Renault'dan Genç Petrov'a Övgüler

yazar:

kategori:

Petrov, çaylak sezonunda geride bıraktığı 7 yarışta en iyi performansı Türkiye’de gösterdi ancak son bölümde Alonso ile olan mücadelesinde yaşadığı temas sonucunda lastiği patlattı ve puan alamadı.

Boullier “Tüm hafta sonu ondan memnunduk. Hiç hata yapmadı ve çok güçlü yarış performansı vardı. Bu bakımdan tam yarışın sonunda bir şekilde olan olay nedeniyle puan kazanamaması büyük hayalkırıklığı.”

“Ancak bu hafta sonu gelişim kaydetti. Bu pisti çok iyi biliyor ve seviyor. Ve kendine güveni ve takımı çekmesi bakımından büyük moral depoladı.”

“Kanada’da biraz geride kalabilir çünkü pisti bilmiyor ancak bunun dışında tam bir yarış hafta sonu olacak.”

“Antrenmanlarda iyi performans gösterdi, sıralamalarda iyiydi ve ilk kez 3. bölüme kaldı. Aynı zamanda yarış içerisindeki performansı da iyiydi. 54 tur boyunca Massa’ya yakalştı ve Alonso’yu arkada tuttu.”

“Onun için iyi bir deneyim oldu. Bunu başardı ve tekrar edebilir.” dedi.


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    o pozisyonda petrov un lastiğini bilerek patlatabildiyse eğer alonso,ona ödül felan vermek lazım:D olur mu canım öyle şey gayet de yarış hadisesiydi,ama tersi olduğunda burada mercedes nikli arkadaşın yazdığı şeyleri yazan daha fazla insan olurdu buna eminim..
    petrov harika yarıştı gerçekten ve onun için istanbulparaka gelen epey bir insan vardı pistin her yerinde

  2. ben farklı bi yönden yaklasacagım olaya Petrov Kubica'dan sadece 1 yaş küçük o yüzden genç Petrov yorumlarını pek önemsemiyorum Petrov F1'e geç kalmış pilotlardan bence giriş için ideal yaş 21-22 ama her pilot şanslı olamıyor malesef Vitaly gerçekten çok çabuk geliştirdi kendini araçla da iyi bir uyum sağladı umarım devamı gelir şanssızlığını da kırarbilirse tam olacak…
    Petrov-Alonso olayı da yarıs ıcınde gayet normal bır olaydır Alonso'yı eleştiren yoruma kesinlikle katılmıyorum 2008'de Hamilton cok daha tehlikeli geçişler yapıyordu mesela 2008 Almanya'da 2.sırada giderken lastikleri bitmiş ve adeta yol verecek olan Nelson Piquet Jr'ı pist dışına kadar iterek geçmişti ama Lewis'inde o günleri geri de bıraktıgından eminim geçen yıllarda kendını her konuda geliştirdi ve artık bu tip olaylara girmiyor gereksiz bir polemik ve kavga konusuna gerek yok basit bir yarıs kazasıydı Alonso ve Petrov'un kisi

  3. mercedes benz = pravakötör.onada artı oy verenler ona çanak tutan tipler.yaptığı yorumun hangi harfi doğru hangi harfi yanlış deseniz hepsi YALAN derim yanlış değil yani.yanlış bilmeden yazılan bir terimdir YALAN ise bilerek yanlış yazılan bir terimdir.

  4. Hüseyin Timur avatarı
    Hüseyin Timur

    Alonso yu sevdiğimi söyleyemem ama o ve onun gibi agresif pilotlar olmasa f1 çok sıkıcı oluyor..
    Aracını limitte kullanan ve rakiplerini zorlayan baskı yapan pilotlar F1 in seyir zevkini arttırıyor..

  5. Hüseyin Timur avatarı
    Hüseyin Timur

    Alonso yu sevdiğimi söyleyemem ama o ve onun gibi agresif pilotlar olmasa f1 çok sıkıcı oluyor..
    Aracını limitte kullanan ve rakiplerini zorlayan baskı yapan pilotlar F1 in seyir zevkini arttırıyor..

  6. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Klasik bir Alonso hamlesi ile güzel ve başarılı giden yarışı son buldu.Adama bilerek çarptı ve yarış dışı bıraktı.Yarış komiserleride uyudu tabi ki..Bunu bir McLaren pilotu yapmış olsaydı, takım ihraç bile edilirdi.

  7. umit isbilen avatarı

    8. virajda izledim ve her tur taktir ettim petrov'u, çok başarılı, çaylak değil de yıllardır f1deymiş gibi gerçekten bravo…

  8. Çok iyi götürdüğü yarışlarda hep şanssızlık yaşıyo malesef umarım bundan sonraki yarışlarda şans onunla olur ve hakettiği puanları alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir