Brawn: "F-kanal Üzerine Hâlâ Çalışmalıyız"

yazar:

kategori:

Mercedes’in kendi F-kanalını ilk defa Nisan ayında Çin’de denemesine rağmen Alman takım, bu sistemle ilgili çalışmalarını henüz tamamlayamadı.

Brawn, kendi sistemlerinin düzlüklerde hâlâ çok sürtünmeye neden olduğunu ifade etti ve takımın, azami hızın önemli olduğu Kanada’da durumu düzelteceğini umuyor.

Brawn: “F-kanalı düzgün bir şekilde çalıştırdığımızda elinizde iki şeyin olduğunu düşünüyorum. Virajlarda yere basma kuvveti, düzlüklerde sürtünme kaybı. Şu anda düzlüklerde sürtünmeyi yeteri kadar atamıyoruz.”

“Önceden de söylediğimiz gibi McLaren, bu konsept ile gelecek kadar zeki ve bu konuda çok tecrübesi var. Türkiye’de dağılan çok takım gördünüz. Düzgün bir şekilde çalıştığında çok ama çok güçlü bir donanım ve üzerine çalışıyoruz”

“Belli ölçüde işe yarıyor ama henüz tam fayda sağlamadı. Elimizdekilerde doğru uzlaşıya sahibiz. Düzlük hızında bir parça savunmasız kalacağız ama bu konuda en iyi uzlaşı bu ve lastikler üzerine istikrarlı olmak”

F-kanal konusundaki endişelere rağmen Nico Rosberg ve Michael Schumacher Kanada için iyimser.

Rosberg: “Mercedes-Benz motorumuz, ana düzlükte kesinlikle büyük yardım sağlayacak. Yarış hafta sonu için daha başka yeniliklerimiz de olacak. Pistin karakterinin İstanbul Park’a göre çok farklı olması, benim büyük umutlara sahip olmamı sağlıyor. Harika bir sonuç alabileceğimizi düşünüyorum”

Schumacher: “Gilles Villeneuve pisti tamamen azami hızla ilgili. Bu yüzden bu konu üzerine sıkı bir şekilde çalıştık, özellikle de bu alanda üstte olmadığımızı bilmemizle birlikte. Diğer yandan pakedimizden en iyisini elde edebileceğimize inanıyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir