Raikkonen Ferrari ile 2. Avustralya Yarışına Hazır

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen geçen sene Ferrari ile ilk yarışına çıktığı Avustralya’da pole pozisyonundan başlayıp podyumun tepesine çıkmıştı. 12 ay sonra Raikkonen Melbourne son dünya şampiyonu olarak döndü ve aynı performansı göstermeyi umuyor.

Yarış öncesinde konuşan Raikkonen şunları söyledi:

"Ben yarış pilotuyum. Bu yüzden açıkçası istediğim şey her zaman yarışmak. Bu benim görevim ve bunu seviyorum. Yeni sezonun başlaması için sabırsızlanıyorum. Geçtiğimiz ekim ayından sonra zaman gerçekten akıp geçti. Çok iyi tatil yaptım ve herşey yeni sezona hazır. Melbourne’ye rekabetçi bir araç ile geldiğimize inanıyorum."

"Genel olarak geçmişe bakmayı sevmem ancak bir kerelik bunu yapacağım. Geçen sene hiç unutamayacağım bir şekilde bitti. Sonunda şampiyonluğu kazanmak çok fantastik bir duygu ve bunu Ferrari ile ilk senemde yapmak daha da iyi oldu. Daha önce bir kaç kez çok yaklaşmıştım ancak bu çok farklı oldu. Sezonun sonunda bunu kutlamaktan gerçekten keyif aldım."

"Noel’i Finlandiya’da geçirdikten sonra yeni yılı eşim Jenni ve arkadaşlarımda kutlamak için Dubai’ye tatile gittik. Böylesine zor bir sezonun ardından tatile çıkmak hoştu. Bu sene farklı olan tek şey aralıkta teste katılmam oldu. Çekiş kontrol olmayan yeni aracı test etmek önemliydi. Ocağın hemen başında yeni aracı test etme şansı buldum ve her iki araçta hazırdı. Bu çok önemliydi ve Felipe ile birlikte gelişimin devam etmesi için değerli veriler topladık. Testlerin işleyişinden cidden memnun kaldım. "

"Melbourne’de yarışı seviyorum ve orada daha önce kazanmak çok güzel. Senede 1 kere kullanıldığı için pist ilk gün çok kaygan oluyor. Motor freni olmadan fren daha zor olacak ancak bir çok test yaptık ve sürücü hemen adapte olabiliyor. Geçen seneden iyi anılarım var; tüm hafta sonunu domine etmiştik, hem pole pozisyonunu hem yarışı kazanmıştık. İyi bir başlangıç yapmak hoş olur. Geçen sene bunu başarmıştık ancak daha sonra biraz kaybettik. Bu sene yine kazanarak başlamak istiyorum çünkü her zaman yakalamaya çalışmaktansa lider olmak daha iyidir."

"Sezon başında ne olacağını söylemek her zaman zordur çünkü testlerde kimin ne kadar yakıt ile çalıştığını asla bilemezsiniz. Söylediğim gibi Ferrari’nin güçlü olacağını düşünüyorum ancak kesin gerçeği Melbourne’de göreceğiz."


Yorumlar

  1. Geçen yıla oranla çok çok daha güçlü bir Kimi var karşımızda!!Avustralyayı kazanacagını düşünüyorum.

  2. Nedim_Ozgur Derinbay avatarı
    Nedim_Ozgur Derinbay

    Go KiMi Go :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir