Alonso "Ferrari Gelişmedi"

yazar:

kategori:

Alonso, dünkü Türkiye GP sıralama turlarında Q2’de elendi ve bunu Alonso’nun şaşırtıcı bir şekilde yavaş kalmasına bağladı.

İtalyan medyasından ise Alonso’nın yaptığı hatalar karşısında eleştiriler yükseldi.

La Stampa’ya konuşan Alonso “Çin, İspanya, Monaco ve Türkiye’de gelişmedik. Red Bull, Mclaren ve Mercedes ise hepsi ilerledi.” dedi.


Yorumlar

  1. massathebest bey kardeşim… senin böyle kan kusmana anlam veremedim.Massa Ferrari de üvey evlat olmadı ve onu korumak etiği altında bu sene yarışmasına dahi izin verildi.ALonso ya özel muamele uygulanmadı ve yetmezmiş gibi onu geçmesine dahi izin verilmedi.Pit e girerken yapılan o geçiş bunu destekliyor.Alonso ile Massa arasında pist üzerinde birbirerini zorlamama gibi bir kural olduğunu sanıyorum.

    massathebest bey kardeşim… umarım; buradaki bazı yetersiz insan tiplerine uyup saçma sapan saldırılara ve eleştirilere geçmezsin.Ben Ferrari taraftarı değilim ama Alonso yu sevdiğimden ötürü takım arakadaşınıda izlerim ve onun önde olması beni üzmez.Senide üzmesin…

  2. Şu başka takımların gözü kapalı taraftarlarından bir kurtulabilsek… Buraya aptalca bir dünya yazı yazmalarınada anlam veremiyorum.Örneğin Mercedes Benz lakaplı vatandaşın saçma sapan laflarının sebebini sormak isterim.Kuyruk sorununuzmu var kuzum.McLaren kendi yetiştirdiği adamı açıkdan destekleyince ,bana burada şampiyon olma şansı vermezler (sizin şampiyon olacak pilotunuz var, beni serbest bırakın) diyerek takımdan ayrılmışdır.Burada yazdığınız saçma sapan laflara verdiğim cevapları hemen sağa sola şikayet edip sildirmeye kalkışıyorsunuzda.Alonso ya küfür eden McLaren mekanikerlerine neden laf edemediniz.Ron Dennis adamları ite kaka sağa sola sallarken neden bunlara laf edemediniz.Macaristanda ALonso ya yol verde senden önce sıralama turunu atsın dediklerinde işi inada bağlayıp yol vermemek bir yana kızıp o hatayı yapan ALonso nun ceza alması için takımın sahibi tarafından şikayet edilmesi dahi sizin gibilere bişe anlatmıyormu???.
    Bırakın şu Alonso yu.Mercedes Benz lakaplı vatandaş… Sen git Hamilton yada Button ı sorgula ve bana sakın ha Mercedes GP taraftarıyım demeyesin. Senin gibiler Mercedes GP taraftarı olamaz ki olsa bile MSC ve Rosberg ile ilgili hiçkimse Alonso ya böyle saçma sapan şeyler yazmaz.

    BU Alonso denen adamı bir zaman sonra F1 in pilot koltuğunda görmeyeceksiniz.Sanırım 3 sene sonra ALonso pilorlukdan çıkacakdır.Umarım o gün gelirde sizin zırıltılarınızı okumak zorunda kalmayız.

  3. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    havadan şampiyonluk nasıl gelir biri bana anlatabilirmi.

    2005 ve 2006 yılları yarişlarını setrettiyseniz kimi ve efsane şumi beyin dökülüşlerini izlersiniz.

    ha geçen seneki difizör şampiyonluğu derseniz tamam ilk 6 yarış ful 1. lik
    fark getiren havadan puanlar böyle olur.

  4. Anti alonsoıculara fırsat doğmuş belli oluyor,asıl önemli olan başlıktaki meseleye kimse söz etmiyor varsa yoksa alonso.Elinden geleni yaptı alonsoda massada ama araç hızlı deil ve bunu söyleyen takımın direktörü.Ferrari şasi gelişiminde rakiplerinden çok geride.Enzo ferrari motoru güçlü olmayanlar şasiye önem verir diyordu yalnız o zamanlar motor geliştirme yasağı yoktu ve nezaman motor gelişiminde yasak geldi ferrari malesef efsaneliğinden uzaklaştı.Bu durum Ferrari ve formula1 için hiç hoş deil.Genellikle insanlar kırmızı otomobillerin önlerde olmasını bekler yazık çok yazık.Bu takımın bu hele gelmesine izin verenlerden nefret ediyorum.

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Kolayı ver Alonso seneye başka takıma geçersin olur biter..Senin için çok kolay..Üzülmene gerek yok.

  6. mert merter avatarı

    Takima saniyeler kazandiran pilotlar MercedesGP den summi McLaren den Lewis renodan kubica..geriisi arac iyiyse iyi görünür yoksa durum ortada RetBuL pilotlarida müthis mühendisi ByNewey e duva etsin yoksa onlarin gecen yilki ve bu seneki haleri ordada heleki istanbul daki salakliklarini görünce :))

  7. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    iyi de alonsonun alınma sebebi zaten onun "muazzam" katkısı.

    McLaren i 0.6 sn hızlandırdığını iddia etmişti bi aralar.

    o zaman sıkar dişini ferrari ye 1 sn. kazandırır.

  8. işte alonso böyle anında satar adamı birazcık sıkışsın yeterki

  9. hayır hayır djarum, yanlış düşünüyorsun. düşündüklerimi söylemek için puslu havayı beklemeye ihtiyaç yok. aklımıza geleni, aklımıza geldiğinde söyleriz. bunda da bir art niyet olmaz. neyi görmüşsek onu söylemişizdir. alonso, 2 hafta önce monaco'da aracın iyiliğinden hızından bahsetti. pole alabilirim dedi. sıralamaya çıksaydım galip gelebilirdim dedi. şimdi aynı araç için "monaco'da araç gelişmedi" diyor. bu dikkatimi çekti.

  10. massathebest,herkes puslu havayı beklerken ilk uluma ferrariciden yani senden gelmesi bayağı şaşırttı beni,Alonso neden ferrariye transfer oldu bir çok nedeni var,nedenlerinden bir tanesi (luca di montazemelo söyledi)takımdan istekleri ve bunu yüksek sesle söylemesi,şimdi alonso çıkıp araç bu hafta iyi değil dediğinde,vay efendim sen monacoda öyle demiyodun demenin çok habes olduğunu üzülerek söylemek isterim,monacoda araç çok iyiydi yalan mı?,istanbul parkta iyi değil yalanmı? e ne yaptı alono iyiken iyi dedi ktüyken kötü,bu kadar basit.

  11. herkül işde… maydanoz olmasa salataya ne bulaşabilirdi acaba…:).

  12. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    herkül zaten bende aynı şeyi söyledim 🙂 Önemli olan faklılıklara saygılı olabilmek.Neyse şimdi bunları boşverelim.Hepimize iyi seyirler.Okay Karacan da biraz bişeyler yapar umarım 🙂

  13. sen ne için burada yazıyorsan hangi duygularla bu siteye takılıyorsan muhtemelen bende aynı duygularla buradayım. senin hoşuna gitmeyen şeyler başkasının hoşuna gidebilir. alonsoyu sevmeyenler olmasa belkide burada olmazdın. bende kimiyi sevmeyenler olmasa belkide burada olmazdım. Allah c.c.(şanı en yüce)yaratılanların değerini anlayalım diye herşeyi zıttıyla yaratmış. acı-tatlı soğuk-sıcak gibi. buradaki çok kalp kırmadan ufak tefek aşıkvari atışmalardan zarar gelmez. o yüzden asma o güzel yüzünü sıkma o tatlı canını kalbini kırdıysam affet beni…nickinin yazılışı zor arkadaşım benim:)

  14. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    herkül sen ve senin gibilerin ne düşündüğü pek önemli değil.Bazılarıda Melbourne kahramanı benim için ama onu sevenler içinde benim ne düşündüğüm önemli değildir.Aynı jerez,Adelaide,Spa 98 kahramanları gibi.Onlar içinde benim ne düşündüğüm önemli değildir.Senkide bizim için değil.Sanki araç harikada bizimkiler kasıtlı sorun yaşıyor.Laf salatası.

  15. bence dün alonsoda bir rahatsızlık vardı. halsiz gibi duruyordu. takım ve araçla alakalı bir iyi bir kötü konuşuyor. bu tutarsız ifaedeler onun ilerde aleyhine olur. sevmeyenleri bayram yapıyor. sevmesemde empati yapıyorum ve haline üzülüyorum. sen iki yıl şampiyon ol. mclarene git orada sorun yaşa. sonra renoda yarış. o harika singapur yarışını(!) çıkar. benim gözümde singapur kahramanı ol. sonra gel ferrariye buradada bir başarısız olursa gidecek başka kapı pek kalmayacak galiba…

  16. faruk, alonso'nun pilotajından ve yeteneğinden şüphe etmem. başarıları da tesadüf falan değil elbette. ama genelleme yapılmasına karşıyım. çıksın aslan gibi mücadele etsin sıralamada, geçsin massa'yı eyvallah. tıpkı avustralya'da, ispanya'da, çin'de olduğu gibi. biz de helal olsun iyi yer kaptı diyelim yine. ama monaco'da sıralamada yok alonso, dün massa'ya geçilmiş. arkasından bir genelleme yapılıyor, alonso her pistte daha hızlıdır diye. ben buna karşıyım.

  17. faruk sapmaz avatarı

    massa the best arkadaşım…tabiki öyle bir şey olamaz…parametreler çok fazla…ve bunu en iyi şekilde değerlendirip ona göre hareket edecek pilot diğerine üstünlük sağlayacaktır…bu massa da olabilir,alonso da…bu konu ile ilgili olarak bir haber vardı geçn günlerde izin verirsen onun linkini vereyim sana,okursan sevinirim…sadece bir yorum,,,massa ile ilgili olduğu için okumuşsundur muhakkak…
    http://www.trf1.net/index.php/formula1_haberler/14274-alonso-massayi-psikolojik-olarak-cokertti-haberi.html

  18. nereden biliyorsun? son 2 sıralama seansında alonso kendi hatasıyla birinde sıralamaya çıkamadı, diğerinde elendi. dün massa'nın gerisinde kaldı. alonso'nun hata yaptığı turda massa 1,27,200 atarak q2'de 4.sıraya yükseldi. belki de son 2 sıralama seansında massa gelişti??? ve bundan sonra da massa alonso'ya kolay kolay geçilmeyecek sıralama seanslarında?? bunu bilebilir miyiz? garantisi mi var alonso geçecek diye?

  19. Alonso her pistte takım arkadaşından 02 ile 05 saniye daha hızlıdır,bunu inkar edenler bundan önceki sıralamaları bir daha gözden geçirsinler.

  20. Yorumlara bakıyorumda,adam daha ölmeden miras kavgasına tutulmuş bazıları,yarış saat 15 te başlıyacak hatırlatırım, 2 alonso dün hata yapmasaydı enazından 4üncüydü. yarış bitsin bakalım o zaman ne yazacaksınız.

  21. La Stampa'ya konuşan Alonso "Çin, İspanya, Monaco ve Türkiye'de gelişmedik. Red Bull, Mclaren ve Mercedes ise hepsi ilerledi." dedi.

    2 hafta önce monaco yarışında böyle söylemiyordu alonso. aracın çok iyi olduğunu, pole alabileceğini, ve hatta sıralamaya katılabilseydi yarışı kazanacağını bile söylemişti. ispanya yarışında da red bull'ları yakalamak gerektiği açıktı ancak, ferrari'nin mercedes ve mclaren'in arkasında olmadığını söylüyordu.

    yine anlamsız gereksiz ve çok konuşmaya başladı alonso. yukarıdaki sözlerinin, kendisine ve takımına bir faydası var mı?

    sen pilot olarak üzerine düşeni yap; önce hatasız sür, sonra takımı eleştir.

  22. kimiye diyorlardı ki aracın geliştirilmesinde yardımcı olmuyor.alonsonun getirilmesindeki en büyük sebeblerden biri de alonsonun mühendislere gelişimde yardımcı olmasıymış.belli oluyor ne kadar yardımcı olduğu.aslında iyi oluyor ferrarinin böyle gerilerde kalması.çok seviniyorum.ferrari haketdi bunu.para uğruna kimi yi gönderdiler takımdan.şimdi santander ferrariye mühendis de bulsun bakalım.:D..aslında ferrranin bu durumuna hiç acımıyorum.olan felipeye oluyor…kimi sen de dön artık ya.sensiz bu yarışlar çok sıkıcı…

  23. faruk sapmaz avatarı

    hakan tezel…eğer ortaya bir önerme atıyorsan biraz destekli olsun…kiminin geçen seneki halini de biliyorsun…mevzuyu kimi alonso tartışmasına getirme istersen…çünkü bu kısır döngü sabaha kadar devam edecektir…ve ne sen benim dediğimi kabul edeceksin ne de ben senin ki ni…senin kimi yi,sevmen için gerekçen neyse,bizim de alonsoyu sevmemiz aynı gerekçedir…yani seviyoruz…ama mevzu kimi mevzusu değil…en basitinden,,,7 yarışa girilirken,geçen seneye göre ferrarinin durumu daha iyi..pilotlarda 3,markalarda 2 ci…ayrıca bu yarış daha koşulmadı…her şey olabilir…alonsonun yarışı kazanabilmesi mümkün mü…evet çok zor ama mümkün…o yüzden,,,daha hiç bir şey bitmedi…ben alonsoya ve kısmen ferrariye güveniyorum…bu yarışı kazanamasa bile çok geride kalmasın sadece…gelişmek zorunda olduklarını biliyorlar ve gelişecektirler…

  24. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Bence 2007 de Kimi'nin alınması hataydı.Kimi bile şampiyon olabidiyse o kadar sorundan sonra,Alonso 2007 de şampiyon olurdu.2008 de Massa sadece 1 puan la kaçırdı ve Kimi 25 puan uzaktaydı Alonso yine şampiyon olurdu.Hata Kimi'Nin alınmasıydı.Bu onun aynı zamanda sürüş stilini ve yarışlara yaklaşımınıda değiştirdi.Onun yeri Mclarendi.(Birisi çıkıp Kimi 2007-2008'i alırdı derse saygı duyarım,çünkü hiç bir zaman bilemeyeceğiz)

  25. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    malezyadaki sorundada adam debriyajsız otomobil kullandı ki bu her babayiğidin harcı değil 50 küsür tur gitti o halde

  26. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ferrari f kanal üstünde daha çok durursa bence daha çok geride kalır alonso nunda başı yanar ben bi alonsocuyum alonso çok ii bi pilot az hata yapan ewt bu aralar aşırı hata yapıo farkındayım ama dikkat ederseniz o hataların hepsini yarışlarda kapattı malezya hariç ordada motor patladı avusturalyada sonunculuğa düştü 4 oldu çinde ceza aldı yanlış lastik seçimlerine rağmen 4 oldu monacoda antramnlardaki kazada tamamen şansızlık ewet alonso hatasıyla o duvara çarptı ama o kadar düşük hız ve açıyla çarpılmasıla şasi kırılmaz normalde ama alonsonun şansızlığı işte kırıldı sıralamalara katılamadı yoksa ordada polü alır 1 olurdu ki o yarışta pitten başlamasına rağmen 6 oldu yapmayın arkadaşlar hep olumsuzları görmeyin bu adam bu akdar şeyi yapıosa bu adam0 büyük pilottur

  27. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Zaten 0.2- 0.3 daha hızlı sürüyor Alonso. Massa'dan her pistte nerdeyse o aralıklarla hızlıydı.

    Ama zaten Ferrari'nin gelişmediği apaçık ortadaydı. McLaren sezon başında söylemişti, müthiş bir cephaneliğimiz var diye.
    Sanırım Ferrari Parçaları zula yapıyor .

    Eğer böyle devam ederlerse bilemiyorum artık güvenimi kaybetmeye başladılar.

    Sezona RedBull ile birlikte ''En hızlı'' otomobil olarak başla, sonra ise orta gruba düş.

    Biz burda bunları düşünüyorken,acaba onlar ne düşünüyordu…

  28. Bnce Kimi'nin gönderilmesi bile hataydı bu adam asla Kimi'den iyi bir pilot olmadı.Kimi durmuş Ferrari'ye yarış kazandırabiliyorken bu adam daha Q3'e kalamıyor havadan gelen 2 şampiyonlukla ortalarda dolanıyor!

  29. kerim sisman avatarı

    Fern4ndo-4LonSo arkadaşım alonso zamanında "en iyi araç biziz" yorumunu yaptı. bunun için eleştiremezsin. çünkü doğruydu. farkındamısın bilmiyorum ama sezon başlayalı 2 ay oldu. diğer araçlar kendilerini geliştirdi. ferrari yerinde saydı. alonso yine doğruyu söylüyor. alonsonun bu yaptığı yorumuda eleştiremezsin. neymiş en kötü yorumuymuş. töbe töbe. ferrrarinin kendini geliştiremediğini sokaktaki çocukta biliyor. alonso bi sürü hatada yaptı. eğer o hataları yapmasaydı puan olarak açık ara önde olurdu zaten. alonso sıralamadi o hatayı yapmasaydı kaçıncı olacağını sanıyorsun sen. en iyi derecesi 6-7 olurdu. başarısızlık bana göre %80 takımdadır. pilotun hata yapmasını anlarım ama 800. yarışını koşacak olan ferrari gibi bir takımın aracı geliştirememesini, kötü yönetilmesini asla kabul edemem. takım direktörlerinin biran önce temizlenmesi gerek. özelliklede italyanların. motor konusundada mercedes ve renodan geriyiz. her sene böyle oluyor. hep 10-20 beygir daha güçsüz oluyo ferrari. anlamak mümkün değil. bide en çok para harcayan takımsın ya.

  30. Bazı arkadaşların şimdişi tepkisinii alacağım hadi alonso sen renault umuzuu seni sevanlarin tabiriyle 0,2 0,3 daha hızlı sürüyordun ya bunuda sürsene hani sen bir mühendis gibi arabayı geliştiriyordun geliştirsene ne duruyorsun

  31. faruk sapmaz avatarı

    dünkü sıralama turlarınının 2.seansının sonunda pite girdikten sonra sadece 1 tur atabildi…bu da onun 3 seansa kalamaması için büyük bir sebepti…bu nasıl strateji…saliselere bağlı olarak bir pilotu piste çıkarmak,,,alonso da daha iyi bir derece yapabilmek için zorladı ve sob virajda hata yaptı…ve 1 saniye ile bir tur atabilme şansını elinden kaçırdı…ferrari son yıllarda saçma sapan strateji hataları yapıyor…bunu kimi de de gördük,massa da da,alonso da da…
    aracın gelişimi diğerlerine nazaran çok yavaş…red-bull aldı başını gidiyor…pilotaj ve şans ile diğerleri bu farkı kapatmaya çalışıyorlar…bir takımın ligi domine etmesi sorun değil,sorun sadece rekabetin ve heyecanın olmaması…ferrari taraftarları kazanabilme ihtimali olan aracı pistte görmek istiyor…ancak o araç avustralya gp den bu yana ortalıklarda yok…
    alonso ya hem katılıyor hem de katılmıyorum…araç kötü olabilir ama senin pilotajın o farkı kapatmaya yetmese de,,,farkın bu kadar açılmasına da engel olmalı…

  32. 0.6 saniye cebindedir çıkart hadi 😀

  33. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    raikonen bizdeyken aşırı derecede agresifti gerçekten ama ferrari sürmesi farklı ve zor bir araba bunu rai her seferinde söledi,birde mclaren kerbleri en iyi kullanan takımedır ve raide buna bağlı olarakta sonuna kadar zorluyordu ama ferraride sürüş stilini değiştirmek zorunda kaldı ne yazıkki ve zaten buda onun f1 den soğumasına neden oldu ne yazıkki,bilmiyorum ferrariyi sevmezdim ama rai yi bitirdiler daha çok bir antipatim oldu…Sonbirşey bu dominikali ve ekibiylede bu iş yürümezzz ferrarici arkadaşlara geçmiş olsun

  34. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Alonso'yu çok severim.En iyi pilotlardan biri olduğunu düşünüyorum.Schumacher,Hamilton ve Raikkonen ile birlikte.Ama Raikkonen'in dediği gibi aracı pilot geşiltiremez.Teknik bilgisi veya becerisi olabilir ancak aracında bir sınırı var.Herşeye rağmen bu gelişmiyor denmez,ilk defa bu kadar kötü bir yorumunu okudum.Hani en iyi araçtık,takım şampiyondu.Bu Ferrariye gelenede birşeyler oluyor.Agresif Kimi gitmiş başka Kimi gelmişti.Hata yapmayan Alonso hata üstüne hata yapıyor.Çok kızgınım çok.Bunları Mclaren'in muthiş gelişimine ve Redbull'un harika olmasına iftira atmak yada üstünü örtmek için söylemiyorum.Bizim pilotlarımız iyi sadece öz eleştiri yaptım.Ve çok üzgünüm.

  35. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    alonso gelıstırırsın sen.senın super komple bır pılot oldugunu senın taraftarların bılıyor.ferrarıcı ve alonso cu arkadaslar sız demıyormuydunuz alonso nun en onemlı ozellıklerınden bırı aracı gelıstırme becerısı dıye.az daha bekleyın belkı gelıstırır.massa da arap atı gıbı sonradan acılıyor..alonso massa nın arkasında kalırda puan farkı acılırsa cumbusu goruruz bakalım.

  36. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    F-duct yokken iyi bir araçtı.Neden bunda ısrar ediyorlar.Hamilton da,Schumacher de hatalar yaptı.Ama araçları gelişiyor ve telafi edebilirler.Ferrari şu anda Renaulttan bile geride.

  37. ferrari iyi yönetilmiyor bu açık çünkü gelişim yarışında geçen senede böyleydi ferrari gelişmiyor f kanalı kullandılar ama f kanal yarardan çok zarar getirdi yere basma gücünü düşürdü.Farklı yöntemler izlemeleri lazım.Pilot olarak 2 yetenekli pilotları var ve geçen seneki hüsranın ardından bu senede aynısı olursa domenicali yapması gerekeni yapsın bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir