Ferrari, Umutlarını Valensiya Güncellemesine Bağlıyor

yazar:

kategori:

Türkiye’de geçen zor bir hafta sonunun ardından Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, aracı geliştirmek için yeteri kadar iyi bir iş çıkarmadıklarını kabul etti.

F-Kanalın gelişimi için kaynaklarını bu alana yönlendiren Ferrari, artık F10’a performans eklemek için gelişimlere yönelecek.

Domenicali: “(Arka) Kanatla ilgili yeni sisteme çok yatırım yaptığımız doğru ama henüz yeterli düzeyde ve mükemmel değil.”

“Önümüzdeki ay olacak şey şu: Valensiya’da, araca bir çok yeni parçanın geleceği büyük bir güncellememiz var”

“Ama şu da bir gerçek ki en büyük takımların gelişim tempoları ile başa çıkmada yetersiz  kaldık”

“Daha fazlasını bulmamız gerekiyor. Çünkü 6-7 yarışın ardından pes etmek istemiyoruz. Şampiyonanın 2/3 bölümü hâlâ duruyor. Her şeyin olabileceğini gördük ve yarışlarda farklı durumların nasıl ortaya çıkabileceğini de gördük”

“Bu yüzden geçen bu kötü hafta sonunu, yapıcı yönüyle ele almalıyız. Tepki vermeli, depresyona girmemeliyiz. Depresyon, başta kendine belirlediği hedeflere ulaşmak istemeyenler içindir.”

Domenicali, rakiplerine göre F10’un yere basma kuvveti eksikliği yaşadığını ama tekrar önlere çıkmak için takımın yeterli zamana sahip olduğunu söyledi.

Domenicali: “Halimizden memnun olamayacağımız bir gerçek. Tepki vermeli ve aero bölümümüzde getirmeyi düşündüğümüz şeyleri neden getiremediğimizi anlamamız lazım.”

“Hayal kırıklığı durumu değil bu. Takımın sıkı bir şekilde çalışıp, hemen tepki verdiğinden emin olmalıyız. Zaman ortada, bu konuda sorun yok”


Yorumlar

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Şu gün şu anda sor bakalım aynı cevabı verecek mi?

  2. Berkan denen adam… sanırım cümle hafızan çok az olacakki… Alonso nun söylediği tüm açıklamayı yazamamışsın.Şampiyon olamayabilir oladabilir ama benim sürdüğüm(şimdiye kadarki) en iyi araç.

    Daha iki kelimeyi buraya yazamayanların Alonso yu eleştirmesi kendileri gibi saçmalıkdır.Bu araç… Massa,Raikonen yada Fisi nin verileriyle hazırlanmış olabilir.Birde… şimdiye kadar herkes ileri giderken Ferrari garip bir şekilde geri gitti.Alonso Bahreynde kazandığı zaman alkışladınızmıki şimdi eleştiriyorsunuz.Verileri kontrol etmeden saçma sapan yazmalarda cabası.Çinde o erken kalkış olmasaydı ve Yarış darmadağın olmasaydı McLaren yarışı kazanabilirmiydi? Avustralya yarışı dahada vahim durumdu.

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Aa evet o "Performansımızı geliştirmeliyiz. Valencia'da araçta önemli güncellemeler olacak ve umarım bu güncellemeler bizi olmamız gereken seviyeye getirir." demekle meşguldü…

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    "Kariyerimdeki en iyi otomobil" diyen Fernando Alonso nerede?

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    alay etmek istesem,lotus un ferrari ile ilgili söylemlerinin olduğu başlıkta ederim alayımı,bundan daha iyi bir malezeme olamaz.hiç alay ettiğim bir cümle hatırlamıyorum,sadece sezon başında atıp tutanlarla ilgili bir şeye değinmiştim,sen önce kendi ağzından çıkan şeylere dikkat et gerisi önemli değil.
    burada sevinmesini en iyi bilen tarafın kim olduğu bellidir,açıklama yapmaya gerek de yoktur.

  6. burak bocek avatarı

    Söylemeden söylemeye fark var kardeşim.Sen söylemiyorsun alay ediyorsun.Evvela herkes ağızından çıkana dikkat etsin.Bizde görüyoruz takımın geri kaldığını adamda bunu belirtiyor.Sizin gibi öfke saçmaıyor.Yarış kazandınız insan gibi sevineceğinze başka bir şey gibi etrafa saldırmayın.Her lafta manidar bir açıklama bir iğneleme.

  7. Yeni geliştirmelerin araçda birşeyleri değiştirdiği ortada ve aracın yapısının geliştirmeyi geç hissedebileceğide ayrıca bir sorun.Ferrari araçda birşeyleri yerleştiremiyor yada referans noktasını yakalamıyor . Kanada da gelişeceğiz lafından sonra Valensiya ya bırakılması buna örnek olabilir.

    F-kanal ı sabitlemeden diğer geliştirmeleri yapabilmek çok zor gibi.Bu sorunun ne kadar zaman kaybettireceğini ilerleyen haftalarda göreceğiz.

  8. Küskü; senin takımın Ferrari nin içine öyle bir çomak soktuki… onunla uğraşırken işlerini unutan bir Ferrari oluverdiler.F-kanal ve aynalar Ferrari nin baş ağrılarıdır.Şayet bu hadiseler olmasa daha iyi konumda olabileceklerine dair görüşler var.ALonso nun sessiz olması ve gülücükler saçarak bir demeç vermemesi endişelenmemin ana sebebidir.Sonrasında; sezonun başında B aracı gibi söylentiler (F1 de hadiselerin başlangıcı söylenti olarak çıkar),basit bir yolda hızlı değilken (Monako da) aracın duvarı yalaması ve kırılması çokmu anlamsız.

    RedBull gelişdi,McLaren gelişdi ama Ferrari gelişmek bir yana neden geriye gitti?10 numaralı uzmanlık sorusu.

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ee kardeşim dün bunları ben söylediğim de yemediğimiz laf kalmadı? yani başka takımının bir fanı söyledigin de mi kabul edilemiyor gerçekler.. sezon elbette bitmedi ama gözle görülen şeyler var,sezon başında double yapan ferrari şuan rakiplerinden 1 saniye geride kaldı türkiyede,araç yapısıyla felan alakalı bir durum yok,belki birkaç pistte kazanma potansiyelleri olabilir ama bu haliyle ferrari takımlar klasmanında 3. bile olamaz..

  10. arabanın ağzını yüzünü birazcık toplayın, azıcık rekabetçi olsun yeter. massa önümüzdeki iki yarış (kanada-valencia)harika sonuçlar alacak. konuşmayı kesip araca odaklanın artık.

  11. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ebnce avrupadan itibaren öne fırlıcak ferrari bakın göreceksiniz ben takımıma ve pilotuma güveniorum yüzümü kara çıakrmazlar inş:D

  12. Sayın Domenicali en büyük takımların temposundan geri kaldık diyorsunda peki Ferrari neyin nesi sorabilirmiyim?

  13. senem saruhanoğlu avatarı
    senem saruhanoğlu

    ayy yaa çok komik su domi yaa bu adamlar geçen sene 2010 aracı için 2009 sezonu ortasından beri çalışıyolar zaten kimiyi yollayıp kendilerine göre bi pilot almışlar yoksa bu aracın bu haliyle bu sene kimi olsa yinemi diyip çıldırırdı heralde

  14. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    iyi ki yeni difüzer ile yarışmış ferro!!! yok sa vah vah!!!!

    bu adam komedi gibi…

    "milli eğitim bakanı olan birinin" öğrenciler olmasa şu bakanlığı idare etmek ne güzel olurdu demesi gibi 😀

  15. murat levent avatarı

    Hakket yahu, millet kaçıncı ön kanadı değiştirdi bunlar hala dümdüz basit bir kanatla çıkıyolar, onu geçtim mclaren sanırım kanatla birlikte burunu da hafif aşağa indirmiş gibi geldi bana.

  16. burak bocek avatarı

    Anlaşıldı Kanda'da sürüneceğiz.Hani büyük paket ve ardından daha büyüğü vardı?İşte bizim hatamız bu;rakipler yol tutuşu ve aracın aerodinamiğine yönelirken biz ise sadece bir alan üzerinde ve bize hiçbir getirisi olmayan işler üzerinde yoğunlaştığımız için bu hale geldik.Bazı arkadaşlar aynaya bağlıyor işi ama çok saçma ayna dediğimiz hadise Ferrariye hiçbir şey kaybettirmedi bile.Gözle görülmez en fazla 0.050 ancak bir takımın ki Ferrari'nin patronu neyin yanlış olduğunu bilmiyoruz diyor yarış sonu.Sen bilmezsen biz nasıl bilelim be kardeşim.Benim umudum yok büyük güncellemeler olsa dahi rakipler hızla gelişiyor özellikle Mclaren.Adamlar en az 0.5sn hızlı bizden her yarış 0.2sn alsalar bile 2 yarışta 0.4 yapar etti mi 1sn fark.Nasıl ne şekilde geçicez.Geçen senede kers ile uğratık 20 milyon euro gitti zaman gitti araç yerinde saydı şimdi aerodinamik kers olan f-duct ile uğraşıyoruz üstelik seneye yasak.Komedi filmi gibi.Ne bulucaz acaba aracın enresidne delik açıcaz yada yeni ultra süper bi kanat mı takıcaz?Şu ayarlanabilir ön kanattan vazgeçemedik sene başından beri son derece basit 2 tane flaplı dandirik kanadı kullanıyoruz arada modifiye ediyoruz hepsi bu ha birde difüzör gtiriyoruz bravo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir