Hamilton “Halo Gelecekse İsteğe Bağlı Olsun”

yazar:

kategori:

Son 2 senenin dünya şampiyonu Lewis Hamilton, halo tarzı kokpit koruma sistemine karşı ifadelerini sürdürüyor.

Dün Ferrari’nin halo tarzı kapalı kokpit sistemini ilk defa piste çıkarmasının ardından bir çok pilot olumsuz açıklama yaptı ve bunların başında yer alan isimlerden birisi Lewis Hamilton oldu.

Halo’nun F1 tarihindeki en kötü mod olduğunu söyleyen Hamilton, Sky Sport’a yaptığı açıklamada bunun isteğe bağlı olmasını istedi.

Hamilton “Umarım, gerçekten umarım bu gelmez. Gelirse de kullanmama seçeneği olur çünkü ben bunu aracımda kullanmayacağım.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton “Halo Gelecekse İsteğe Bağlı Olsun”” için 29 yanıt

  1. Diğer sitedeki derlemeyi de görünce 🙂 bu işin olması gerekenini yada yakında olması onlara bağlı olmak üzere uzak gelecekte olacağı söyleyelim. Pilotlar sonunda bu yapbozlardan sıkılacaklar ve tüm bağlayıcılıklarına rağmen isyan bayrağı çekecekler. Çekmelilerde. Bunun olacağını sezen yönetim tedbir alabilir tabi.
    Zamanında Group B deki değişim bu şekilde gerçekleşti zıttıyla tabi 🙂 Pilotlar araçların üreticilerin mantalitesi nedeniyle aşırı tehlikeli ve sürülmesi güç hale geldiğini seslendirmeye başladılar kulak veren olmadı sonunda da bir nevi grev gibi toplanıp işi bıraktılar tabi o dönemin idaresi üreticiler için yamayı buldu alttan birçok pilot çıkarıldı ve iş Henry’nin koltuğun altında ki yakıt deposunun (işte o kadar dandikti kafaları) patlayıp aracın demir yığınına dönmesiyle finale erdi sonra herşey değişmeye başladı. Velhasıl pilotlar isterlerse yönetimi aciz bırakabilirler birlikleri varsa işe yarabiliyor olmalı yoksa yine önce onlar çekiyor. 2009 dan beri 7 yıl geçmiş bu kadar değişiklik, yap-boz F1’in 25 yılında yok neredeyse. Fazla kurcamala bozarsın komedisi bu yüzden.. bozuldu işte. Tek memnun olan var üreticiler o kadar..
    Tabi F1 dekilerin narsizmi biraz daha yüksek olduğundan bu tip birleşmeler hiçte olmayabilir zira yapabilecek olsalardı Ayrton’un ölümünden beri birçok defa yapabilirlerdi krizler olmadı denemez.

    Şahıslar paralarını alıyorlar devasa kazanıyorlar bunda sorun yok ama ömürleri adaptasyon ile geçiyor kurallara, uygulamalara ve dahi sosyal plat. üzerinden de devamlı sporun mevcutlarına yönelik tepkiler alıyorlar bu işi tatminsizleştirir onlarda.

  2. Bu ısrarlı tutumu güzel.. Saygı duyuyorum.. 2 gündür bu geçip duruyor aklımdan. Bunu savunup izahlamaya çalışan kim varsa saygı duymam neleri başarmış olursa olsun tüm pilotluk profilini kendi açımdan 0’lar geçerim hiç yoksa gücü olmasa dahi istemediğini belirtene, ısrar edene görüşüm farklıysa fazlaca saygı duyarım. Bazı pilotlar işte yanıltmıyor insanı. Helal olsun denir.
    Ben orada olsam ve pilotlar birliği bunu savunuyor olsa aralarından ayrılırdım dahi ki şuan başkan dedikleri kişi savunuyordu…
    Güvenlik vs vs zırvaları diyorum kusura bakılmasın bunu savunan izleyiciler gördüm, görüyorum malesef ki görüyorum işte kapaktır Lewis’in bu tavrı..
    Canını tehlikeye atmak başka, korkak tavukluk başka… Zıpçıktı montajları kabul etmek daha başka..
    Düşün adam bir de Mercedes pilotu… Diğer açıklayanların da kimin ne olduğu anlaşılıyor.

    Ben bunlara evveliyattan karşıyım konular bir segmentlik ve popülerlik üzerine yürüyemez. 95 ten beri kokpit duvarların yükseltilmesi vs yapılanların çoğuna karşıyım bu anlık, zıpçıktılıklardan dolayı motorsporları mücadelesi kayboldu. Ben bu duvar yükseltmesinin daha bir tane vakanın akıbetini değiştirebildiğini tespit edemedim. Felipe, Jules daha nice kazalar yine oldu yapılanlar bunlara birşey getirmedi vaka üzerine analiz zaten doğru bir konu değil. Şasi güçlendirmesine karşı değiliz Kubica kazasının farklı sonuçlanmasını engelleyen şey bu geçmiş birçok pilotun ölümüne sebep olan da zayıf şasiler Robert’ten çok daha düşük crash G’leri yediler. Senna dan sonra da kablolar geldi. Ancak işin temel arayüzü değişmemeli MotoGP’e kapalı giydirmeler öneriliyor mu onlar pilot değil mi.
    Bu adamların hepsi çocukluktan Kart dan geliyor ucuz diye mi önemsiz hayatları milyon $lık çocuk olmayınca kart’ları kapatalım denmiyor herhal. Her yıl onlarca kişi ölüyor kart araçlarında temel yapısı değişiyor mu hayır değişemez… Popüler kültür safsatacalığı yapmasın kimse birisi ölecekse ölür o kadar dert ediliyorsa yarışların topyekün kalkması, tüm otomobillerin 140 km/h ile sınırlanması lazım. Yarım yamalak algı kurmacaları işte itirazımız buna.

  3. Neyseki F1 ruhundan anlayan şampiyonlarda var.

  4. McLarenist® avatarı

    f1 camiasının sürücü güvenliği için daha akıllıca bir aparat bulabileceklerini düşünüyorum. Zira bu sistem darbe esnasında sürücüyü yine çok yönlü koruyacak bir aparat değil. Ayrıca görüş alanında start sonrası kalabalık virajlarda anlık dikkatsizliğe sebep olabilecek nitelikte, sonrasında beyin iki göz arasındaki o siyah çizgiyi yok edecektir ancak başta sürücüde ister istemez bir dikkatsizlik sorunu yaratabilir. Geçeceğini düşünmüyorum.

  5. J.P.Montoya avatarı

    Bu adamda korku pek yok zaten. Hatırlıyorum da Bianchi nin kazasının olduğu Japonya da bile ne zaman güvenlik aracı çıkacak diye yırtınıyordu. Vettel . Button gibi birkaç pilot da sürüş imkansız diye ağlayıp yakınıyolardı…

  6. İsteğe bağlı olmayacağını kendi de biliyordur. Bu işin aerodinamisinden ağırlığa kadar birçok farklı unsuru var. Kahraman görünmek için abartılmış bir açıklama. Fakat sistemi hakikaten de sevmeyenlerden biri, orası kabul.

  7. Hamilton’a cidden hak vermemek elde degil. Bu spor tehlike sporu. Her ne kadar aramizdan birini kaybetmek istemesek de olabilecek bir sey. Jules halo sistemi ile korunamazdi zaten.

  8. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Senna ruhu bu .

    En riskli spor dallarından birsi ancak korkacaklarsa yapmasınlar.

    1. Senna ruhu ve lewis

  9. F1’de bu kadar mühendislik savaşı varken o Halo’yu oraya sadece korumalık diye koymazlar be Hamilton. Gelirse ya kullanmak zorunda kalırsın ya da emekli. Ama istemeyen pilotlar olarak toplanıp bir şeyler yapabilirsiniz onu deneyin bence.

  10. Halo’ya karşı Diren Hamilton yanındayız !

  11. Onur Gentas avatarı

    Bu dönemde yarışan pilotlar F1 tarihinin güvenlik açısından en şanslı pilotlarıdır. Tabi ki halo sistemi güvenliği 1 adım daha öteye götürecektir. Fakat F1 araçlarıda artık geriye kalan bir kaç güzel özelliğinden birini daha kaybedecektir. Kaldı ki normalde halo yerine çok daha güvenli sistemlerde bulabilirler fakat kokpit hala açık diye kendilerini kandıracakları için bu sistem üzerinde duruyorlar muhtemelen. Güvenlik önemli ama her şey değil, motor sporlarının doğasında var tehlike ve bu kadar sevilmesinin nedenide budur.

  12. Formula2016 avatarı

    Hamilton umarim kullanmaz ve kullanmadigi bir yarista ölür.Vettel in olgunluguna ne zaman ulasacak acaba bu adam?ònemli olan goruntusu degil hayat kurtarmasi bu parcanin.

    1. Ölmesini mi istiyorsun???? bu kadar katı yürekli olmayın lütfen.

    2. Ne diyorsun arkadaş sen?

    3. MARLon BROndo avatarı
      MARLon BROndo

      KARDEŞ SEN KAFAYI MI SIYIRDIN ?? AİLELER NASIL BU KADAR NEFRET DOLU , KÖTÜ NİYETLİ İNSANLAR YETİŞTİRİYO BU ÜLKEDE ANLAMAK GÜÇ.

      1. Formula2016 avatarı

        Buraya yazarken dikkat ettin mi bilmiyorum ama “yorum” yapilabilmesi adina olusturulan bir yerden dusuncelerimizi yaziyoruz yani isteyen istedigini soyleyebilir.ama sen olayi aileye cevirirsen olay farkli boyuta gecer senin terbiye seviyeni anlamis oluruz.ona gore dikkat etmelisin yorumlarina

      2. Hocam lütfen bir daha büyük harfle yazmayın. Bu Internet etiğine aykırıdır ve hoş karşılanmaz. Büyük harfle yazdığınız yorumlar bundan sonra kaldırılacaktır. Teşekkürler.

        1. MARLon BROndo avatarı
          MARLon BROndo

          anlaşıldı.

          1. Alakası yok aslında, büyük harf kullananlar üzerinden ego tatmini yapılır genelde, yönetici özellikle böyle fırsatları kaçırmaz, yakaladığında basar kalayı uyarır çoğu ego tatminidir.

            1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
              Kimi_Raikko_Forza

              Cümleye hocam diye başlıyor gerçekten egosunu tatmin edebilecek bir cümle başlangıcı, ezici karşıdakini aşağılayıcı. Arkadaş nasıl bir toplum olduk her şeyden nem kapıyoruz. Adam uyarmış ne emir kipi var ne üslup hatası rica etmiş sadece. Belki zamanında küfürlerin yüzünden ban yemişsen kuyruk acın vardır bu yorumu ona bağlayabiliyorum sadece.

            2. @scuderla-ferrari geçen gün canlı anlatımdaki sohbet sayfasında sürekli engellenip ip değiştirerek gelip küfür eden kişinin iplerinden birisi sizin yorumlarınızdan birisine denk gelmişti. Alakanız var mıydı?

              1. zaman zaman ufak argo kelimeler kullanıyorum yapım gereği ama birisine internet ortamında herhangi bir sebebden dolayı küfretme seviyesine düşmem. tamamen tesadüf olabilir bu durum, birisi denk geldiyse hepsi denk gelmesi gerekiyor sanırım.

    4. Saçma sapan konuşmayalım lütfen. Bu zamana kadar o ucube parça mı vardı ? Ölümlü kazalar her zaman olmuyor F1’de hatta artık ciddi yaralanmalı kazalar bile olmuyor. Jules olayı tamamen ihmalkarlık.

    5. Hamiltonı hiç sevmiyorum ama o kadar da değil.Seninki artık ruhsuzluk.Bir insanın ölmesi onun bir daha görülmemesi demek.Dünyadan bir kişinin eksilmesi demek.Ayrıca yetenekli bir pilot.Kurallar doğru düzgünken bile 2.yılında şampiyon oldu.gridde böyle yetenekli pilotlara ihtiyaç var ama bu şekilde şampiyon olmalarına değil.Lütfen yorumları doğru düzgün yapalım.

  13. Farkli iki yaris tulumuyla yarismasina izin vermeyen FİA buna mi izin vericek. Hamilton gibi bende bu sisteme karsiyim.

  14. Peki kimse mi düşünmez bu parçanın aero etkisini, yapacağı ağırlığı HAM? Kaldı ki fia izin vermez. Gaza gelmeye lüzum yok.

  15. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    Helal olsun hamilton. Helal olsun. Hatta yarışın ortasında sök at aracından, bu kardeşin senin yanında.

  16. FA-14-Sulonso [MP4-31H] avatarı
    FA-14-Sulonso [MP4-31H]

    Helal be Hamilton.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir