Williams Hâlâ 2016 Burun Tasarımı Üzerinde Çalışıyor

yazar:

kategori:

Williams takımı nihai 2016 burnunun ilk olarak nerede araçta görüleceğine dair henüz karar vermediklerini söylüyor.

Ekip Mercedes motorlu ve 2015 sezonunda kullanılan burunlu aracını bu ay içinde tanıtmıştı ve ilk Barselona testlerinde araçta bu burunla devam etti.

Ancak, bazı ince detaylar taşıyacak olan 2016 burnunun sezonun ilk yarışı için hazır edileceği düşünülüyor. Tahminen Barselona testlerinin ikinci haftasında bir gün ortaya çıkması bekleniyor.

motorsport.com tarafından yeni burnun ne zaman geleceği sorulduğunda Williams teknik şefi Pat Symonds;

“Yeni burnun ne zaman geleceğinden tam olarak emin değilim, ancak araç şimdiki burunla devam etmeyecek.” dedi.

Symonds daralan sezon öncesi takvimin takımları farklı bir yaklaşıma zorladığını söyledi.Takımlar ilk hafta daha çok dayanıklılık üzerine çalıştılar, ikinci hafta ise performansa dair çalışmayı planlıyorlar.

“Sanırım bu sene farklı şeyler göreceğiz,” diyen Symonds;

“Sadece test günü sayımız sekize inmedi, bunun haricinde testlerin ve ilk yarışın tarihleri de ileri alındı. Bu karar verildiğinde çoktan projeye başlamıştık.”

“Bir Formula 1 aracını yapma projesinin tam olarak ne zaman başlayacağına karar vermek zordur, ama kesinlikle yazın ilk bölümünde başlanır. Proje planlarının oluşturulması ve her şeyde oldukça detaylı bir düzenlemeye giriyoruz.”

“Proje planlarına fazla erteleme payı koymuyoruz, yani her şeyin birkaç hafta ileri alınması projede zorlu bir etki yarattı.”

“Normalde 12 günlük test süreniz olduğunda, programınıza göre yapmanız gerekenleri yaparsınız ve son birkaç günde Melbourne paketini teste sokarsınız.”

“Aracın o hâli üstünde de birkaç gün çalışırsınız ve ortaya çıkan aşağı yukarı sizin ilk yarışta kullanacağınız araç olur. Ama bu sene böyle bir program göreceğimizi sanmıyorum.”

“Bence bu sene Melbourne’de bazı araçlarda yeni parçaların tanıtıldığını göreceğiz, ve son dakika geliştirmelerini daha az göreceğiz.” diye sözlerine devam etti.

Araç Gelişimi

Her ne kadar Williams geçen hafta manşetleri süsleyecek zamanlar kaydetmese de, Symonds aracın performansı hakkında iyimser.

FW38’in 2015’teki araçlarına göre ileriye dönük bir adım olup olmadığı sorulduğunda Pat Symonds;

“Bu adım odaklandığımız yer idi, sürücülerin geri bildirimleri ve elde ettiğimiz veriler de bunu başardığımızı işaret ediyor.”

“Şimdi durum bir o kadar da diğer takımların ne yaptığına bağlı.” şeklinde konuşarak sözlerini bitirdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir