşük tutup hemen yarış modunda hazırlanmış olabilirler Haklarında kesin yorum yapılması oldukça zor. Fakat söylediğim durumlar olmuşsa ilk 5 takım arasına göz kırpabilirler.

    Haftasonu pistte yağmur var. Birikmiş kauçukları falan tekrar kaldırıp temizleyecek. Salı günü yine kaygan ve yol tutuşun az olduğu pistle karşılaşacağız. Gelecek hafta perşembe günkü derecelere kadar net yorum yapılamayacak.

    Fakat sıralama Mercedes – Ferrari => Willimas-Force India-Toro Rosso=Red Bull gibi olabilir. Red Bull sürpriz yapıp 3. sırada hatta Ferrarinin yerinde bile başlayabilir.

    Ferrarici dostlarım ne acıdır ki bu seneyi de başlamadan kapattık. Sezon boyu gelişimin de 2017 kuralları nedeniyle bir anlamı kalmadı. Resmi teknik metin Dünya Motor Sporları Konseyinden gelir gelmez 2017’ye hazırlanmaya başlıyoruz.

    Cahildim dünyanın rengine kandım, hayale aldandım boşuna yandım. Kırmızı otomobil şampiyon olacak sandım, ölürüm Ferrari sebebi sensin; sevinçlerim sen oldun, tüm hüznüm sensin. Türküsü eşliğinde de ilk yarışın ardından sessizliğe bürünüyoruz.

    Sonradan yıkılmaksa bu sezon bir değişiklik yaptım ve en başta yıkılmayı bünyeye sindirmeye karar verdim. Asarız, keseriz, en hızlıyız lafları ve umut vaadeden şu güncelleme gelecek, aracın burası da gelse şöyle olacak diye kimseyi beklentiye sokmuyorum. Bu sene 21 yarış var. Mercedes insaf edip 5 yarış verirse bu sezon belki 5 yarış kazanmış oluruz en fazla. O da oldukça şüpheli Force India-Williams-Red Bull pusuda bekliyor olacak.

    1. Napolyon1453 avatarı

      Zaten kimin nerde olacağını avustralya sıralamasına hatta sıralama kadar yarıs performansı da önemli oraya kadar bilmiyoruz. Burda az çok tahminlerimizi dile getiriyoruz.
      Yalnız senin tahminle ilgili anlamadığım konu. Toro rosso ve red bull birbirine cok yakın hatta yeni parçalarla toro rosso bir adım önde olabilir derken aynı Zaman redbull süpriz yapıp ferrarinin de yerinde olabilir demişsin. Şimdi ortalığı cok karıstırdın aynı Zamanda toro rosso da geçebilir ferrariyi cünkü redbullu geçerse ferrariye de geçmiş sayılır. Almanya yenilince bizde yenilmiş sayılıyoruz.
      Yani bir tahmin yapıyosun bilgili bir arkadassın okuyorum yazılarını güveniyorum da böyle çelişkili olmasın tam yap. İlk 5sıralamasını söyle tutmazsa da tutmaz.

      1. Ferrari Racing avatarı
        Ferrari Racing

        Yazarken benim kafa gidip gelebiliyor be Napolyon 😀 Bir ton yazı yazmışım başı ayrı oynuyor sonu ayrı oynuyor. Derin kederler aldı beni. Ben ne yazdığımı biliyor muyum sanki 🙂

        Hayali ilk 5, olmasını istediğim ilk 5, sempatik ilk 5, yazarken değişebilen ilk 5 gibi kafamda kırk çeşit ilk 5 dönüyor. Şu yukarıdaki yazıyı yazmak 22-26 dakika arası bir zamanımı aldı. Bu da az düşünüp çok yazdığımı bazı yerleri boş yazdığımı gösterir.

        Hakikaten bu sene de renksiz olursa ilk yarıştan sonra insanın hevesi kaçar. Tek heyecan puan mücadelesi verecek takımların artması olarak arkalarda yaşanır.

    2. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Maalesef ki; Ferrarici dostlarım şeklinde başlayan paragraf’la daha o günden bir şeyleri hissetmişim. Üzüntü verici. Çünkü artık kendi açımdan umudum kalmadı. Hoşçakalın, sevgiyle kalın birbirinizi üzmeyin diyecem ama yarında yarışı izleyip vedalaşıyım.

      Yalan dünya kim kazanırsa kazansın önemli olan gönüllerde kazanmak (züğürt tesellisi) :D. Bu işten zaten maddi kazancımız yok. Kırmızı rengin tutkusu ve belki de Ferrarinin tarihi popülizmiyle zamanında Ferrarici olduk, o kazanınca mutlu olduk. Yoksa Mercedes’te sonuçta köklü bir takım bir dolu da para harcıyorlar. 2000-2004 arası Ferrari gibi olurlarsa hatta daha iyi olurlarsa da gocunmam ama seyir zevki düştüğü için biraz hışımla cümleler kurduk

      F1 Ferrari kazanamadığı için den ziyade Rosberg zorlayamadığı için de zevksiz olmaya başladı. Gerçi Schumi zamanındaki Ferrari 2002 ve 2004’te buna benzer kazanıyordu. Fakat daha büyük bir emekle pistte test yapa yapa harıl harıl çalışarak kazanıyordu. Yine de Mercedesin sezon başı harıl harıl çalıştığını görünce bu sene daha fazla hakediyorlar dedim.

      Komplo aramak kolay ama ne yazık ki şu da acı bir gerçek; Ferrari aracı Red Bull kadar hatta Toro Rosso kadar bile dengeli değil. Motor gücü de bir yere kadar. Arkayı dar paketliyorsun, aerodinami adına güzel bir hamle ama ön tarafta dengeyi tutturamıyorsan kazandığını da götürüyor; geçen seneyle aynı duruma düşmüş gibi oluyorsun. İyi bir mekanik mühendisi takıma şart. Gelecek sezon için şart.

      Elbet dünyanın sonu değil, dünyamız da yıkılmadı ama çok sıkıldım. Tahmin oyununda da Hamilton yazarken maksimum 0.3 saniye fark olursa yarış heyecanlanır sanıyordum. Ben başka takıma (burda Mercedese laf atmış gibi görünsem de) genelde laf atmam.

      Ferrariye laf atanları da hoş görün. Ne yapalım onlar da o şekilde mutlu oluyorsa kimsenin mutluluğuna karışma hakkımız yok. Bunlar son vasiyetlerimdir. Kendimi Moto Gp’nin heyecanlı yarışlarına bırakıp antrenman, sıralama dahil her yarışı izlemeye koyacağım. Buraya tekrar yazı yazarsam hani ortadan toz oluyordun demeyin. F1 için toz oluyorum, Moto Gp için dönüyorum. F1 konusuna da yorum yapmam. Zaten Moto Gp ve F1 haftasonları nadiren çakışıyor.

  9. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Daha hiç bir şey belli değil kafadan çıkarımlar yapıp yazılmış yazılar pek dikkate almıyorum

    1. Blitzen Benz avatarı

      Ultra yumusak yokken 1.22.781 yapmisti rosberg gecen yil.Ultra ile 1.20li rakamlar gelebilir.Araclaron gecen yila gore 100 hp guclendigini de goz onune almak lazim.

      1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

        1.20 olmazda 1.21 goruruz tahminim

        1. Blitzen Benz avatarı

          1.21 gormezsek araclarin hizlandigi sadece iddiada kalir.En azindan Mercedes icin.

  10. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Force Indianın temposu şaşırtıcı. Sezon sonu buldukları ivmeyi devam ettirebilirler. Mercedes hariç gerisi belirsiz gibi. Ferrari umarım yüzümüzü kara çıkartmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir