Analiz: McLaren Geri Dönebilecek Mi?

McLaren, tarihinin en kötü sezonlarından birisini geçirdikten sonra 2016’ya daha umutlu başlıyor.

Melbourne’de cevabı merakla beklenen soruların başında McLaren’in zorlu geçen yılın ardından ne kadar hızlı olacağı geliyor.

İlk markalar şampiyonluğunu 1974 yılında elde eden McLaren, 50 sezonluk tarihinde 8 markalar ve 12 pilotlar şampiyonluğu yaşadı. Bu başarılı tarihe rağmen McLaren’in son markalar şampiyonluğunun üzerinden tam 18 sezon geçti.

Takımın son galibiyeti ise 2012 Brezilya’da geldi.Geçen yıl yıllar sonra Honda motoruna dönen McLaren, 19 yarışlık sezonda 27 puan alabildi ve 10 takım arasında 9. oldu.

Geçen yıl sık sık motor cezası alan McLaren, Belçika’da 105 sıra grid cezası alarak belkide Formula 1’de kırılamayacak bir rekora imza attı.

Alonso Hungary McLaren Honda push

Eski McLaren F1 pilotu Martin Brundle “Bu kadar büyük iki sürücüyü böyle gerilerde mücadele ederken görmek rahatsız edici”

“Bu acı verici değil mi? Onlar için nasıl olduğunu hayal bile edemiyorum. Onlar şampiyonluk ve yarışlar kazanmak için var. McLaren de  öyle”

“Formda bir McLaren olduğunun düşünün. O zaman Mercedes, Ferrari ve McLaren hakkında konuşuyor olurduk. Harika bir sezon olurdu değil mi? Buna ihtiyacımız var” dedi.

Mercedes son 38 yarışta 32 kez kazandı. Vettel ise geçen yıl Ferrari’ye 3 zafer getirdi.

Pek çok insan McLaren’in mücadeleye geri dönmesini bekliyor. Sürücüler ile birlikte McLaren’in 4.7 milyonluk bir takipçisi var. Takımın rekabetçi bir performans için sadece güçlü bir Honda motoruna ihtiyacı var.

İlk işaretler biraz karışık. Araç geçen yılki testlerde neredeyse hiç tur atamadı. Ancak bu sezon sekiz gün boyunca makul sayıda tur attı.

Fernando+Alonso+F1+Testing+Barcelona+Day+One+ZSEeRLJ6HIox

Dayanıklılık daha iyi gözüktü. Ama aynı şey performans için söylenebilir mi? 710 tur attılar ve en hızlı 14 ve 15. zamanın sahibi oldular.

Yeni motorun henüz beklenen performansta olmadığını söyleyen Boullier, Melbourne için güncelleme planları olduğunu söylüyor ve “Gelişmeyi bekliyoruz. Ne kadar olur bilmiyorum ancak gelişmek için bize büyük bir destek olacak” dedi.

Başarısız geçen sezonun ardından McLaren’in başına Jost Capito, Honda da ise Yasuhisa Arai’nin yerine Yasuke Hasegawa’nın geçmesi bir tesadüf mü?

Honda güç ünitesinde büyük değişiklikler yaptı ve dayanıklılık gelişti. Ama podyum için daha fazla performans bulması gerekiyor ve 36 yaşındaki Button ve 34 yaşındaki Alonso için zaman daralıyor.

2009 yılında Brawn GP ile şampiyon olan Button, geçen yıl McLaren’in gelişim kaydettiğine ikna olmuş ve takımda kalmıştı. Alonso ise takım ile 2017’nin sonuna kadar yarışmaya devam edeceğini söylüyor.

Fernando Alonso & Jenson Button Portrait

Geçen ay konuşan İspanyol pilot, motivasyonunun yüksek olduğunu söyledi ve Formula 1’i eleştirdi.

İspanyol TVE’ye konuşan eski Minardi, Renault ve Ferrari pilot “Araçlar çok yavaş. Sürmesi pek eğlenceli değil” dedi.

McLaren’e son şampiyonluğunu getiren Hamilton 4. şampiyonluğu için yarışırken eski takım arkadaşları onu kenardan izleyecek.

Martin Brundle “Manor ile mi savaşacaklar? Gerçekten mi? Bu olabilir mi? Sezon başında Manor ile mi mücadele edecekler? Bununla nasıl baş edecekler?” dedi.


Yorumlar

“Analiz: McLaren Geri Dönebilecek Mi?” için 19 yanıt

  1. Pazar sabahı saat 06:30’da televizyon karşısında olmama değsin MCLAREN, eski günleri özledik.

  2. Mercedes AMG avatarı

    Mclaren mercedesle olan ortaklıgını bitirmeyecekti şuan mclaren mercedes fırtınası izliyor olurduk:)

    1. ********* (spä2000) avatarı
      ********* (spä2000)

      Dostum o zaman hiçbir şeyden haberin yok demektir

      1. Mercedes AMG avatarı

        Bilmedigim neymiş?

        1. Messier 92 (ex always) avatarı
          Messier 92 (ex always)

          Mercedes, Mclaren’i almak istedi ron izin vermedi.Boşver böylesi çok daha iyi oldu.

          1. Mercedes AMG avatarı

            Onu biliyorum mercedes yüzde 49 luk hissesini yüzde 51 yapıp söz sahibi olmak istedi ron dennis izin vermedi. Bölesi iyi veya kötü oldu ben şahsi fikrimi söledim ayrılmalarını istemezdim

  3. Geçen yıl yaşadığım büyük hayal kırıklıgı olan Melbourne ilk antrenman seans sonuçlarını bir kez daha görmek istemiyorum !

  4. McLaren’in aracının Williams’dan kat kat iyi olduğunu göz önüne alırsak şu an yükün büyük kısmı Honda’da. Honda motor işini çözdüğü zaman McLaren zaten otomatik olarak podyum mücadelesine girecek.

  5. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ön tarafta çok rekabet yok belki bu sene biraz daha artıcak ama podyumun son basamağı yada olası podyum için çok ciddi adaylar var ; Williams,Red Bull ve Force India. McLaren acaba nerde bilemiyorum ama tahminim Renault,Haas,Sauber ve elbet Manor dan öndeler. Belki 5.takım en fazla 4.takımdır diye düşünmekteyim.

    Bunun dışında haberde de değindiği gibi McLaren en son kazandığında 99 yılını gösteriyordu. Son pilotlar şampiyonluğu ise 2008. Ferrari gibi onlarda epeydir hasretler kazanmaya

  6. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Önlerde olmasini umuyorum.1 sene boyunca yeni araç güç ünitesi ile ugrasildi.Eğer ilk 10’a kalamassalar buyuk hayal kirikligi.Siralama da Toro rossonun arkasinda kalirsalar birakip gitsinler

  7. Bence Mercedes, Ferrari, Williams, Force India ve Toro Rosso’nun an itibariyle arkasındalar. Red Bull’dan da hızlı olduklarını sanmıyorum. Ama sezon başında Sauber, Haas, Renault ve Manor’u yenebiliyor olmaları lazım kanımca… Sezona orta grubun ortasında başlasalar fena olmaz. Avrupa yarışlarından itibaren yüksek kaynakları ve Honda’nın potansiyel gelişme ihtimaline göre Toro Rosso, Red Bull ve Force India gibi takımları zorlasalar bence güzel olur. Monaco gibi motor gücünün görece önemsiz olduğu pistlerde de bu orta grubu geçiyor olmaları lazım…

    Sezonu 5. bitirirlerse, şans ile falanda podyum yaparlarsa iyi bir sezon geçirdiler derim ben… Bunun aşağısı başarısızlıktır, bundan fazlasını yaparlarsa da helal olsun der ayakta alkışlarım… Geçen seneden sonra…

  8. Ayrıca şu sadece manor’u geçebildi kısmı o kadar çok söylendi ki gına geldi yani. Dayanıklılık sorunları olmasaydı eminim daha yukarıda olacaklardı. SAnki manor’la tekerlek tekerleğe yarışmış da onu geçebilmiş gibi bahsediliyor.

  9. Mclaren’in sezonun başında Manor’la yarışacağını söylemek anlamsız. İlk yarışlardan itibaren geride bırakacakları en az üç takım olduğunu düşünüyorum.

  10. 2017 kurallarında bazı önerilerimiz olmuş belki bu kurallar lehimize olabilir. Ama motor hala aracın önemli bir parçası. Honda’nın ne yapıp edip Mercedes ayarında bir motor yapması lazım yoksa 2017 şampiyonluğu da zor görünüyor.

  11. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    2017’de büyük ihtimalle kendi söyledikleri kurallar kabul olacak ve o Zaman şampiyonluk için konuşulabilir. Ama 2016 gerçekten önemli olacak eğer 2015 e benzer bir sezon olursa bu gerçekten çok kötü olur. Umarım Avustralya da şans ile beraber puanlar kazanırız da moraller yüksek olur. Tahmini şimdiden yapmak istiyorum kazalar olursa Alonso 5 button 8. Olacak haydi yeni sezon başlasın son 8 gün ?

  12. Bu yazı içimi parçaladı ya. Cidden ne kadar kötü durumdayız. Hele son cümle “Manor ile mi savaşacaklar? Gerçekten mi? Bu olabilir mi? Sezon başında Manor ile mi mücadele edecekler? Bununla nasıl baş edecekler?”
    Bu cümle son darbeyi vurdu bana 🙁

    1. Gönlünü ferah tut o kadar kötü değiliz.

  13. MuhammedAlonso avatarı
    MuhammedAlonso

    Mclaren son 38 yarışta 32 kere mi kazandı ağzından bal damlıyor ama mercedes olucak @kemal-sengul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir