Mateschitz, Ferrari ve Mercedes’e Sert Çıktı

Dietrich Mateschitz, Ferrari ve Mercedes hakimiyetinin Formula 1’e zarar verdiğini söyledi.

Red Bull geçen yıl Renault motorundaki sorunlardan sonra Mercedes ile görüşmüş ancak reddedilmişti. Daha sonra Ferrari ile görüşen Red Bull ‘2015 motoru veririz’ cevabını alınca yeniden Renault ile anlaşmak zorunda kaldı.

Dietrich Mateschitz “Bernie’nin pozisyonu ve söyledikleri kesinlikle doğru”

“Şuanda kuyruğunu sallayan bir köpek durumu var”

“Mercedes ve Ferrari’nin gücü Formula 1 için iyi değil” dedi.

Mateschitz, rekabetçi motor olmazsa 2016’dan sonra F1’i bırakabileceklerini söyledi.

Mateschitz “Her şey çok açık. Önümüzdeki beş yıl boyunca beşincilik için mücadele edemeyiz. Etmeyeceğiz”

“Eğer 2016 sonrasında rekabetçi bir motor bulamazsak geleceğimizi düşüneceğiz. Başka çaremiz yok”

“Formula Fransa Bisiklet Yarışı değil. Yardımcı rol oynamayacağız” dedi.

Mateschitz takımına güveniyor.

Mateschitz “Motor temelde geçen yıl ile aynı olsa da Renault’un içerisindeki yeni insanların daha iyi çalıştığı izlenimine kapıldım”

“Başarı için gösterdikleri tutku ve arzu oldukça üst seviyede. Tutumları profesyonelce”

“RB12 ürettiğimiz en iyi araçlardan biri. Adrian ve ekibi tarafından yapılan bir başyapıt”

“Hedefimiz iki fabrika ekibinin gerisinde üçüncü olmak. Müşteri motoru ile müşteri motorlu takımları yenmek”

“Toro Rosso’nun mükemmel bir aracı var”

“Bu sezon güncelleme alamazlarsa ilk dört veya altı için mücadele etmeliler” dedi.


Yorumlar

“Mateschitz, Ferrari ve Mercedes’e Sert Çıktı” için 32 yanıt

  1. İsmail Fatih ALKAN avatarı
    İsmail Fatih ALKAN

    Paramız var hemde çok pistimiz var biz çok önemliyiz olmazsak f1 olmaz ayaklarıyla ve tehditleriyle bir yere varamazsın dieter. F1 sen yokken de vardı sen bırakıp gitsende yine var olur. Kendinizi FASULYE GİBİ NİMETTEN SAYMAYIN. Bu tip konuşmaları o dr. denen helmut efendide yapıyor ve nefret getiriyor artık. Sadece itici gelmiyorsunuz o yüzden konuşmayı bırakıp işinize bakın. F1 ile yaş olarak yarışan Ferrarinin başı Enzo Ferrari bile bu dallamalar gibi açıklamalar yapmamıştır neredeyse.

  2. bir takım ancak bu kadar itici açıklamalarla kendinden kitleleri soğutabilir yada itici hale gelebilir.

    aero paketli yıllarda millete hava atarken iyiydi.

    madem şase üretiyorsunuz daha düzgün bir motor tedarikçisi bulun ağlanıp sızlanmak anlamsız

    ve bıkkınlık yaratan kulis çalışmaları hiç hoş değil.

    bu spora hiç artı değer katmadığınız gibi bir kaç senede de çok kolay tarih olup gidersiniz

  3. Evet tehdit saçma ve sıktı, ortağını kötülemek çok çirkin, söylendiği gibi kendi motor ortağını bulmak görevin ve bulamayınca ağlamak da hoş değil ve gerçekten eşit şartlarda da “beşinciliğe gelmedik gideriz” diyorsan yolun açık olsun. Bunları eleştirmek en doğal hakkımız ama diğer bir açıdan eğer “eşit olmayan şartlarda” burada kalmayız diyorlarsa buna da hak vermek gerekir.
    Kimse kimseye böyle maliyetli bir yandaşlık yapmak zorunda değil. Konu Redbull olmamalı, “eşit şanslar ve şartlar olmalı”, kimse iyi motor ya da şasi yaptığı için eleştirilmemeli ama bu şanslar adil verilmeli. Müşteri takımlarını anlayamıyorum, fabrika takımını yenebilme şansını vermiyorlarsa burada olmanın anlamı ne, yarışmanın doğası bu mu? Sadece bir fikirdir; üretici standart motorunu verir, yazılım ve güncelleme için (böyle midir bilmiyorum) için özgür ve serbest bırakmalıdır, başka iyi adamlar daha iyi bir verim alabilir. Başka bir açı; ya fabrika takımı olamamalıdır ya da sadece fabrika olup kimseye motor satmamalıdır. Bu fikirler bile yeteri kadar adil değil.
    Uzatmadan; Redbull ağlayacağına gidip başka bir üretici bulsun. Ben kendilerini meşrubatçı diye görmüyorum çok iyi adamlara maaş vererek ciddi bir iş yapıyorlar, Mclaren de sonradan geldi, önemli olan süreklilik. İşini iyi yaptığında takdir ediyorsak, motor bulamayıp ağladığında da kendileri için üzülmeyeceğiz. Kabak tadı vermeyin.

  4. Eyvah, eyvah. Desenize Sebastian’ın işi zor.

  5. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Meşrubatçı ekip test verilerini görünce yine ağlamaya başlamış. Çalışmadan beleşe kupa yok hadi başka kapıya.

  6. Mustafa Sar avatarı

    4 yıl boyunca Red Bull 1, 2 olup duble yaparken sporun ruhuna zarar vermiyordu ama mercedes ferrari rekabeti sporun ruhuna zarar veriyor öyle mi? Red Bull takımının spora bakışında diğer takımlardan hiçbir farkı yok. Su sadece kendilerine aktığında mutlu oluyorlar. Nalıncı keseri gibi hep kendine yontarsan varsın…

  7. şu ana kadar çoğu zaman Red Bull’u destekledim ancak sürekli böyle mızıkçılık yapacaklarsa gitsinler arkadaş. Ya McLaren’in yaptığı gibi Honda gibi ana motor partneri bulacaksın kendine, ya da mevcut durumla idare edeceksin. Kazandığın 4 şampiyonlukta Renault motorunu görmezden gelip her şeyi sahiplen, şampiyonluklar geride kalınca motor partnerini yerden yere vur…. Anti reklamını yapmaya çalış…

    Daha iyisini bulamıyorsan, yapacağın bir şey yok. F1’de her şey dönem dönem. Nasıl aero dinami döneminde bir döneme damganı vurduysan bu dönem de büyük ölçüde motor dönemi ve başkaları aynı şeyi yaptı. Sen daha iyi iş çıkaracak bir motor partneri bulamadıysan, bu daha iyi yapanların suçu değil.

  8. red bull’un kazandığı başarılar %100 çalışmanın eseriydi.

    gridin en güçsüz motorlarından birine sahip olmalarına rağmen ürettikleri araçlarla hep zirvede yer aldılar ama şimdi ne kadar çalışılırsa çalışılsın yol kat edilemeyecek bir çağdalar. adamların kalbi çalışmak ve sen bir adamın kalbine bıçağı saplarsan o adam ölür.

    1. Yahu hala şu en güçsüz muhabbeti dönüyor mu?

      Kaç kere anlattık Renault motorunun özelliklerini, herşeyin BEYGİR gücü olmadığıını ama hala anlamak istemeyen kesim var.

      Arkadaşım V8 dönemine Renault motoru damgasını vurmuştur, sadece Redbull değil, Lotus, Williams bu takımlar Renault motoru kullandılar.Uzatmayacağım, Redbull domine ederken en iyi motorla domine etti, beş kuruş parada varmeyip üstüne para aldılar.Bunu yaparken bugünkü gibi hikmetin kendi şasilerinde olduğu algısını oluşturmaya çalıştılar.Bir sene sonra da bu kadar destek gördüğü partnerini silip atmaya çalıştılar.Ancak balta biraz taşa denk geldi, Renault o baltayı yalattı Redbull’a.

      Bugünde görüyoruz ki kimse güçsüz verimsiz motorla bir cacık yapamaz.Orneği de Redbull.Renault Redbull’un fişini çekti bunlar daha iyi günleri…

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Güçlü motor Williams Force İndia Manor ? Bunlar ne yapıyor bırakın motor muhabbetini v8 dönemindeki en rezil motor yine Renaulttaydı madem çok güçlüydü 2010 da fabrika takımıyken kaçıncı bitirdiler aç bak. 2010 yılında Redbull ana takım olarakmı görüyordu Renault ? Hayır. Pilotlarının biri 8 inci biri 11 inci bitirmiş sezonu. Amma Rönocu oldunuz birden.

        1. 2010’da Mclaren kaçıncı bitirdi, Mercedes Gp kaçıncı bitirdi peki? Buna düz mantık diyorlar sanırım. Bir faktör, her zaman aynı sonuçları vermez. Pilot kadrosunun, takım-organizasyon bütçesinin alt yapının hiç mi etkisi yok? 2015’te Mercedes motorunu Marussia takımı kullansaydı ilk 4’e mi girecekti? Williams, Mercedes motoruna rağmen neden yeni dönemde bir yarış kazanamadı? Motor, tek başına her şeyi çözmez.

  9. Öhöm öhöm söyleyene bak hele kazanırken sizden iyisi yoktu.

  10. Yani Bi gitsenize rahatlasak yanlış yeter arkadas gideriz de gideriz sen kimsin ki kimi tehtid ediyorsun. Sen yokken de vardı f1 sen gidersen olmaya devam edecek. Madem cok ağlıyorsun yap kendi motorunu çık er meydanına da gorelim boyunu ozaman. Gecen sene renoya sallarken iyiydi simdi mi iyi çalışıyor oldular. Gitmezseniz adam değilsiniz

  11. FA 14Sulonso avatarı

    Ferrari’nin ne hakimiyeti varmis acaba merak ettim? 😀 güldüm aksam aksam 😀

  12. Mercedes’e sert çıkışını anlarımda Ferrari niye? Adamlar güç bela 3 galibiyet almış, gücünüze mi gitti? 2014’te siz aynı konumdayken Ferrari size böyle çıkıştı mı? Her neyse, güçlü motor bulamıyorsanız üretin, yoksa böyle müşteri motorlarıyla idare etmek zorundasınız…

  13. 4 sene boyunca ortalığın tozunu attirip domine eden siz değilmiydiniz. F1 e ilk girdiğinde de konuşaydın hadi. Sözlükte yüzsüz kelimesine bakayım dedim redbull yazıyordu. Şimdide yerlere vurduğunuz renault u mu ovmeye başladınız.

  14. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Defolun gidin be. Ne ağladınız arkadaş. Sanki 30 yıldır sporda olan köklü bir takımsınız.

  15. Daha dün Mercedes niye önde diye ağlanıyordu bugün Ferrari ve Mercedes diye ağlanıyor. Sizden iyiler ki önderler nihayetinde.

  16. Söylediklerinde haklı olabilir,ayrılmakla tehdit etmek artık kabak tadı verdi.

  17. Ya yeter artik gideriz de gideriz allah icin bi saaaaakkkturun gidin ya. ne bu arkadas tehdit de tehdit. Bir kere artik reno geri dondu o yuzden sampiyonlugu unutun ya yeni bir uretici cekersiniz ya da arkalarda surunursunuz.

  18. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ferrari sporda domine değil ki güç derken neyi anlatmaya çalışıyorsun yoksa lobi gücü mü ? Sizin gücünüz de hani pek azımsanamaz. Arkanızda Renault da var Fia merkezi de Paris de hem başkan da Fransız. Yeni kurallar da geliyor hem belli mi olur bu kadar ağladınız meme verirler sonunda.

    GÜn geçtikçe itibarını zedeleyen bir takım. Gidecekseniz gidin ya vallahi yetti ! Bir Horner bir bu açıyorlar ağzı f1 zevksiz bırakıcaz Merceds-Ferrari kötü biz iyiz başka bir şey yok. Ha bir de Newey başladı.

    Kendiniz 4 yıl kazandınız o zaman güzeldi ama her şey değil mi ?

  19. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Bu takım böyle böyle yaparak aşırı samimiyetsiz oluyor. Güzel bir katkı yaptınız spora eyvallah ama, sıktınız be..

  20. Yillari ferrasi ve maccasini tum gucune ragmen yendiler ve iyi bir lobi olusturdular ki taktiride hak esiyorlar atac yapma konusunda.

  21. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Üst üste kazanırken iyiydi degilmi

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Güçler eşit olunca koskoca Ferrari Mclaren ve Mercedes’in nasıl tokatlandığını gördük. Redbull araç yapımı konusunda bu koca tarihi olan takımlardan çok önde. Mateşits başkanın dediği gibi bu bir spor ise reklamcılık oynamalarının hiç anlamı yok Redbull giderse F1 in olmayan reklamı iyice yerin dibine girer.

      1. bende ferrariyi destekliyorum fakat haklısınız

      2. FA 14Sulonso avatarı

        RedBull gitti diye izleyici mi azalacak? Birak Allah askina. RedBull kimmis de yoklugu aranacak? Ne takimlar geldi geçti F1’den . Hicbiri McLaren’in Ferrari’nin yarisinin yarisi etmez.

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Sınıtı orada zaten ne takımlar geldi geçti F1 den ? Soru da ki cevap içinde gizli. Artık bu spor batmaya başladıysa bu üç takımın kendini bir şey sanmasından batmıştır. Çok yakında kendileri dönüp duracak bu gidişle.

          1. Otomobil yanlızca şasiden ibaret değildir. Çok iyi “araç” yapabiliyorsa redbull motor yapmayı da öğrenmesi gerek. İşi gücü yanlızca şasi yapmak olan bu kadar büyük bütçeli bir takımın bence çok çok daha iyi “araç” yapıyor olması gerek. Geçen yılın ilk yarısında ki redbull şasisini hepimiz biliyoruz.

            1. Mehmet Günaydın avatarı
              Mehmet Günaydın

              Mclaren nasıl yıllardır motorunu yapmıyorsa Redbull da yapmıyor sizin zorunuz Redbull’un büyük büyük diye adlandırdığınız takımları tokatlaması oldu. Ferrari motor üretiyor Mercedes üretiyorda Mclaren ne yapıyordu şimdiye kadar oda garaj takımıydı halada öyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir