Webber "Vettel'in Hatası"

yazar:

kategori:

Webber “Seb’in yüksek hız avantajı vardı ve içeri girdi. Yan yanaydık ve o bir anda sağa dönmeye karar verdi ve temas yaşadık.”

“Çok hızlı oldu. Bu takım için çok kötü. İdeal bir gün olmadı. Mclaren’ler iyiydi. O ana kadar dördümüz arasında çok iyi bir yarış oldu.”

“İkimiz de temas olsun istemezdik ancak bazen öndeyken bunlar olabiliyor. Bu olması gereken bir şey değil ancak oldu.” dedi.

Avustralyalı sürücü hâla şampiyona lideri. Webber, kaza olmasa bile yarışı kazanacağının garanti olmadığını söyledi.

Webber “Yarışta daha uzun yol vardı bu yüzden galibiyet garanti değildi. Yine de bir kaç puan alabildim ancak ikimiz arasında bir kaç metre ilginç oldu.”

“Bu her ikimizin istediği sonuç değildi.” dedi.


Yorumlar

  1. Yakup ERCAN avatarı

    Kaza anı görüntülerini araç üzeri kameradan tekrar izlenmeli vettelin gayet temiz bir şekilde geçiş yaptığı açıkca görülüyor. ama weber kıllığından geçilmesine rağmen vettelin arka lastiğinin kendi ön lastiğine temas edeceğini bilmesine rağmen sabit kalıyor. bunun adı geçilmeyi kendine yedirememiş maalesef vettel için üzüldüm.

  2. Osman ERENER avatarı

    kardeşim vettel daha iyi pilotsa geçsin webberi öyle her yarışta sorunları bahane etmesin.öyle geçerler adamı…:)

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    jet man neden her yorumunda muhalefetlik yapıyorsun kardeş. formula1 den herhangi birşey anlamadığğın bariz belli zaten,şaçmalamayı kesmelisin artık.fernando alonso senin ilk yorumuna katılıyorum kimi geri dönmeli kazma webber yerine

  4. Düzeltme yapıyorum: Kaza anını tekrar tekrar izledim. İki pilot da hatalı görünüyor. Vettel hatalı çünkü tam geçerken Webber'in üzerine kırıyor. Webber hatalı çünkü Vettel belli bir mesafe geçtikten sonra ona gerekli boşluğu vermiyor.

  5. üstü üste kaç yarışdır polü kazanıyorsan her yarış liderlik için mücadele veriyorsan büyütülürsün.

    daha önce podyuma çıkaması mucize olan bir çok pilot şuan şampiyon.

    vebber vettel arasındaki puan farkı ve son yarışlarda'ki webber üstünlüğü gülmemene yaardımcı olur.

  6. Arkadaşlar daha önceleri podyuma çıkması mucize olan bir insanı bu kadar büyüttüğünüze inanamıyorum.Birde kalkmış Webber'i Vettel'den daha iyi pilot olarak görenler yokmu gerçekten gülüyorum

  7. Volkan  Ayçiçek avatarı
    Volkan Ayçiçek

    fernando alonso kardeşim hamilton olsaydı ne olurdu ben senin kadar emin değilim 2008 de görmüştük massayı geçerken üzerine gelmişti massanın , monzada da webberin üstüne gitmişti hatta o zaman temas da olmuştu bugün de açısı olmamasına rağmen mücadeleye devam etti gazdan çekmedi ayağını ve button a temas etti jenson avantajlıydı biraz 1. viraj sonunda temas olmasaydı da pistte kalabilseydi geçilmezdi belki yani dediğim gibi hamilton a da pek güvenmiyorum ben ikili mücadelelerde

  8. bırakın çamur atmayı.webber aracını sabit tuttu ne sağa nede sola kırdı.ama vettel sağa amanevra yaptı yapmamması gereken yerde içerdeydi içerde kalmalıydı suçlu vettel dir acemiydi tecrübesizdi webber ile arasındaki fark bu

  9. bence gecen senın aynısı gormeye basladım gıbı redbull bole bocalarsa mclaren ısı goturur gıbı gelıo her ne kadar redbull gecılemez bı durumda olsada…bencede weber de hata sol on lastıgını vettelın sag arka lastıgıne surtmese bu olay olmazdı bıde onboarddan dıkkat edın hep sag aynaya bakıo vettel gercekten cok hızlı geldı oda anlayamadı vettelın nası yakaladıgını ama erken fren yapıp takım arkadsına kapıyı acık bırakmalıydı ornek;lewis ''bu arada lewise antipatim vardı bu yarıstan sonra degisti cunku yarısı ızlenebılır omasının baslıca sebebıysı button ada tebrıkler…

  10. Weber zaten bu tür geçişlerde sabıkalı. 2005' te de schumi'ye çarpmıştı.. Bir pilot onu geçince öküzlüğü tutuyor.. Tamam savunma yapabilirsin ama bir pilotun arka tekeri senin ön teker hizana gelmişse ve içerdeyse ve takım arkadaşınsa bırak be kardeşim… Hiç sevemedim şu adamı tam bir balta..

  11. Webber in her zamanki öküzlüğü tuttu… Vettel hızını almışken onu ancak bu şekilde kesti.Rakip bir takımdan olsa belki sorun edilmeyebilrdi ama hem kendi takım arkadaşı ve hemde duble gidince…. :).

  12. Webber'in hatasıydı. Kaza esnasında Vettel öndeydi, temas da Webber'in yolu kapatmaya çalışmasından meydana geldi. Bu arada ben de Raikkonen'i severim ama artık arkasından ağlamayı bırakın o adam daha F1'e gelmeyecek gelemeyecek.

  13. size göre webber-vettel iyi pilot muhteşem pilot

    webber'i rosberg'in yerine
    vettel'i schumi'nin yerine

    koyun bakalım tek galibiyet alabiliorlar mı

  14. mert merter avatarı

    katiliyorum weber orta sira bir pilot arac iyise bazi pilotlar da iyi oluyo wettel i de cok sisirdiler dedigim gibi arac iyise bazi pilotlar iyi oluyo.

  15. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    ikiside birbirinden kasap iki pilot siz bakmayın onların hızına ve araçlarının hızlarına..aslan payını paylaşırken yemi sırtlanlara kaptırdılar.

    pirince giderken bulgurdan olmak.

    vettel tam bir kasaptı hiç bahane bulmayın, bir o kadar da acemi bir çaylak

  16. webber'in koltuğunda rai yada hamilton otursaydı daha farklı olurdu diyemeyen zihniyet önce çıksın kendini ilan etsin tamam mı ?

    webber 10 yıldır kötü pilottu da şimdi birden bire mi iyi oldu ?

  17. mert merter avatarı

    ReTbUL bas mühendisi "Bugün Jenson ve Lewis'in de mücadelelerini gördük. Birbirleriyle yarıştılar ve birbirlerine yer verdiler. Biz de bunu istiyoruz.
    yavas yavas ögreniylrlar..

  18. Fernando Alonso Tarih: 30.05.2010 17:18:41

    bu ne şaçma sapan bi yorum sanamı kaldı vebber'in bahçede oturması gerektiği ayrıca senin mantığına göre büyük takımlar hiç uğraşmasınlar pilot için nasıl olsa araç iyi gp2 den toplasınlar hem maliyetide düşük olur hatta olmadı bizim dolmuşcu mahmut abiyi alsınlar araç iyi ya mahmut abi bile sürer :S

  19. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Sıkıysa Horner şimdi yeniden Raikkonen alternatifimiz değil desinde görelim,en büyük alternatif Raikkonen Redbull için,tabi Raikkonen dönmek isterse.

  20. Vettel nasıl olurda haklı olur biri bana açıklayabilir mi? pek anlamıyorum bu işlerden ondan soruyorum.

  21. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Seb'in yüksek hız avantajı vardı ve içeri girdi. Yan yanaydık ve o bir anda sağa dönmeye karar verdi ve temas yaşadık."
    bi anda sağa dönemeye karar vermedi Vettel'de hiç geçiş yapmayan bi insan değil yani.Webber'in orda dışarı açılacağını düşünerek sağa kırdı ama Webber öyle yanında Vettel yokmuş hiç bişey olmamış gibi sürünce kaza olur tabi

    Fernando Alonso arkadaşım son cümlene aynen katılıyorum Raikkonen olcaktı ah aaah…zaten o olsaydı önce kaza olmasın diye Vettel'e yol verirdi daha sonra hızlanıp yerini tekrar kazanmayı denerdi takımında arkadaşınında başını yakmazdı

  22. Melih Sönmez avatarı
    Melih Sönmez

    kavga çıkar 😀

  23. webber git ülkene bahçende otur.sen şampiyona lideriysen bu senin başarından çok redbull'un başarısıdır tamam mı?

    rai olacaktı ortalığın tozunu attırırdı görürdünüz o zaman

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir