Vettel, Fren Sorunlarına Lanet Ediyor

yazar:

kategori:

Red Bull sürücüsü ilk 2 seansta en hızlı isim olmasının ardından son bölümde frenlerinde sorun yaşadı ve ancak 3. hızlı zamanı kaydedebildi.

Vettel “İlk turum 12. viraja kadar muhteşemdi ve fren noktasında ön bölümü biraz kilitledim ancak sorun yoktu. Ama o andan sonra biraz gariplik vardı çünkü ön bölüm hâlâ kilitliydi ve düzelmedi.”

“12. ve 13. virajların ardından teker tekrar döndü ve ardından aynısı oldu. Yine kilitlendi ve araç durmadı. Düz gittim ve zaman kaybettim. Bunlar olmasaydı çok daha hızlı olabilirdim. Bu açıkçası çok tuhaf.” dedi.

Vettel, yine de start pozisyonundan memnun olduğunu söyledi.

Vettel “3. olduğum için mutluyum. 4. olmadığımız için şanslıyız. Yarın uzun bir yarış olacak ancak bu seneki kurallarla ve yakıt ikmali olmamasıyla birlikte pozisyon kazanmak zor olacak.” dedi.

Vettel, son 3 yarışta takım arkadaşının gerisinde kalmasına rağmen endişe edecek bir durumun olmadığını söyledi.

Vettel “Eğer tüm yarışlara bakarsanız, şu ana kadar hep ilk 3’te olduğumuzu görürsünüz ve bu da çok kötü değil.”

“Özellikle son 2 yarışa bakarsanız, şasi ya da diğer sorunlar nedeniyle ne kadar çok şey kaybettiğimi görebilirsiniz.”

“Ben aracın sorun çıkardığını söyleyecek türde birisi değilim. Hepsi bu. Her zaman daha iyisini başarmaya çalışıyorum. Eğer bugüne iyice bakarsanız Q1 ve Q2’de yeterince hızlıydık ve Q3’te kaybettik.” dedi.


Yorumlar

  1. Kadir YILMAZ avatarı

    Ya bilmiyorum bilemiyorum, o hatalıdır diyip geçesim var, ama ilk turunda gözümle gördüm ilk iki sektör derecesinin Hamilton a oranı Webber in Hamilton u geçtiği derceden iyiydi, sonra bir hata pat herşey değişti. Neyse kendine çeki düzen ver evlat :))

  2. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    startta hamilton weberi geçerse yarışı kazanır kirli taraftan kalkıyor bakalım neler olacak go hamilton go button ilk defa bu kadar önlerdeyiz.

  3. efendimayin  avatarı

    Vettel webber gibi on pilot eder. Sorun yaşayan hep vettel oluyor ona rağmen aynı puandalar.

  4. bebek yüzlü vettel.aklında bebek gibi sanki.bu çocuk karşısındakileride kendi gibi çocukmu sanıyor.şasi dedi şasi değişti şimdide fren diye tutturdu webberde aynı arabayı kullanıyor.onda niye böyle sorunlar yok.webberin arkasında kalınca illaki bi kılıf var hemen sokuyor içine kendini.anlaşıldı bu çocuk webber in gerisinde kaldıkça sorunları hiç bitmeyecek.hep ahlanıp vahlanacak.adam gibi çıkıpta arkadaş ben süremedim yada hata yaptım.webber beni o nedenle geçti demeyecek.

  5. Bu çocuğun kendisine göre aracının ağırlık dağılımı problemi mi var acaba merak ediyorum.

  6. bu kadar hızlı gidersen fren mi dayanır 😀

  7. bu adamdan hiç hazetmesem de, dediği doğru. özellikle son viraj kombinasyonunda sol ön tekeri hiç dönmeden aldı virajları.

    yine de, vettel'in son 3 yarış ve sıralama ile birlikte büyük bir baskı altına girdiği açık. vettel sürekli kaybederken webber sürekli kazanıyor. bir şeyler yapmazsa vettel, webber bu motivasyon, moral ve tecrübe ile kopup gidebilir.

  8. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Niye umuyorsun ? 🙂 Şaka bir yana gerşekten bende Webber'a sempati duyuyorum.Kazanmasını isterim.

  9. startta umarim webber'i gecebilirsin. ancak baya zor. start alinan ilk cizgi ile ilk viraj arasinda yaklasik 250 m var biraz kisa yani. hamilton da bazen cok tehlikeli olabiliyor malum :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir