Ricciardo’dan Hulkenberg’e “Haloyu Kullanarak Kahramanlığa Gerek Yok”

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg’in halo kokpit tasarımıyla ilgili yorumlarına cevap verdi ve bu sistemi kullanarak kahramanlık yapmaya gerek olmadığını söyledi.

Bildiğiniz üzere 2017 F1 sezonunda araçlarda bir çeşit kokpit koruması olması planlanıyor. Bu konuda öne çıkan tarz Mercedes’in önerdiği halo tarzı ve bu tarzın ilk prototipini piste çıkaran ilk takım Ferrari oldu.

Sistemin ortaya çıkmasının ardından gelen yorumlarda çirkin görüntü konusunda hem fikir olunsa da sistemin olması gerekliliği konusunda farklı yorumlar yapıldı. Hamilton sistemi istemediğini açık bir şekilde ifade etmişti. Hulkenberg de aynı şekilde korkunç göründüğünü ifade ederek karşı çıkmıştı.

Ricciardo “Hulkenberg’in katılmadığım bazı şeyler söylediğini duydum. Bu konuyla ilgili kahramanlık yapmaya gerek yok.

“Bu sistem sporu ya da aracın hızını değiştirmeyecek. Sadece uçan bir obje olması ihtimaline karşı bize ekstra koruma sağlayacak.”

“Neden böyle bir konuda göğsünü kabartıyor anlamıyorum. Bunun bir mantığı yok.”

“Araçlar 2008’den 2009’a geçtiğinde görsel olarak büyük değişiklik oldu ve araçlar o dönemde çok çirkindi. Halo o kadar farklı bir şey değil.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo’dan Hulkenberg’e “Haloyu Kullanarak Kahramanlığa Gerek Yok”” için 13 yanıt

  1. D.Ricciardo’nun yorumlarına bakınca duygusal bir kişiliği olduğu aşikar. Soğukkanlı bir pilot değil,herkeste soğukkanlı olucak diye bir kural yok. Göğsünü kabartıyor demiş miş, göğsünü kabartmak böbürlenmek değil mi ben mi yanlış biliyorum, çevirmede hata olduğunu düşünmüyorum. Bu sistem üzerinden kahramanlık yapmak diyo ama Hulkenberg açıkca izleyicinin gözüyle bakıyor olaya. Bu sistem bundan sonra koruma sağlar ise bundan önceki kazalarda ölenlerin,yaralalanların günahı neydi? Baba Bianchi’nin yorumları bence Ric’ya verilebilicek en doğru cevaptır. Ric halo var iken vincin altına girsin kurtulursa ortada halo kalırsa helal olsun…

    1. Bianchi’nin kazası gibi kazalarda, araç için yapılacak bir şey yok. Orada başka önlemler söz konusu.

  2. Ters tanga giymek isteyen taksın istemeyen takmasın

    Korkak tavuklar ile cesur pilotların bir farkı olsun bari

  3. Bu kadar korkaklıkla nasıl yarış pilotu oldun hayret yani Ricciardo. Şimdiki arabalar zaten oldukça güvenli. 70’lerde falan yarışsan altına kaçıracaksın demekki. Şu sporun ruhunu bilen Hamilton ve Hulkenberg gibi pilotlara ihtiyacımız var, sen yarışmasan da olur…

  4. Seni ne kadar desteklesemde bu sporun dogasinda var risk ricardo o zaman f1 i birak git yarisma buna vettelde dahil. Taraftar olmazsa f1de olmaz.

  5. FA 14Sulonso avatarı

    Hulkenberg sana soyluyorum Hamilton sen anla hesabi.

  6. Bu haloda en delikanlı yorumu vettel yaptı. Bir kez daha gönülleri fethetti.

  7. Korkuyorsan bırak, iyi para kazandın, kendine bir restoran falan aç.

  8. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    2009’dan sonra ki araçlara alıştık çünkü 2009’dan sonra ki araçlar yine formula 1 aracına fazlasıyla benziyodu ama bu bambaşka birşey.

  9. Çirkin dediği araçlar 2008 değil 2009 araçları. Her değişiklik ilk başta göze çirkin gelir sonra alışılır demeye getirmiş Ric.

  10. Ricciardo gözümden çok düştü. Korkuyorsanız yarışmayı bırakın bu kadar basit. Bu zamana kadar böyle bir parça yoktu. Eğer kapalı kokpit yapacaksanız Red Bull’un konsepti gibi araçlar yapın.

  11. 2008 araçlarına çok çirkin demesi aptalca

    1. 2008 araçlarına değil 2009’da yaşanan değişikliğin göze ilk başta çirkin geldiğini söylemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir